Universitatea Craiova

Mititelu a fost la DNA: "Poate oamenii de aici vor sa clarifice situatia"

Adrian Mititelu a ajuns, luni, la sediul DNA, unde este citat ca martor intr-un dosar de coruptie in fotbal. Mititelu a stat putin peste o ora la DNA si a iesit cu declaratii dure la adresa lui Mircea Sandu si Dumitru Dragomir. El a coborat tantos dintr-un Mercedes Clasa S si purta, alaturi de un zambet destul de fortat, un tricou albastru cu dungi albe.
Mititelu a ajuns la DNA in jurul orei 14:00 si nu a facut declaratii inainte de intrarea in sediu. Patronul oltenilor a vorbit cu procurorii despre arestarile lui Vasile Avram si Sorin Terbea, dar si despre dezafilierea Universitatii Craiova.

Întrebat, la iesirea din sediul DNA, cum comenteaza acuzatiile facute la adresa presedintilor FRF si LPF, Mititelu a spus ca "plângerea a fost facuta mai demult", aratând ca nu vrea sa comenteze prea mult.

"Nu le-am spus lucruri spectaculoase. Nici nu aveam ce. Am adus niste documente de care era nevoie la dosar si sa vedem ce se întâmpla. Poate nu au facut nimic, dar stati, aveti rabdare, ca poate oamenii de aici vor sa clarifice situatia", a spus oficialul oltean.

"Am vazut ca domnul Mircea Sandu spune ca aplica statutul si regulamentele, uitând sa mentioneze ce ar fi mai important, legea. Înaintea statutului si regulamentelor pe care ti le-ai facut dumneata si care te bati cu pumnul în piept ca îti respecti propriile regulamente, întâi de asta trebuie sa respecti legea. Este si hilar sa te lauzi ca-ti respecti regulamentele pe care le faci dumneata, întâi de asta trebuie sa respecti legea", a declarat Adrian Mititelu.

Patronul Universitatii Craiova i-a transmis lui Mircea Sandu ca trebuie sa respecte mai întâi legea si apoi regulamentele, pentru ca ca FRF s-a înfiintat în baza legii, a OUG 69/2000.

"Din punctul meu de vedere, el este vinovat de situatia Craiovei, dar el ar putea considera ca dupa regulamentele lui de-acolo nu este vinovat", a adaugat Mititelu.

Patronul Universitatii Craiova a venit luni la Directia Nationala Anticoruptie în legatura cu un dosar de coruptie în fotbal.

DNA investigheaza în prezent al doilea caz major de coruptie din arbitrajul românesc, în care este implicat presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram. Acesta a fost arestat duminica, de o instanta a Tribunalului Bucuresti. Mandat de arestare preventiva a primit si omul de afaceri Sorin Terbea.

Potrivit DNA, în 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mures - Universitatea Cluj, din ultima etapa a campionatului trecut, ar fi primit de la Terbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegarii unor arbitri agreati de formatia muresana în sezonul 2011/2012.

"În aceeasi împrejurare si în acelasi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti-Tîrgu-Mures si retur, folos oferit de Terbea Sorin Ioan", a informat, DNA.

În 15 septembrie, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a fost audiat la DNA în cauza privind plângerea facuta de patronul gruparii Universitatea Craiova, Adrian Mititelu. Dragomir mentiona atunci ca plângerea a fost facuta si împotriva presedintelui FRF, Mircea Sandu.

Federatia Româna de Fotbal anunta, în 20 iulie, ca gruparea Universitatea Craiova a încalcat grav statutul federatiei, astfel ca a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv pâna când masura va fi validata de Adunarea Generala a FRF.

Universitatea Craiova a refuzat sa-si retraga actiunile în instantele civile împotriva Federatiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv al FRF a decis dezafilierea clubului.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, declara ca decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca aceasta hotarâre sa fie anulata fiind în cadrul votului Adunarii Generale din martie sau aprilie 2012.

Dupa dezafiliere, jucatorii Universitatii Craiova au devenit liberi de contract si au plecat gratis la alte echipe.

Universitatea Craiova a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului trecut. Finantatorul Adrian Mititelu este în conflict cu presedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu selectionerul Victor Piturca si cu alti oameni de fotbal. Mititelu a deschis mai multe actiuni în instanta, contestând unele decizii ale comisiilor FRF si LPF luate în defavoarea clubului sau. Totodata, Mititelu sustine ca a depus plângeri la Parchet si la DNA împotriva unor oameni de fotbal, pe care îi acuza de constituire în "grup infractional" în scopul controlarii fotbalului românesc.

Onlinesport
Mediafax


Mititelu a fost la DNA: "Poate oamenii de aici vor sa clarifice situatia"