Echipa Nationala

Hagi a refuzat nationala, urmeaza negocieri cu Piturca. Sandu l-a desfiintat pe Lucescu

Gica Hagi a refuzat sa preia postul de selectioner desi Mircea Sandu i-a propus un mandat din toamna acestui an, cu Anghel Iordanescu interimar pana la finalul acestor preliminarii. Dupa refuzul lui Hagi, Mircea Sandu va incepe negocierile cu Victor Piturca. Cu ocazia conferintei de luni, Sandu l-a atacat violent pe Razvan Lucescu, pe care l-a acuzat ca s-a folosit de nationala pentru a racola jucatori pe care sa-i duca la Rapid. Sandu a mai spus ca Romania l-a pierdut pe Olaroiu din cauza lui Lucescu. De asemenea, Sandu a anuntat ca este gata sa plece de la FRF daca Mircea Lucescu accepta sa vina selectioner si va califica nationala.
Hagi a refuzat in prima faza sa vina in acest moment la nationala, deoarece nu vrea sa mai preia o echipa din mers. FRF i-a propus un mandat din toamna, cu Anghel Iordanescu interimar in aceasta campanie, dar Hagi a spus din nou pas.

De ce s-a temut Hagi? "O lua de la zero, nu avea nici un fel de obiectiv, nu ii faceam vreun repros in aceasta campanie. Probabil ca barajul din 2001 il preseaza, dar noi atunci am jucat extrardinar", a mentionat Sandu.

In aceste conditii, Mircea Sandu a anuntat ca urmeaza negocieri cu Victor Piturca, fostul selectioner plecat in timpul campaniei de calificare la CM 2010.

Lui Piturca i s-au propus aceleasi conditii ca si lui Hagi, dar trebuie sa dea un raspuns pana luni, cand va avea loc Comitetul Executiv.

"Contractul viitorului selectionr va fi pe patru ani, cu obiectiv clar 2016. Tot ce va obtine pe parcurs este un bonus", a precizat Sandu.

Atac violent la Razvan Lucescu


Conferinta de presa de la FRF a inceput cu un atac dur la adresa fostului selectioner. Sandu l-a acuzat pe Lucescu de o selectie pe interese, dar si pentru ca a lasat echipa nationala dupa victoria cu Bosnia.

"Am un repros direct la adresa lui Razvan Lucescu pentru ca nu a dus acest turneu pana la final si pentru ca a lasat cei mai importanti trei jucatori in vacanta. Am fost consternat cand am vazut ca Razvan era decis sa renunte la nationala cu o luna si jumatate inaintea meciului cu Bosnia. A fost un scop pur personal al lui si nimic national. A fost o razbunare a lui, dar imi arata ca am avut dreptate, Lucescu trebuia schimbat in luna martie! In aceasta luna si jumatate, Lucescu a facut lotul echipei Rapid, a convocat jucatori care nu trebuiau sa ajunga, ci doar pentru a-i lua la Rapid. Este inadmisibil ce a facut, din cauza lui l-am pierdut pe Olaroiu", a atacat Sandu.

Daca Il Luce califica nationala, Sandu pleaca de la FRF

Totodata, Sandu i-a ridicat o minge la fileu lui Mircea Lucescu, propunandu-i sa vina la echipa nationala. Daca o va califica la turneul din 2012, Sandu isi va da demisia.

"Draga familia Lucescu, romani get-beget, veniti, luati echipa nationala, calificati-o si apoi ma retrag de la nationala. Dar faceti-o fizic, nu doar declarativ. Daca nu, lasati-l pe cel care vine sa isi faca treaba", a mentionat el.

14:04 - Se incheie conferinta de presa


14:02 - Sandu: "Lui Hagi i-am indeplinit toate conditiile, putea s-o ia de la zero, dar nu stiu ce s-a intamplat, intrebati-l pe el"

14:00 - Sandu: "Contractul viitorului selectionr va fi pe patru ani, cu obiectiv clar 2016. Tot ce va obtine pe parcurs este un bonus"

13:59 - Sandu: "Luni voi propune Comitetului Executiv un antrenor al echipei nationale"

13:58 - Sandu: "Nu eu eram prieten cu Iancu, Razvan era prieten cu el cand se ducea la meciuri la Timisoara. Sa-si rezolve singur problemele"

13:56 - Sandu: "Sa ia echipa nationala Mircea Lucescu si s-o califice. Daca o califica, eu plec de la Federatie"

13:55 - Sandu: "Ma deranjeaza ca echipa nationala n-a mai jucat ca la meciul cu Bosnia. O parte dintre jucatori n-au ce cauta la nationala, au jucat doar din exterioare si din varful picioarelor. Sunt unii care trebuie sa dispara. Sunt convins ca Piturca va face ordine. Pana acum n-a fost ordine. Mutu n-a plecat de capul lui, a plecat ca l-a lasat antrenorul, ca i-a dat liber"

