FCSB

Steaua s-a chinuit pentru o victorie la limita cu Farul

Un gol marcat in partea secunda de Tibi Balan si transversala portii aparate de Stanca au facut ca Steaua sa plece victorioasa de la Constanta, unde a disputat, miercuri, un meci amical cu divizionara secunda Farul Constanta.
La ultima partida de verificare dinaintea reluarii campionatului, Ilie Stan a folosit echipa standard din randurile careia nu au lipsit Florin Costea, Tatu, Gerlado, Prepelita sau Rusescu.

Prima ocazie a meciului a fost ratata de Tatu in minutul 16, sutul acestuia din marginea careului fiind respins in corner.

Trei minute mai tarziu Steaua deschidea scorul prin Rusescu dupa o faza inchegata de atac. Balonul a ajuns la atacantul adus de la Urziceni, iar acesta l-a executat pe Curca din interiorul careului cu un sut plasat.

Steaua putea face 2-0 in minutul 22, dar Machado nu a nimerit spatiul portii din pozitie ideala.

Jocul s-a incins pe masura iesirii constantenilor din aparare. Jucatorii lui Viorel Tanase au atacat din ce in ce mai taios si in minutul 36 au fost rasplatiti cu o lovitura de la 11 metri.

Patulea a executat in forta pe coltul aparat de Stanca si a restabilit egalitatea. In continuare Farul a fost echipa mai prezenta in joc si Ivanovic a ratat in minutul 41 o buna sansa de a marca.

Ilie Stan a schimbat intreaga linie de atac in minutul 56, cand in teren au intrat Nikolic si Balan in locul lui Rusescu si Tatu.

Steaua a capat din nou consistenta in ofensiva, iar noul intrat Balan a ratat in minutul 72 o mare ocazie. Chipciu, jucator intrat si el pe teren in partea secunda, a centrat din dreapta in marginea careului, unde capitanul Florin Costea a lasat minngea pentru sutul lui Balan. Mingea a trecut putin alaturi.

Doua minute mai tarziu fostul jucator al Sportului Studentesc marca pentru 2-1 dupa o noua combinatie cu Chipciu si o finalizare din interiorul careului.

Intra in joc in locul fratelui sau mai mare, Mihai Costea s-a remarcat in minutul 84, cand a cautat coltul lung din alergare, fortandu-l pe portarul Toma sa respinga in corner. De remarcat cursa de peste 40 de metri a lui Nikolic, care l-a pus in pozitie de finalizare pe fostul juvete.

Farul putea da lovitura in prelungirile partidei prin fostul stelist Valentin Badea. Demarcat in dreapta careului stelist, fostul protejat al 'parintelui' Ioan Sdrobis a sutat violent in transversala portii unui Stanca ce ramasese spectator.

Steaua: Stanca - Dananae, Martinovici, Geraldo (Bicfalvi '46), Pârvulescu - Tatu (T. Balan '56), Prepelita (Lupu '77), Radut (Nastasie '81), F. Costea (M. Costea '72) - Rusescu (Nikolici '56), Machado (Chipciu '62). Antrenor: Ilie Stan.

Farul: Curca- Calin, Stegaru, Dobre, Dino Eze - Buzea, Pana - Neagoe, Ivanovic, Husein - Patulea. În repriza a doua, antrenorul Viorel Tanase a folosit toate rezervele avute la dispozitie: Toma, Cernat, Nitescu, Sandu, Sascau, Berti, Amet, Stancioiu, Sorin Paraschiv, Kone, R. Neagoe, Coteanu, Miron, A. Paraschiv si Vali Badea.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Steaua s-a chinuit pentru o victorie la limita cu Farul