Echipa Nationala

Albanezii se multumesc si cu un egal la Piatra Neamt

Atacantul albanez Erjon Bogdani a declarat ca nationala Albaniei trebuie sa joace la capacitate maxima, vineri, pentru a spera în obtinerea unui rezultat bun în meciul cu România, o adversara foarte puternica.

"Trebuie sa fim realisti, România e foarte puternica. Va trebui sa dam suta la suta ca sa speram într-un rezultat bun. Sa speram si ca românii nu vor prinde cea mai buna zi a lor. Nici un egal n-ar fi rau. Daca vom fi uniti, ne vom organiza bine si vom avea un joc ofensiv eficient, putem obtine toate punctele. Am avut sansa sa joc împotriva lui Mutu si Chivu, jucatori care lipsesc acum. Vom întâlni o echipa puternica, nu neaparat individualitati de marca", a spus Bogdani, citat de presa albaneza.

Selectionerul Albaniei, Josip Kuzhe, a declarat pentru cotidianul Shqip ca va decide cu putin timp înainte de meciul cu România daca va juca deschis sau va miza pe contraatac. "Trebuie sa ne cunoastem nivelul si sa vedem ce rezultate putem pretinde. Vrem rezultate bune, chiar daca nu vreau sa vorbesc despre obiectivul final. Ca si în preliminariile precedente, sper sa debutam cu dreptul. Si când spun asta, ma refer nu numai la un egal în România, ci chiar la victorie. Primul 11 se va alege din 13 jucatori: Beqaj, Dallku, Cana, Curri, Vangjeli, Agolli, Lila, Bulku, Skela, Duro, Muzaka, Salihi si Bogdani. Ma gândesc înca la sistemul de joc. Sa jucam deschis sau sa jucam prudent si sa mizam pe contraatac. O problema e daca sa jucam cu doi atacanti. Cu România, normal ar fi sa folosim un singur vârf, dar atunci îl pui pe unicul atacant într-o postura grea. O solutie ar fi sa începem cu un vârf si apoi sa-l introducem si pe al doilea", a explicat Kuzhe.

Mijlocasul Ervin Skela a precizat ca nu trebuie facuta o comparatie între meciul direct din 2007, 6-1 pentru România, si cel de acum. "Au fost schimbari mari si în echipa României, dar amicalul lor cu Turcia a aratat ca au potential. Daca jucam ca o echipa si ne aparam bine, nu pierdem la Piatra Neamt", a comentat Skela.

Nationala României întâlneste, vineri, de la ora 21.00, pe stadionul Ceahlaul din Piatra Neamt, selectionata Albaniei, în primul meci al preliminariilor Campionatului European din 2012.

Mediafax



Albanezii se multumesc si cu un egal la Piatra Neamt