13:53 - Sandu: "Procesul de licentiere este incheiat, nu va fi pe ordinea de zi la Comitetul Executiv"

13:52 - Sandu: "Antrenor strain la nationala? Deocamdata voi avea o discutie doar cu Piturca"

13:51 - Sandu: "Ce mare lucru am spus despre Lucescu? Am facut o analiza, am prezentat lucrurile. Pana la urma, noi il plateam pe el, nu el pe noi"

13:50 - Sandu: "Mi s-a ascuns ca Razvan Lucescu luase decizia plecarii de o luna si jumatate? De ce n-a plecat? Il aveam pe Olaroiu..."

13:49 - Sandu: "Tamas a facut un act de indisciplina. Va fi facut un raport si vom vedea despre ce e vorba"

13:48 - Sandu: "Nu vad o colaborare intre Iordanescu si Piturca. Sunt niste oameni cu anumite directii, cu personalitati foarte puternice. Ar fi o incantare daca s-ar putea"

13:47 - Sandu: "Iordanescu si Piturca sunt singurii selectioneri care au facut performanta. Dan Petrescu are un proiect, am avut o discutie cu el. Vad inca doua variante, Dorinel Munteanu si Sabau, dar mai trebuie sa capete experienta"

13:46 - Sandu: "Hagi o lua de la zero, nu avea nici un fel de obiectiv, nu ii faceam vreun repros in aceasta campanie. Probabil ca barajul din 2001 il preseaza, dar noi atunci am jucat extrardinar"

13:45 - Sandu: "Trebuie sa remarc toata daruirea pe care Iordanescu a aratat-o si toata disponibilitatea pe care a aratat-o fata de o reorganizare la adresa echipei nationale"

13:44 - Sandu: "Primul pe lista este Piturca. Nu am reusit sa vorbesc cu el, dar il voi contacta"

13:43 - Sandu: "Am propus ca Anghel Iordanescu sa fie interimar cu un corp tehnic numit de Hagi, iar apoi el sa preia nationala din urmatoarele preliminarii. Nu a acceptat si am incheiat discutiile, totul se incheie aici"

13:43 - Sandu: "Gica Hagi nu a acceptat sa preia acum nationala. Vrea sa o preia la un nou ciclu de calificare."

13:42 - Sandu: "Cel care va veni la nationala va avea patru ani de zile la dispozitie sa pregateasca echipa nationala. Suntem intr-o reformare intarziata intre sase luni si un an. De abia in 2016 are obiectiv calificarea"

13:41 - Sandu: "Draga familia Lucescu, romani get-beget, veniti, luati echipa nationala, calificati-o si apoi ma retrag de la nationala. Dar faceti-o fizic, nu doar declarativ. Daca nu, lasati-l pe cel care vine sa isi faca treaba"

13:40 - Sandu: "In aceasta luna si jumatate, Lucescu a facut lotul echipei Rapid, a convocat jucatori care nu trebuiau sa ajunga, ci doar pentru a-i lua la Rapid. Este inadmisibil ce a facut, din cauza lui l-am pierdut pe Olaroiu"

13:39 - Sandu: "Am fost consternat cand am vazut ca Razvan era decis sa renunte la nationala cu o luna si jumatate inaintea meciului cu Bosnia. A fost un scop pur personal al lui si nimic national. A fost o razbunare a lui, dar imi arata ca am avut dreptate, Lucescu trebuia schimbat in luna martie!"

13:38 - Sandu: "Am un repros direct la adresa lui Razvan Lucescu pentru ca nu a dus acest turneu pana la final si pentru ca a lasat cei mai importanti trei jucatori in vacanta"

13:37 - Sandu: "Am fost fortat, prin decizia pe care Lucescu a luat-o, sa numesc un antrenor interimar, Stefan Iovan. Am completat colectivul tehnic cu Emil Sandoi pentru ca avea 10 sau 12 jucatori pe care ii stia foarte bine"

13:36 - Sandu: 'Turneul din America de Sud a fost antamat inca din luna ianuarie. El a fost conceput intr-o discutie pe care Lupescu a avut-o cu Razvan Lucescu, cel care a fost incantat de acest turneu. Delegatia era alcatuita din 41 de persoana, dinre care 24 de jucatori. N-am inteles de ce Razvan i-a lasat liberi pe Mutu, Sapunaru si Rat. Cu Tamas a fost o alta situatie, de indisciplina"

13:35 - Sandu: "Ii asigur pe suporterii nationalei ca echipa nationala este a romanilor. Are o coordonare administrativa foarte buna!"


Hagi a refuzat nationala, urmeaza negocieri cu Piturca. Sandu l-a desfiintat pe Lucescu