Universitatea Craiova

Ilie Balaci: "Suporterii trebuie sa vina din nou la stadion, pentru a sustine echipa"

Managerul sportiv al gruparii Universitatea Craiova, Ilie Balaci, a declarat, sambata, intr-un interviu acordat corespondentului MEDIAFAX, ca suporterii craioveni trebuie sa vina din nou la stadion, pentru a sustine echipa.

Balaci crede ca suporterii trebuie sa vina din nou la stadion, pentru ca numai asa echipa va putea obtine rezultate bune in sezonul 2007/2008. "Nu pot face altceva decat sa va chem la stadion. A sustine o echipa nu inseamna sa iubesti pe x, y sau z. Daca tii cu o echipa, trebuie sa vii pe stadion. Din ’73 pana in ’85 nu erau nici laptopuri, nici ziare, nici intrari libere, dar oamenii veneau la stadion. Daca vom juca iar in prezenta a 2-3.000 de spectatori, ne va fi greu. Daca vor veni 25-30.000, putem spera. Si echipa noastra cea mare a rasarit din nimic", a spus Balaci.

Fostul component al Stiintei crede ca Universitatea poate spera din nou la Champions League numai atunci cand stadionul va fi plin. "Daca am aduce pe Real Madrid si ar veni 2.000 de persoane nu ne-ar conveni nici noua, nici vizitatorilor. In cadrul echipei eu sunt manager sportiv, insa asta nu inseamna ca ma ocup de transferuri si de programul echipei. Este mai mult o functie onorifica. Inainte de toate, cred ca sunt al doilea suporter al Craiovei, dupa patron. In acest sezon tragem sperante ca in primele cinci etape, daca nu sunt 15 puncte, sa fie macar 13. Din acel moment poti sa gandesti si sa vorbesti altfel", a spus Balaci.

Ilie Balaci crede ca suporterii craioveni trebuie sa iubeasca echipa si sa nu-l judece pe patronul Adrian Mititelu. "Vii la meci pentru Mititelu sau pentru Universitatea? Mititelu azi e, maine nu e. Noi iubim echipa, nu pe Mititelu. Stie toata lumea ca, daca nu era Mititelu, probabil acum jucam cu CFR Craiova. Parerea mea e ca este o greseala. Daca eu, capatron, vreau sa pun orice antrenor, nu ar trebui sa fie deranjata federatia. Eu nu am licenta Pro pentru ca nu m-a interesat. Am castigat Cupa Campionilor Africii, Supercupa Asiei si trebuia sa primesc licenta Pro din oficiu. Din cate stiu, pentru licenta Pro, ti se cere sa vorbesti curent o limba straina. Sunt multi antrenori Pro care nu stiu nici sa dea „Buna ziua!“ intr-o limba straina", a adaugat fostul antrenor.

Balaci nu crede ca o solutie pentru Universitatea ar fi aducerea lui Sorin Cartu, care are licenta Pro, spre deosebire de actualul tehnician Florin Cioroianu: "Antrenorul echipei este Cioroianu. Imi e greu sa cred ca Sorin Cartu ar fi dispus sa stea pe banca de rezerve doar pentru ca are licenta Pro. Ar refuza sa fie marioneta. Probabil cu licenta PRO se va da o derogare pentru Cioroianu".

Managerul sportiv a precizat ca Universitatea nu va mai transfera jucatori. "Din cate stiu eu, conducerea este multumita de ce jucatori sunt la Craiova. Daca va mai fi nevoie de jucatori, se vor lua in decembrie. Cei care fac transferurile la Craiova probabil au considerat ca nu e nevoie de jucatori de Divizia B. I-am adus pe Prepelita si Tanasa si au sarit in sus ca am adus jucatori de Divizia B. Dar multi uita ca majoritatea jucatorilor au fost adusi de la Caracal", a spus Balaci, care a adaugat ca a descoperit un jucator tanar foarte talentat (Gavrila), pe care insa nu l-a putut aduce la Craiova.

Referitor la posibilitatea de a investi in fotbal, Balaci a spus: "Nu investesc, pentru ca echipa are un patron care este destul de bogat sa o sustina singur. Sunt putini nebuni ca Mititelu, care, in loc sa dea bani copiilor lui, dau altor copii. Eu prefer sa dau copiilor mei".

Balaci a vorbit si despre viitorul sau ca antrenor. "Este foarte posibil sa antrenez alta echipa, pentru ca sunt 16 ani de cand colind lumea asta si cred ca a venit timpul sa ma cam opresc. Daca va fi nevoie de mine, voi reveni pe banca Universitatii, dar sper sa nu fie nevoie. Mai incolo, cand voi fi de o seama cu Valentin Stanescu", a spus fostul jucator craiovean.

Mediafax



Ilie Balaci: "Suporterii trebuie sa vina din nou la stadion, pentru a sustine echipa"