Echipa Nationala

Gaina batrana sau ciorba buna?

Este un vechi proveb chinezesc care spune ca "gaina batrana face ciorba buna". Insa, in cazul partidei Romania - Luxemburg nu se aplica. De ce? Pentru ca gaina batrana se afla in tabara fotbalistica a Romaniei, iar ciorba buna la bucatarii din Luxemburg.
Luxemburg are un singur jucator profesionist, Strasser, care evolueaza in liga secunda locala. Restul au diverse meserii, de la functionari de banca si politisti pana la bucatari de fast-food.

Chiar daca Luxemburg si-a vandut scump pielea cu Olanda si Bulgaria (invinsa la limita cu 1-0), meciul cu Romania nu se poate termina decat cel putin la fel. Este o partida de 1 solist. Nu se pune problema sa pierdem acest meci, in ciuda declaratiilor prudente ale lui Piturca.

Comentam recent pe blog filmul "300" care a starnit multe polemici interesante, in ciuda slabului sau mesaj. Este acolo o demonstratie in care se arata ca o armata de 3000 de oameni compusa din olari, fierari si agricultori este mult mai nevaloroasa decat una de 300 de razboinici de meserie.

Acesta este si cazul Luxemburgului si al Romaniei. In momentul in care toata ziua calculezi cursuri valurare la banca sau faci hamburgerii sa fie cat mai deliciosi, e greu sa tii piept unui "tiganus priceput" de la Fiorentina sau sa dai gol unei "pisici" ca Lobont.

Romania a fost tinuta fara gol in aceste preliminarii numai de Olanda. In rest am dat doua goluri cu Bulgaria si tot atatea cu Albania, dar si trei cu Belarus.

Exista un singur final azi. "Gaina batrana" Romania va face si mai buna ciorba realizata de bucatarii din Luxemburg. Iar legumele ar trebui sa fie tocate marunt.Ar trebui ca legumele sa fie tocate marunt.

Vadim.ro: Comentarii despre acest articol, pe blogul autorului.

Onlinesport: Vadim Cusnarencu


Gaina batrana sau ciorba buna?