Echipa Nationala

Avancronica partidei de tineret Romania - Rusia

Avancronica partidei dintre echipa de tineret a României si selectionata similara a Rusiei, programata, vineri, de la ora 17.30, pe stadionul Municipal din Botosani, în grupa 1 a preliminariilor Campionatului European Under 21, editia 2009-2011.

Partida de la Botosani va fi condusa de o brigada de arbitri din Cehia, avându-l la centru pe Jiri Jech.

România - Rusia, vineri, ora 17.30.

Echipa nationala de tineret a României a mai întâlnit o singura data selectionata Rusiei, la turneul final al Campionatului European din 1998, într-o partida disputata la Bucuresti si încheiata cu scorul de 1-2.

Dupa opt partide, România se afla pe pozitia a doua a clasamentului grupei 1 a preliminariilor, la egalitate de puncte, 21, cu Rusia. Locul trei este ocupat de selectionata Insulelor Feroe cu 11 puncte, urmata de Republica Moldova cu 10, Letonia cu 9 si Andorra cu 1.

Dintre jucatorii convocati de Emil Sandoi cele mai multe selectii la echipa nationala U21 le au Eric Bicfalvi, Liviu Ganea (ambii 18), Andrei Ionescu (14) si Stefan Barboianu (11). În lotul reprezentativei de tineret pentru acest meci se afla în premiera jucatorii Liviu Antal si Dragos Firtulescu.

Jucatorii cu cele mai multe goluri marcate pentru selectionata de tineret sunt Liviu Ganea (6), Ioan Hora (2).

Palmaresul general al echipei nationale de tineret: 298 130 68 100 418-335.

Palmaresul antrenorul Emil Sandoi la conducerea reprezentativei U21: 33 19 9 5 55-28.

În afara meciului de la Botosani, reprezentativa de tineret a României mai are de disputat o singura partida în grupa 1 de calificare, returul contra nationalei Rusiei, care este programat la 7 septembrie, cu începere de la ora 18.00, la Sankt Petersburg.

Pentru a se califica în play-off-ul Campionatului European de tineret, România trebuie sa câstige grupa 1 sau sa se afle între cele mai bune patru echipe nationale clasate pe locul doi în cele zece grupe preliminare. Astfel, "tricolorilor" le este necesara o victorie în "dubla" cu Rusia pentru a merge mai departe.

Mediafax



Avancronica partidei de tineret Romania - Rusia