Echipa Nationala

Aschia nu sare departe de trunchi

Nationala de tineret a Romaniei a incheiat la egalitate, scor 1-1, partida amicala disputata in compania selectionatei olimpice a Italiei. Pentru italieni a marcat Rossi (38'), Romania egaland prin Bogdan Stancu (87'). Acelasi rezultat l-a obtinut si nationala "mare" a Romaniei in fata echipei similare a Italiei la Euro 2008.
Dupa un inceput de partida mai timorat, cele doua echipe si-au dat drumul la joc, insa ocaziile periculoase au intarziat sa apara.  Abia in minutul 36 apare prima ocazie mai importanta la poarta lui Tatarusanu, Radu Stefan respingand in ultimul moment mingea din fata lui De Silvestri.

Un minut mai tarziu Torje a cazut in careul advers, fiind impins de un fundas italian, dar centralul partidei n-a considerat interventia suficienta pentru a acorda penalty.

Scorul a fost deschis de Rossi in minutul 38, dupa o balbaiala in careul Romaniei si o greseala copilareasca a lui Tanase. Marcarea golului le-a dat curaj italienilor care au luat cu asalt poarta Romaniei. Mai intai Giovinco (42'),  a trecut pe langa golul desprinderii, in ultimul minut al primei reprize Rossi ratand dubla dupa o torpila respinsa cu greu de Tatarusanu.

Repriza secunda a adus modificari atat in componenta celor doua formatii, cat si in stilul de joc. Italienii, conform obiceiului, s-au retras in aparare asteptand ocazia sa scape pe contraatac, in timp ce Romania a presat continuu, in cautarea egalarii.

Torje (49') a avut o prima ocazie de a inscrie, din lovitura libera, dar sutul sau a fost respins cu greu de Cosili, intrat la pauza in poarta italienilor in locul lui Viviano. Apoi Gingioveanu (52'), proaspat intrat in teren, a trecut pe langa gol, dupa o actiune frumoasa, olteanul pierzand din puteri si sutand slab spre poarta adversa.

Presiunea romanilor si-a aratat roadele cu trei minute inainte de finalul timpului regulamentar, cand stelistii Ochirosii si Bogdan Stancu au fost la bazele golului egalizator. Primul a centrat de pe partea stanga, iar cel de-al doilea a deviat mingea in poarta din 6 metri.

Intr-o tresarire de orgoliu, italienii au cautat golul victoriei in minutele de prelungiri, insa atat Pantilimon, cat si transversala portii acestuia s-au opus lui Abate si Aquafresca.

Pentru Romania au evoluat: Tatarusanu (Pantilimon 80) - Ninu (Homei 46), Tudose (Luchin 85),  Radu Stefan (Mardare 85), Latovlevici - Bicfalvi (Pacuraru 80) - Chiacu (Gingioveanu 46), Tanase (Ochirosii 70), Deac (Patrascu 80), Torje (Sburlea 85) - Bogdan Stancu.


Onlinesport: Irina Maxim.



Aschia nu sare departe de trunchi