Universitatea Craiova

Amenintare de dezastru la Craiova

Victor Piturca poate fi cel care pune capat istoriei de 63 de ani a Universitatii Craiova. FRF anunta ca formatia din Banie are doar doua variante pentru a putea evolua în sezonul viitor al esalonului secund. Sa plateasca cele 7 milioane de euro catre actualul selectioner sau sa ajunga la un consens pâna pe 20 august, informeaza cotidianul Puterea.
Vestea buna ca alb-albastrii vor fi înscrisi în Liga a II-a dupa ce criteriile de licentiere au fost suspendate pentru urmatorul sezon poate fi doar un balon de sapun. În litigiul cu Universitatea, Victor Piturca a obtinut o decizie definitiva si executorie din partea Comisiilor FRF, astfel ca va trebui sa primeasca 7 milioane de euro de la fostul sau club. În ciuda faptului ca patronul Stiintei a încercat sa blocheze hotarârea în civil, oficialii de la Casa Fotbalului afirma ca sansele ca el sa câstige sunt reduse.

„Decizia poate fi suspendata doar prin întelegerea partilor. Pe plan intern, este defintiva si irevocabila, iar din câte stiu nu s-a dus la TAS. Faptul ca a initiat litigii în instantele civile împotriva Comisiilor sau a lui Victor Piturca nu cred ca are acoperire. Cererile sale sunt nefondate, iar noi am aratat asta când am fost chemati. Iar la câte plângeri a facut, sa stiti ca am mers de câteva ori”, a declarat, pentru „Puterea”, Adrian Stângaciu, seful Departamentului Juridic al FRF. În plus, sustine acelasi oficial, au existat mai multe litigii între cluburi si fosti angajati, care au fost declinate de judecatori. „Au fost mai multe situatii în ultima vreme, iar instantele au precizat ca nu e de competenta lor sa judece, trimitându-le tot în sportiv. În plus, domnul Mititelu nu a mers unde trebuie, a facut plângeri doar unde taxa de timbru este una modica, de 5 sau 10 lei”. Ce va urma pentru Universitatea Craiova daca nu stinge rapid litigiul? Începând de pe 20 august, când va debuta sezonul 2011-2012 al Ligii a II-a, alb-albastrii vor fi neprogramati, iar conform regulamentului, la doua neprogramari, echipa va fi exclusa din campionat. Chiar daca la anul ar avea dreptul sa se înscrie în Liga a III-a sau chiar a IV-a, oltenii tot trebuie sa îi achite cele 7 milioane de euro lui Piturca, în caz contrar urmând sa aiba aceeasi soarta ca si în prezent. Excludere si pauza pentru înca un an. Cu avantaj si la Tribunalul Bucuresti, care i-a dat dreptate într-un prim caz, Piturca este decis sa mearga pâna la capat cu patronul oltean. Pe lânga fostul manager, Mititelu mai are litigii pe rol si cu alti fosti angajati, printre care si Laurentiu Reghecampf.

Prepelita asteapta transferul la Steaua pâna în septembrie?


Desi initial Steaua si Universitatea Craiova au ajuns la un acord pentru transferul sau, Andrei Prepelita nu a mai facut jonctiunea cu lotul ros-albastru deoarece nu a vrut sa renunte la cei 60.000 de euro pe care gruparea din Banie îi datoreaza. A depus memoriu la LPF, însa cazul a fost declinat catre Comisiile FRF. Membrii acestora sunt în vacanta si se vor reuni abia pe 5 iulie. În plus, totul decurge anevoios, astfel ca ar putea avea câstig de cauza, în cel mai bun caz, abia la finalul lunii. Totusi, daca Universitatea Craiova va fi exclusa din campionat dupa etapa a II-a a esalonului secund, atunci mijlocasul va deveni liber de contract, asemenea celorlalti colegi, si poate semna cu orice echipa doreste fara ca oltenii sa poata avea vreo pretentie financiara.


Amenintare de dezastru la Craiova