Echipa Nationala

Silviu Lung Jr. despre meciul cu Anglia: "Ne vom juca sansa noastra"

Portarul echipei nationale de tineret, Silviu Lung Jr., a declarat, vineri, ca Anglia este cel mai puternic adversar pe care îl putea întâlni selectionata Under 21 în barajul de calificare la CE 2011, dar a precizat ca "tricolorii" îsi vor juca sansa pâna la capat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am cazut cu cel mai puternic adversar posibil, însa ne vom juca sansa, nu avem nimic de pierdut. O calificare în fata Angliei ar fi de doua ori mai frumoasa. Sincer, doream ca adversar Belarus sau Islanda, dar asa au decis sortii", a spus portarul formatiei Universitatea Craiova.

Silviu Lung Jr. spera ca meciul cu Anglia de pe teren propriu sa se dispute cu stadionul plin, indiferent de orasul în care va fi programat. "Este bine ca jucam în Anglia primul meci. Înca nu s-a decis unde se va juca pe teren propriu, dar speram sa jucam cu stadionul plin indiferent de oras. Mi-as dori sa se joace la Craiova, dar acest lucru nu tine de noi, jucatorii", a adaugat Silviu Lung Jr.

Fundasul Valerica Gaman a declarat ca sansele selectionatei de tineret de a se califica la CE 2011 sunt de 50 la suta. "De ce ne-a fost frica n-am scapat. Voiam un adversar mai modest, Islanda sau Belarus, însa din pacate vom întâlni Anglia. Totusi consider ca sansele sunt de 50-50 la suta. Nici ei la juniori si tineret nu au avut rezultate notabile în ultimul timp. Se joaca doua manse si important este ca primul meci se joaca acolo. Probabil ca multi gândesc acum ca nu vom avea nicio sansa. Dar vom încerca sa ne autodepasim si sa ne calificam pentru ca asta e obiectivul. Numai domnul Razvan Lucescu va decide daca Radut si Torje vor juca la echipa mare sau la tineret", a mentionat Gaman.

Referitor la declaratia presedintelului LPF Dumitru Dragomir, care afirmase ca fundasii centrali ai selectionatei de tineret sunt mai valorosi decât cei de la prima reprezentativa a României, Gaman a precizat ca jucatorul formatiei Inter Milano Cristian Chivu este un exemplu pentru el si îi va fi greu sa ajunga la nivelul acestuia. "Nu sunt mai valoros decât niciunul dintre fundasii de la prima reprezentativa, mai ales decât Chivu. El este un exemplu pentru mine, este idolul meu si va fi foarte dificil sa ajung la nivelul lui", a explicat Valerica Gaman.

Reprezentativa sub 21 de ani a României va întâlni echipa similara a Angliei, în barajul de calificare la turneul final al Campionatului European de tineret, ce se va disputa anul viitor în Danemarca, conform tragerii la sorti care a avut loc, vineri, la Herning.

România va juca primul meci la data de 8 octombrie în deplasare, returul urmând sa aiba loc pe 12 octombrie acasa.

Echipa antrenata de Emil Sandoi a fost cap de serie, alaturi de selectionatele Suediei, Olandei, Cehiei, Italiei, Croatiei si Scotiei.

Nationala de tineret a obtinut calificarea la barajul pentru Campionatul European din 2011, dupa rezultatul de egalitate, scor 0-0, înregistrat în deplasare, marti, cu Rusia, în ultimul meci al Grupei 1 din faza preliminariilor si a terminat pe primul loc în clasament.

Anglia a terminat pe locul doi în Grupa 9 a preminariilor, din care au mai fact parte Grecia (locul I), Portugalia, Lituania si Macedonia.

Cele sapte câstigatoare ale dublelor manse din baraj si Danemarca, tara gazda a competitiei europene, vor participa la turneul final din luna iunie a anului viitor.

Mediafax



Silviu Lung Jr. despre meciul cu Anglia: "Ne vom juca sansa noastra"