FCSB

Steaua a luat-o urat de la Concordia Chiajna

Steaua a suferit o infrangere usturatoare in fata unei echipe din Liga 1, intr-o partida amicala disputata in Antalya. Concordia Chiajna s-a impus cu 4-1 pe fondul unui joc haotic al ros-albastrilor. Echipa de pe penultimul loc din clasamentul Ligii 1 a inscris de cate doua ori in fiecare repriza si a ratat si un penalty.

Prima infrangere din acest an, 2-3 cu Mlada Boleslav, n-a cazut prea bine elevilor lui Ilie Stan, care au suferit profund si in amicalul cu Concordia Chiajna, colega din Liga 1.

Stelistii au inceput total aerieni partida si chiar daca au avut o posesie mai buna si mai multe actiuni ofensive, n-au reusit sa pericliteze deloc poarta asdversa. De cealalta parte, Concordia a simtit ca este tratata cu superioritate, a stat o perioada la cutie, pentru a iesi apoi cu avant in ofensiva.

Iar in minutul 12 Vlad Munteanu a luat pe toata lumea prin surprindere cu un sut naprasnic din afara careului, l-a prins nepregatit chiar si pe Razvan Stanca si a deschis scorul pentru Concordia. Stelistii nu s-au trezit nici dupa aceasta faza din amortire si au continuat sa joace apatic si fara sa forteze in ofensiva.

Chiajna a avut astfel ocazia sa continue presiunea in atac si in minutul 28 a mai lovit inca o data letal. Dos Santos a reluat puternic cu capul din lateral si a trimis in plasa, Petrovic fiind si el pe directia mingii. In prima faza golul nu a fost acordat pe motiv de offside la Petrovic, insa pana la urma arbitrul a aratat centrul terenului si a validat al doilea gol al Concordiei.

De abia atunci si-au dat seama stelistii ca nu-i de glumit si au accelerat mai mult jocul spre poarta adversa. N-au trecut decat sapte minute si Steaua a reusit sa reduca din diferenta, dupa ce Martinovic a reluat cu capul din doar doi metri o centrare din lovitura libera executata de Mihai Costea.

Jocul haotic in aparare al Stelei s-a mentinut si dupa pauza. Ros-albastrii au fost surprinsi in dese randuri de atacurile bine gandite ale ilfovenilor si in minutul 52 Chiajna putea sa se distanteze mai mult pe tabela, insa penalty-ul executat de Viorel Dinu a fost aparat de Stanca.

Concordia a reusit totusi sa ia avant in fazele urmatoare de atac, cand in decurs de doar cateva minute au ajuns sa conduca pe tablea cu 4-1 dupa doua contraatacuri nimicitoare finalizate de Rocha. Situatia nu s-a imbunatatit pentru trupa lui Ilie Stan, care din minutul 64 l-a pierdut si pe Valeriu Lupu, eliminat pentru cumul de cartonase galbene.

Chiar daca timp mai era suficient pentru ca Steaua sa incerce sa recupereze din handicap, jocul ros-albastrilor n-a oferit prea multe motive de incredere ca acestia pot reveni pe tabela. Cateva suturi de la distanta care au ocolit destul de mult tinta si alte faze in care centrarile nu au ajuns la destinatar n-au provocat deloc deranj in careul ilfovenilor. Abia in minutul 90 au reusit stelistii sa provoace pericol, la o centrare a lui Mihai Costea reluata cu capul in transversala de Machado.

Onlinesport: Irina Maxim



Steaua a luat-o urat de la Concordia Chiajna