Echipa Nationala

Exclusiv: Amicalul cu Argentina se va juca in 2012 sau 2013

FRF a decis astazi  ca amicalul cu Argentina se joace in 2012 sau 2013, dupa o negociere care a avut loc cu Federatia Argentiniana de Fotbal. Data exacta a partidei va fi anuntata si va trebui aprobata intai de FIFA.
Presedintele FRF Mircea Sandu a prezentat în cadrul sedintei Comitetului Executiv o scrisoare a presedintelui federatiei argentiniene prin care îsi arata disponibilitatea de a disputa partida anulata de pe 10 august la o data care urmeaza a fi stabilita ulterior din 2012 sau 2013.

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, membru în Comitetul Executiv, a declarat pentru MEDIAFAX ca pentru a stabili aceasta partida e nevoie si de acordul FIFA.

"Presedintele FRF a prezentat o scrisoare a presedintelui federatiei argentieniene în care se preciza disponibilitatea acestora de a reprograma meciul în 2012 sau 2013 dar asta depinde si de calendarul de atunci si de datele disponibile pentru meciurile amicale. Tot pentru asta trebuie si acordul FIFA, dar a fost doar o prezentare, situatia trebuie analizata", a declarat Avram.

Întrebat daca s-a luat în discutie disputarea unui meci amical cu nationala statului Uzbekistan, Avram a precizat ca aceasta problema nu a fost discutata în cadrul C.Ex.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat sâmbata ca inaugurarea Arenei Nationale se va face la meciul cu Franta, din preliminariile Euro-2012, ca urmare a anularii meciului amical cu Argentina, iar în 10 august nationala României ar putea sa joace cu Uzbekistan.

Federatia Româna de Fotbal a anuntat, vineri, ca a fost informata de forul de la Buenos Aires de anularea meciului amical dintre România si Argentina, programat la 10 august, cu ocazia inaugurarii Arenei Nationale. Sursa citata precizeaza ca decizia AFA este unilaterala si abuziva si reafirma faptul ca FRF va solicita în compensatie daune materiale si morale substantiale.

Federatia Argentiniana de Fotbal anuntase, pe site-ul sau oficial, înca de luni suspendarea meciului cu România, dupa demiterea selectionerului Sergio Batista. Partida amicala România - Argentina era programata la 10 august, de la ora 21.45, la inaugurarea Arenei Nationale.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a organizat, marti, o conferinta de presa, în care a declarat ca i-a trimis omologului sau din fruntea AFA, Julio Grondona, care este si vicepresedinte al FIFA, o scrisoare în care-l avertiza ca forul român va cere daune substantiale daca meciul din 10 august va fi anulat din vina argentinienilor.



Exclusiv: Amicalul cu Argentina se va juca in 2012 sau 2013