Echipa Nationala

Alexa: "Evolutia lui Rapa m-a surprins placut"

Mijlocasul FC Timisoara Dan Alexa a declarat, joi, într-o conferinta de presa, ca a fost surprins placut de evolutia fundasului dreapta Cornel Râpa din meciul amical pe care nationala României l-a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Italia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Râpa a avut o evolutie buna, plina de curaj si pe mine m-a surprins placut. Este un jucator de viitor, care cu siguranta va creste în valoare si va fi un jucator important în fotbalul românesc si, de ce nu, si în cel de afara", a spus Alexa.

Fotbalistul timisorean a precizat ca s-a simtit foarte bine la echipa nationala si se bucura pentru faptul ca a fost pe teren la un rezultat important obtinut de formatia tricolora. "M-a bucurat foarte mult convocarea si ma bucur ca am luat si eu parte la un rezultat bun împotriva unei echipe de prestigiu în fotbalul european. M-am bucurta foarte mult ca l-am revazut dupa noua luni pe Gigel Bucur. E un grup bun la nationala, cu jucatori care, chiar daca joaca în strainatate si joaca la un nivel foarte ridicat, sunt foarte modesti. Ma refer la Chivu, Tamas, Goian, baieti de calitate... Este o atmosfera frumoasa. Am scapat o victorie care ar fi avut un impact mare. Evolutia echipei ne da sperante pentru meciul din Bosnia. Nu stiu de câte ori te poti întâlni cu Italia în cariera, asa ca a fost o partida importanta. Chiar daca a fost un meci amical, a fost unul special", a afirmat Dan Alexa.

El si-a laudat fostul coechipier, Gabriel Torje, care acum evolueaza la Dinamo: "Torje este un jucator valoros, care a crescut foarte mult, este unul dintre liderii generatiei lui si eu cred ca are valoare sa joace în Europa".

Alexa a mai spus ca, în acest moment, nu se gândeste la un transfer în strainatate si îsi focalizeaza energia pe evolutiile actualei sale echipe. "Nu ma mai gândesc sa plec afara. Sunt în ultimul an de contract si îmi canalizez energiile pentru a evolua cât mai bine aici si pentru a ajuta echipa sa obtinem ce ne-am propus de atâtia ani. Acum, n-am niciun gând de plecare", a afirmat jucatorul.

Întrebat ce efect va avea pentru public si pentru formatie recuperarea palmaresului, Alexa a raspuns: "Ne bucura foarte mult. Practic, noi toti ziceam ca jucam la Poli Timisoara. În sufletul nostru, noi jucam la Poli Timisoara. Dar ne bucuram mult pentru suporterii nostri ca ne-am recapatat culorile si palmaresul si sper sa fie o alta emulatie si sa se umple stadionul, iar noi sa-i multumim câstigând cu Galatiul".

Dan Alexa a caracterizat echipa Otelul, viitoarea adversara a timisorenilor în Liga I, drept o formatie organizata, bine pregatita fizic, care joaca mai bine în deplasare decât pe teren propriu. "Asteptam sa câstigam meciul cu Otelul, o echipa foarte bine organizata, foarte bine pregatita fizic, o echipa disciplinata, care se apara sus, care nu-ti creaza spatii, care joaca mai bine în deplasare decât acasa. O echipa care atunci când te prinde pe contraatac te executa foarte usor. Aici avem exemplul lui Ilie, Antal, Paraschiv, Viglianti, jucatori buni pentru campionatul românesc. Acum, Otelul îsi merita locul în Liga I", a declarat Alexa.

Meciul FC Timisoara - Otelul Galati se va disputa, duminica, de la ora 20.30, în etapa a XVI-a a Ligii I.

Mediafax



Alexa: "Evolutia lui Rapa m-a surprins placut"