Echipa Nationala

Romania pierde in Franta

Nationala Romaniei a pierdut la limita partida din deplasare cu Franta, din preliminariile Euro 2012, fiind invinsa cu 2-0 prin golul marcat din offside de Remy in minutul 83 si reusita lui Gourcuff din prelungiri. Francezii au mai avut doua bare, in timp ce si Romania a avut o bara prin Sapunaru in repriza secunda. Trupa lui Razvan Lucescu a reusit in Franta cel mai bun meci din acest an.
Fara Iulian Apostol in formula de start, din cauza unei accidentari la antrenamentul oficial, Razvan Lucescu a inceput meciul de pe Stade de France cu Razvan Florescu titular si cu surprizele Zicu si Pantilimon in poarta, in timp ce Marica si Lobont au luat loc pe banca de rezerve.

Primele minute au fost destul de echilibrate, cu un usor avantaj al francezilor care au apasat treptat acceleratia, iar in minutul 19 au produs prima mare ocazie de gol. Malouda putea deschide scorul, din pasa lui Nasri, insa sutul sau din stanga careului a lovit plasa laterala a portii lui Pantilimon, care era probabil batut la aceasta faza.

Presiunea gazdelor s-a intensificat cu fiecare minut, tricolorii fiind tinuti minute in sir in propria jumatate, fara a reusi sa iasa din defensiva. Iar in minutul 30 a venit a doua oportunitate de a deschide scorul a Frantei, de aceasta data Alou Diarra avand golul pe frunte, insa lovitura sa de cap din 8 metri a trecut peste poarta.

Dupa alte 11 minute de joc mai echilibrat, trupa lui Laurent Blanc a tras din nou semnalul de alarma, de aceasta data asurzitor. Benzema a prins o executie magnifica din afara careului, mingea stergand bara din stanga lui Pantilimon, care a ramas simplu spectator pe linia portii.

Prima repriza s-a incheiat cu acelasi rezultat alb din startul meciului. Cel mai bun jucator al Romaniei in primele 45 de minute a fost capitanul Cristi Chivu, care ne-a scos din probleme de multe ori pe parcursul reprizei. Si Tamas a avut cateva interventii salvatoare in defensiva, in timp ce Ianis Zicu a fost dezamagirea primei parti, acesta fiind inlocuit inca de la pauza cu Cipri Deac.

La doar doua minute de la reluarea meciului a venit si prima ocazie de gol a Romaniei. Deac a pornit o faza pe stanga, a pasat la stancu, acesta a centrat inalt, insa Daniel Niculae a sarit pe sub minge. Dar balonul a ajuns cu noroc la Florescu al carui sut din voleu au fost scos in extremis de Lloris. Incepand din minutul 50 Pantilimon a avut o serie absolut incredibila de interventii. Prima data a retinut pe linia portii lovitura de cap a lui Mexes (51'), apoi a fost salvat de transversala la sutul lui Valbuena (58'), respingand dupa cateva secunde sutul lui Benzema. Minutul 60 a adus alte doua parade senzationale ale portarului Timisoarei, care a scos de doua ori consecutiv, in aceeasi faza, suturile lui Nasri.

Romania s-a trezit brusc si a echilibrat iar jocul, iar in minutul 72 Sapunaru a fost cel mai aproape de gol. Jucatorul lui FC Porto a recuperat incredibil in zona mediana, a declansat contraatacul, a trimis scurt la Marica de la care a reprimit in careu, dar sutul sau in diagonala s-a oprit in bara din stanga, mingea fiind apoi retinuta de Lloris. Tot Lloris a scos cu varful degetelor cateva secunde mingea de pe capul lui Marica, in urma unui alt atac rapid al romanilor.

Suporterii Romaniei s-au auzit atunci cel mai bine pe un Stade de France impietrit parca de spaima ca favoritii lor au cedat initiativa. Insa au izbucnit apoi in urale, dupa ce Loic Remy a deschis scorul in minutul 83. Acesta intrase dupa pauza in teren pentru Franta, iar la faza golului a pornit dintr-o pozitie suspecta de offside, a ajuns in careu in fata lui Pantilimon, pe care l-a invins cu un sut pe jos in diagonala.

Finalul de meci a adus o goana nebuna a Romaniei dupa un gol egalizator, insa trupa lui Razvan Lucescu nu a reusit prea multe la poarta adversa, nefacand altceva decat sa se descopere mai mult in defensiva. De moment au profitat francezii, care au mai inscris inca o data in prelungiri prin Gourcuff.

Franta: 1. Lloris - 2. Reveillere, 4. Rami, 5. Mexes, 22. Clichy - 17. M'Vila, 18. A. Diarra, 11. Nasri (8. Gourcuff '74) - 20. Valbuena (7. Remy '68), 10. Benzema (14. Payet '86), 15. Malouda. Selectioner: Laurent Blanc.

România: 12. Pantilimon - 2. Sapunaru, 4. Tamas, 5. Chivu, 3. Rat - 11. Cocis (14. Roman '87), 6. Radoi, 10. Florescu, 20. Zicu (8. Deac '46) - 19. Stancu, 21. D. Niculae (9. Marica '63). Selectioner: Razvan Lucescu.

Cartonase galbene: Diarra '45, Mexes '82 / Sapunaru '30, Florescu '86



Romania pierde in Franta