FCSB

DNA cere arestarea lui Becali

Procurorul DNA a cerut luni, la instanta suprema, pedepse cu executare pentru George Becali, Dumitru Cioflina, Victor si Ioana Babiuc, precum si obligarea acestora la plata în solidar a peste 800.000 de dolari, în cazul schimbului de terenuri dintre omul de afaceri si Ministerul Apararii Nationale.

Instanta suprema a anuntat luni ca s-a încheiat cercetarea judecatoreasca în acest dosar si a dat cuvântul partilor din proces, respectiv procurorului DNA si avocatilor inculpatilor, pentru prezentarea pledoariilor finale.

Procurorul DNA a reiterat acuzatiile din rechizitoriu aduse fiecaruia dintre inculpati, aratând ca toate probele de la dosarul cauzei dovedesc vinovatia acestora si contureaza acuzatiile aduse de anchetatori.

În acest context, procurorul DNA a cerut judecatorilor instantei supreme aplicarea unor pedepse cu executare în cazul celor patru, fara a preciza însa la câti ani de închisoare sa fie condamnat fiecare. Totodata, reprezentantul DNA a solicitat obligarea lui Becali, în solidar cu fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si cu generalul Cioflina, la plata a peste 800.000 dolari, care reprezinta diferentele de pret între terenurile primite de finantatorul Stelei si cele date de acesta, la schimb, Armatei.

Procurorul DNA a cerut si confiscarea unei sume de 21.000 de dolari de la Gigi Becali, reprezentând contravaloarea unei suprafete de 1,7 hectare dintr-un teren pe care omul de afaceri nu l-a mai dat Armatei la primul schimb facut cu aceasta institutie. În plus, procurorul DNA a cerut confiscarea sumei de 3.000 de euro de la Babiuc.

Instanta urmeaza sa dea, luni, un verdict în procesul privind schimbul de terenuri dintre George Becali si Ministerul Apararii Nationale (MApN).

George Becali este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fostul ministru Victor Babiuc, de fiica acestuia, Ioana Babiuc, si de Dumitru Cioflina, fost secretar de stat în Ministerul Apararii Nationale si fost sef al Marelui Stat Major General, acuzati de fapte de coruptie în legatura cu un schimb de terenuri între Becali si MApN care a avut loc în urma cu peste zece ani.

Mediafax



DNA cere arestarea lui Becali