FCSB

Agresorul lui Galamaz a vorbit in instanta si a spus de ce l-a lovit pe jucator

Suporterul echipei Petrolul Ploiesti care l-a lovit pe George Galamaz este student, are un loc de munca stabil si a spus, în fata judecatorilor, ca în momentul în care a vazut ca pentru echipa adversa, respectiv Steaua, s-a dictat lovitura de la 11 metri "i s-a parut ca s-a comis o mare nedreptate".
Suporterul echipei Petrolul Ploiesti care l-a lovit pe stelistul George Galamaz este student si are un loc de munca stabil, a spus avocata tânarului în sedinta de judecata la finalul careia Dragos Petrut Enache a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, se arata în încheierea de sedinta.

În acelasi document se precizeaza ca barbatul este necasatorit, nu are antecedente penale si lucreaza ca agent de distributie.

"Inculpatul, dupa ce l-a lovit pe acest jucator (George Galamaz - n.r.) si-a continuat actiunea, dorind sa-l loveasca pe jucatorul care executa lovitura de la 11 metri", se mai arata în încheierea de sedinta.

Potrivit documentului citat, în timpul audierilor Dragos Enache "a avut o atitudine sincera", recunoscându-si fapta.

În acelasi document se arata ca inculpatul a declarat în fata judecatorilor ca "în momentul în care pentru echipa adversa a Petrolului Ploiesti s-a dictat lovitura de la 11 metri, i s-a parut ca s-a comis o mare nedreptate".

În încheierea de sedinta se mai precizeaza ca "o astfel de fapta nu poate fi justificata de interpretarea inculpatului – «în momentul în care pentru echipa adversa a Petrolului Ploiesti s-a dictat lovitura de la 11 metri, mi s-a parut ca s-a comis o mare nedreptate» - iar lipsa unei riposte ferme a societatii ar întretine un climat infractional si ar crea impresia oricarui infractor ca poate persista în sfidarea normelor juridice ce apara valorile sociale".

Dragos Enache a înaintat recurs la masura arestarii preventive, recursul urmând sa fie judecat miercuri la Tribunalul Prahova, a declarat purtatorul de cuvânt al institutiei, judecatorul Alice Harhoi.

Judecatoria Ploiesti a emis, luni seara, mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile pe numele tânarului Dragos Enache, care, duminica seara, a intrat pe teren în timpul partidei dintre FC Steaua si FC Petrolul Ploiesti lovindu-l pe stelistul Galamaz.

Duminica, un suporter al echipei Petrolul Ploiesti a intrat pe teren, în minutul 41 al partidei cu Steaua, l-a lovit cu pumnul în fata si l-a scuipat pe fundasul stelist George Galamaz.

Incidentul este anchetat de procurori de la Parchetul Judecatoriei Ploiesti. Anchetatorii au stabilit ca în timpul desfasurarii partidei de fotbal Dragos Petru Enache, aflat în tribune, a intrat pe terenul de joc si l-a lovit cu un obiect contondent pe fotbalistul stelist George Galamaz.

Dragos Petru Enache a fost retinut de procurorii Parchetului Judecatoriei Ploiesti, fiind învinuit de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, precum si port fara drept de arma în incinta unei arene sportive.

Suporterul care l-a lovit pe fundasul echipei Steaua se afla sub influenta unui drog de mare risc, potrivit rezultatelor analizei toxicologice.

În urma agresiunii, fotbalistul a fost, initial, transportat la Spitalul Judetean Ploiesti, apoi la Spitalul Militar din Capitala. George Galamaz a fost diagnosticat, luni dimineata, cu o fractura de os zigomatic si va avea nevoie de un repaus de cel putin 45 de zile. Potrivit medicilor, fotbalistul stelist nu va avea nevoie de o interventie chirurgicala.

Mediafax



Agresorul lui Galamaz a vorbit in instanta si a spus de ce l-a lovit pe jucator