Echipa Nationala

Iubire neconditionata si putina regie

Piatra Neamt a fost in aceste zile oaza de fericire a echipei nationale. Jucatorii si antrenorul au simtit dupa luni de zile iubirea neconditionata din partea fanilor precum cea dintre parinti si copii. Sentimentele de amanta ranita trezite in Bucuresti sunt numai o amintire urata.
Artificii, flori, autografe. Atingeri pe umar, incurajari. Jucatorii s-au simtit din nou vedete in mijlocul oamenilor de la Piatra Neamt. Ahtiati dupa echipa nationala, reactia oamenilor din alte orase este normala. La urma urmei, este echipa nationala a Romaniei, sunt cateva vedete incontestabile. Iar punctul din Olanda merita toate laudele.

Nu acelasi lucru se intampla in Bucuresti. La un antrenament similar celui de luni de la Piata Neamt nu am fi vazut niciodata atata efuziune pe terenul 2 din Ghencea, de exemplu, chiar si in cazul unei victorii cu 3-0 in Olanda. De ce? E simplu. Fanii infocati din Bucuresti se impart in doua categorii: nebuni si smintiti, vorba lui Eminescu. Glumesc... Sunt cei care au prea multa treaba si se uita la televizor la meciuri sau cei care vin la meciuri si se transforma ei in "vedete', in tribune.

E drept, la Bucuresti lumea e mai rece si putini vor fi extaziati daca ili vor vedea pe Mutu sau Nicolita pe strada. In schimb, la Piatra Neamt orice iesire a jucatorilor echipei nationale in oras se transforma  in spectacol.

Daca Mutu e luat injuraturi la partida cu Belarus, iesind cu capul spart de pe teren, la Piatra Neamt i-a fost capul "spart" de vorbe frumoase. Este exemplul viu ca in alte orase oamenii traiesc mai sincer sportul, iar in Bucuresti poluarea sau polutia au intunecat mintile unora care vin la stadioane in grupuri de 4-5 numai ca sa faca rau.

Desi am criticat la un moment dat ca echipa nationala joaca in alte orase, totusi decizia este buna, pe moment. Echipa nationala se poate retrage sa isi linga ranile, iar atunci cand va arata ce poate si isi va recastiga stima peste tot, va putea reveni cu capul sus in Bucuresti.

Si mai este un aspect aici, care nu trebuie trecut cu vederea. Cat e Pinalty de Pinalty, a facut ceva la Piatra Neamt. A facut o baza sportiva occidentala, a trezit oamenilor interesul pentru fotbal, s-a folosit de relatii sa aduca in oras echipa nationala. In plus, el este cel care tine oamenii in frau. Sa vedem daca se vor permite la meci manifestari ca la Romania - Belarus. Cred ca daca deschide vreunul gura va fi mancat cu fulgi.

Pinalty a fost cel care adus lumea cu flori si a dat tonul cu artificii la sosirea de luni a tricolorilor la Piatra Neamt, pentru ca asa se face la orice eveniment. Trebuie putina regie. Am vazut regie facuta de LPF sau FRF in Bucuresti? Nu.

De cealalta parte, in Bucuresti, primarul Videanu ne tine de ani de zile cu "mari proiecte" doar orale (ca nu costa nimic) si Stadionul National  ramane pe loc. Liderii locali de la FRF, LPF, Dinamo, Steaua si asa mai departe nu isi pot tine in frau fanii. Nu sunt interesati nici de regie ca la Piatra Neamt, ca sa ridice spiritul, dar nici de control. La modul la care liderii de galerii si sefii cluburilor cunosc exact problemele s-ar putea face un comando printre huligani si nu ar mai auzi nimeni de ei niciodata.

Pana se mai regleaza treburile stam cu degetul in gura, iar echipa nationala e adulata in alte orase.

blog Vadim.ro: parerile voastre despre acest subiect si despre acest articol se pot face cunoscute pe blogul personal al autorului.

Onlinesport: Vadim Cusnarencu


Iubire neconditionata si putina regie