Echipa Nationala

Mutu, depistat pozitiv. Risca 4 ani de suspendare

Atacantul roman Adrian Mutu a fost depistat pozitiv la un control anti-doping efectuat in urma cu cateva saptamani, dupa un meci cu Bari, in care reusise sa inscrie. Mutu risca o suspendare de pana la patru ani, ceea ce ar insemna, practic, sfarsitul carierei sale.
Adrian Mutu a fost supus, la finalul meciului cu Bari, din 10 ianuarie, la un test medical, care a relevat prezenta sibutraminei in corpul sau.

Conform presei din Italia, Mutu a luat sibutramina pentru a anula efectul foamei si pentru a capata energie suplimentara. Sibutramina este cunoscuta ca o pilula magica de slabit, dar este interzisa pentru sportivi.

"Comitetul Olimpic Italian anunta ca in urma examenelor de la Laboratorul din Roma a fost depistat pozitiv un jucator. Este vorba de Adrian Mutu, in al carui metabolism a fost depistat substanta sibutramina, dupa partida AC Fiorentina - FC Bari", se arata in comunicatul Comitetului Olimpic Italian.

Pentru ca este recidivist, Adrian Mutu risca o suspendare intre 1 si 4 ani. Romanul a mai fost suspendat si in octombrie 2004, la Chelsea, pentru consum de cocaina, timp de sapte luni.

"Sunt socat, nu ma asteptam la asa ceva!", a reactionat directorul sportiv al Fiorentinei, Pantaleo Corvino.

Adrian Mutu a avut un start perfect de an, reusind sa inscrie de sapte ori in sase meciuri pentru Fiorentina.

Final de cariera?

Ajuns la 31 de ani, Mutu a primit aceasta veste intr-unul dintre cele mai bune momente ale carierei. Impresarii sai anuntau ca vor cere o marire substantiala de cariera, iar daca pretentiile lor nu vor fi satisfacute, il vor duce pe Mutu la alta echipa.

Manchester City si Wolfsburg erau interesate de Adrian Mutu, insa, in cazul in care jucatorul roman va fi suspendat, cel mai probabil acesta va fi finalul carierei pentru atacantul in varsta de 31 de ani.

Onlinesport


Mutu, depistat pozitiv. Risca 4 ani de suspendare