Echipa Nationala

Meciul inaugural al noului stadion national, Romania - Argentina, se va disputa in august 2011

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a anuntat, marti, cu ocazia vizitei efectuate la santierul unde se construieste noul stadion national, ca partida amicala dintre selectionatele României si Argentinei, care va inaugura arena, se va disputa în luna august a anului viitor.

"Eu vad zilnic stadionul, îl vizitez zilnic. Tot ce vad la el nu mi se pare extraordinar, vazându-l zinic. Daca l-as vedea la doua luni, orice evolutie ar fi spectaculoasa. Se poate compara cu orice stadion din Europa. Este un stadion de 5 stele, de Top Class, poate gazdui orice fel de competitie. În august va fi meciul cu Argentina si pâna atunci, trebuie sa facem doua simulari pâna la partida care va umple acest stadion. În august e data meciului cu Argentina, tocmai pentru a-l inaugura", a declarat Sandu.

Oficialul FRF a precizat ca numele noii arene va fi stabilit de catre reprezentantii Primariei Capitalei, existând posibilitatea sa preia denumirea unei companii pentru a recupera din banii necesari constructiei: "Primaria este cea care va decide, mai ales pentru acest stadion, care este extrem de important, ca o uzina, va avea peste 200 de salariati. Denumirea? Ideea eu am lansat-o, de a încerca sa negocieze cu o mare companie multinationala sau cu o banca, pentru a încerca sa recupereze din fonduri".

Mircea Sandu a precizat ca viitorul stadion va fi singurul pe care echipele românesti vor putea disputa partidele din Liga Campionilor începând cu sezonul 2013. "UEFA a dat un termen, 2012 sau 2013, pâna la care în Liga Campionilor sa se poata juca numai pe League Stadium, cum este acesta. Noi în tara nu avem altul. S-a dat o derogare la Cluj, ceva-ceva la Piatra-Neamt, ceva-ceva la Steaua. Este clar ca, daca vom mai avea echipe din 2013 în Liga Campionilor, probabil vor veni sa joace aici. Veti vedea ca Steaua, care are un stadion de 25.000 de locuri, în momentul în care joaca cu marile puteri, Real Madrid, Barcelona sau Chelsea, Liverpool, Arsenal sau Milan, Juventus, Inter, acest stadion se va umple", a mai spus Sandu.

Presedintele FRF Mircea Sandu a vizitat, marti, santierul noului stadion national alaturi de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, de selectionerul Razvan Lucescu, de directorul general al FRF, Ionut Lupescu, si de actionarul FC Dinamo, Cristian Borcea.

Mediafax



Meciul inaugural al noului stadion national, Romania - Argentina, se va disputa in august 2011