Europa League

Steaua razbeste in primavara europeana

Steaua este singura echipa din Romania calificata in primavara europeana, ros-albastrii reusind sa se califice dupa ce au castigat pe teren propriu cu AEK Larnaca, scor 3-1, ajutati si de victoria lui Schalke la care a pus umarul Marica. Toate golurile au fost marcate dupa pauza. Rusescu a deschis scorul din penalty, cipriotii au egalat prin Pintado, pentru ca Nikolic sa inscrie apoi de doua ori pentru o victorie categorica. Steaua incheie Grupa J pe locul al doilea si isi afla adversara din 16-imile Ligii Europa, in direct pe onlinesport.ro, vineri de la ora 14:00.

Cu peste 50.000 de suporteri sustinandu-i frenetic, Steaua a inceput in forta ultimul sau meci din acest sezon in grupele Ligii Europa. Impresionati profund de splendinda coregrafie realizata de fanii lor, stelistii au calcat pedala de acceleratie inca din primele minute, Stefan Nikolic aratandu-si coltii in cateva faze periculoase la poarta celor din Larnaka.

Anuntul ca in celalalt meci al grupei Schalke 04 a deschis scorul cu Maccabi Haifa i-a facut pe ros-albastrii sa joace cu si mai mult tupeu ofensiv. Cristi Tanase a pus si el poarta adversa in pericol in minutul 12, cu un sut frumos de la distanta, insa portarul Negri a fost la post.

Doua minute mai tarziu a fost randul cipriotilor sa se arate periculosi, la centrarea lui De Cler de pe stanga reluata cu capul de Pintado putin pe langa bara. Imediat Steaua a replicat prin acelasi Tanase, al carui sut violent din marginea careului a fost parat incredibil de Negri. Iliev si apoi Nikolic si-au mai creat ocazii de gol, ambii trimitand mingea putin pe langa tinta.

In minutul 35 Steaua a scapat ca prin minune de un gol, doar interventia magnifica a lui Tatarusanu pastrand scorul neschimbat. Portarul Stelei a respins miraculos in sut prin zid trimis de Hofland din lovitura libera. Tanase si Rusescu s-au mai aflat in pozitii bune de a marca pana la pauza, dar prima repriza s-a incheiat cu scor alb.

Cu aceeasi dispozitie de joc ofensiv au iesit stelistii de la vestiare, iar la nici zece minute de la reluarea meciului, Nikolic a obtinut un penalty in duel cu Murillo. Raul Rusescu a transformat de la punctul cu var, dar nu fara emotii, mingea stergand aproape bara din stanga inainte de a intra in poarta.

National Arena a explodat la bucuria celor 50.000 de stelisti, insa fericirea acestora n-a durat decat cinci minute. In minutul 61 Dimitriou a centrat perfect pentru Pintado, iar acesta a reluat cu capul de langa Emeghara pe langa Tatarusanu, restabilind egalitatea.

Trupa lui Ilie Stan nu a renuntat sa creada in sansa ei, iar in minutul 71, dupa un conrer executat perfect de Brandan de pe dreapta, Stefan Nikolic a dus din nou Steaua in avantaj pe tabela. Muntenegreanul s-a inaltat excelent intr-un grup de jucatori si a reluat imparabil cu capul sub transversala.

Mirosul primaverii europene a impulsionat stelistii sa atace cu si mai multa dezinvoltura, mai ales ca in Israel Schalke s-a distantat la 2-0 cu Maccabi, prin golul marcat de Ciprian Marica. Elevii lui Ilie Stan nu aveau cum sa stie asta, insa au stiut ca trebuie sa mai inscrie pentru a fi siguri de calificare. Iar in minutul 86 Stefan Nikolic a fost lansat superb de Leandro Tatu si a inscris cu un sut la coltul scurt, mingea lovind bara inainte de a intra in plasa.

Onlinesport: Irina Maxim



Steaua razbeste in primavara europeana