Echipa Nationala

Piturca ii deconspira pe Hagi si Sandu la momentul 1999

Selectionerul Victor Piturca a declarat, luni, intr-o emisiune televizata, ca demiterea sa din 1999 este o pata pentru cariera lui Gheorghe Hagi, la solicitarea caruia a fost schimbat de la nationala, dar a precizat ca principalul vinovat de indepararea sa este presedintele FRF, Mircea Sandu.
"Atunci cand am fost demis i-am spus lui Mircea Sandu ca face o mare greseala, care va avea repercusiuni. Hagi s-a suparat atunci pentru o declaratie de-a mea, l-a atras si pe Gica Popescu. Mircea Sandu a replicat: «ca sa mergem la Istanbul, la Hagi...Ce sa merg, sa-mi cer scuze lui Hagi?». I-am spus lui Hagi atunci: «unii jucatori sunt nemultumiti ca iei tu atatia bani, desi n-ai jucat decat putin». L-a deranjat, iar Mircea Sandu a facut marea greseala sa intre in jocul lor. E o pata in cariera lui Hagi, dar nu pe el il consider principalul vinovat, ci pe Mircea Sandu", a spus Piturca la emisiunea "Nasul" de la B1 TV.

El a adaugat ca nu Hagi a castigat atunci meciul cu Ungaria, ci echipa. "A gresit Mircea Sandu. Adica eu plec la lupta, eu conduc - o iau ca Gigi - dupa ce castig razboiul maresalul din spatele meu vine si-mi da in cap. Pana la urma, nu mie mi-a dat in cap. Sandu trebuia sa-i spuna lui Hagi: vezi-ti de treaba ta, tu esti jucator", a comentat Piturca.

Victor Piturca a dezvaluit care este atmosfera acum la echipa nationala. "Tinem foarte tare unii la altii, e o adevarata familie. Sunt fratele lor mai mare, tatal lor, dar cine nu respecta programul, indiferent de nume, pleaca. Ne-am distrat extraordinar dupa calificare, pana la patru dimineata, s-au recitat poezii, s-au cantat melodii din toate zonele tarii", a spus tehnicianul "tricolorilor".

El a adaugat ca meciul cu Bulgaria va fi unul normal, nu unul in care sa se rupa picioarele. "Credeti ca bulgarii pun pret pe ce scrie presa lor, povestile de adormit copiii? Mutu a gresit cand a facut acele declaratii, l-a luat valul", a adaugat antrenorul.

Piturca a declarat ca are in contract o clauza de reziliere de 300.000 de euro, o "nimica toata" daca ar vrea sa plece, isna nu va pleca deoarece nu vrea sa-si tradeze "familia". El a spus ca nu poate fi ca Jose Mourinho, deoarece nu este un zbir, dimpotriva, iar jucatorii stiu ca este foarte corect.

Piturca a dezvaluit si de ce nu l-a convocat multa vreme pe George Ogararu. "Venea mai demult, daca isi vedea de treaba si nu intra in jocul presei. A inceput sa spuna baliverne, sa dea tot felul de declaratii, de-asta n-a venit, de-asta am spus ca o perioada nu intra in vederile mele. Nu sunt de acord ca jucatorii sa vorbeasca despre nu stiu cine. Apoi, am tot vazut... Jucatorii care se duc sa discute cu presedintele, prin spatele antrenorului, eu ii dau imediat afara", a spus el, facand aluzie la ce a patit Gheorghe Hagi la Steaua, cand unii fotbalisti s-au plans finantatorului Gigi Becali de antrenorul lor.

Selectionerul Romaniei a explicat si de ce s-a jucat cu Olanda la Constanta. "Toti am fi vrut 60.000 de oameni in tribuna, dar va intreb: ce se intampla la Bucuresti daca ne dadea gol Olanda? Murmure, injuraturi, huiduieli", a subliniat Piturca, adaugand ca vrea ca partida cu Albania, ultima din preliminariile CE 2008, sa se joace pe Stadionul National din Complexul Sportiv Lia Manoliu.

Victor Piturca a vorbit si despre perioada petrecuta ca antrenor la Steaua: "Fiti convinsi ca daca erau conditiile de azi, Steaua castiga campionatul an de an, cu 20 de puncte avans. Atunci erau probleme mari, erau alte echipe mai puternice, era greu sa te bati in conditiile alea".

Selectionerul a mentionat ca o echipa nationala aflata inca in lupta pentru calificare la CE este interesata de serviciile sale, dar nu se pune problema sa plece de la conducerea tehnica a reprezentativa Romaniei inaintea turneului final al Euro-2008.
 
Mediafax


Piturca ii deconspira pe Hagi si Sandu la momentul 1999