Echipa Nationala

Ilie Balaci: "Mai sunt sanse de calificare la Euro 2012"

Antrenorul Ilie Balaci a declarat, miercuri, ca nu se astepta ca nationala României sa acumuleze doar doua puncte dupa primele doua etape din preliminariile Euro-2012, dar crede ca sansele de calificare la turneul final al competitiei europene nu sunt compromise, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sincer nu ma asteptam ca dupa primele doua meciuri cu Albania si Belarus sa avem doar doua puncte, dar acum daca stai sa te gândesti la rezultatul meciului de la Paris, dintre Franta si Belarus (n.r. - scor 1-0 pentru Belarus), poti sa te declari multumit cu un punct aseara. Rezultatul acesta se datoreaza în mare parte revenirii lui Cristian Chivu. Parca am avut si ceva mai multe ocazii, fata de primul meci, Razvan parca a încercat altceva", a spus Balaci.

Ilie Balaci a adaugat ca, în ciuda faptului ca România are doar doua puncte, sansele de calificare la Euro nu sunt compromise total: "Nu s-au naruit sansele de calificare, pentru ca în aceasta grupa vad ca punctele se împart. Acum ar trebui sa fim isteti, sa stim sa negociem bine de tot meciul cu Franta si cele doua cu Bosnia, atunci când se vor juca ele. Sa ne aducem aminte ca la tragerea la sorti, toata lumea a spus ca ne vom bate pentru baraj, ca locul I va fi al Frantei".

Antrenorul spera într-o revenire la echipa nationala a atacantului Adrian Mutu. "Din pacate, nu sunt jucatori de valoare. Sa speram ca dupa octombrie încolo sa avem si jucatorul acela care trebuie sa faca diferenta în atac, adica Mutu. Eu consider ca orice jucator de valoare trebuie convocat, mai ales în situatia de azi când nu prea ai oameni sa faca diferenta. Spuneam ca important este ca a revenit Cristi, care este respectat, stie sa se impuna, este un adevarat lider, ceea ce nu am avut la meciul cu Albania", a mai spus Balaci, care astazi a împlinit vârsta de 54 de ani.

Reprezentativa României a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputata marti, la Minsk, în compania selectionatei Belarusului, în al doilea meci din cadrul Grupei D a preliminariilor Campionatului European din 2012. În prima partida din grupa, disputata vineri, România a remizat, de asemenea, scor 1-1, în compania selectionatei Albaniei.

Mediafax



Ilie Balaci: "Mai sunt sanse de calificare la Euro 2012"