FCSB

Alungat de Steaua, "Messi" Matei e asaltat cu oferte

Considerat cel mai talentat produs al Stelei din ultimul deceniu, Florentin Matei, a parasit în aceasta iarna gruparea ros-albastra, convins ca antrenorii au alte „prioritati”. Acum, AS Monaco, Liverpool, Espanyol, AEL Limassol si Academia Hagi si-au manifestat interesul pentru mijlocas, informeaza cotidianul Puterea.
Tatal sau, Costel Matei, sustine ca rezilierea contractului a fost singura sansa pentru Florentin de a mai spera la o cariera de succes. “Putea sa se rateze la Steaua II. Nu mai avea loc în echipa, fiindca cineva nu îl placea. Îi zicea ca îl protejeaza, ca e prea tânar si de asta nu îl trimitea pe teren. Acum joaca si unii mai mici decât el doar pentru ca au fost adusi pe barba cuiva. Nu vi se pare ciudat?”, a declarat, pentru „Puterea”, Matei senior cu referire directa la Leo Strizu, actualul sef al Centrului de Copii si Juniori din Ghencea.

Desi în aprilie, când va împlini 18 ani, urma sa încaseze de la Steaua nu mai putin de 75.000 de euro, pustiul minune a spus adio acestor bani, inclusiv salariului de 3.000 de euro de pe ultimele sase luni, pentru a primi dezlegarea. “N-am mai stiut ce sa facem. Am mers la domnul Becali si i-am explicat situatia. Am renuntat la acea prima de instalare, plus la salarii. Dânsul ne-a înteles si a spus «bine ma, tata, daca vrei în strainatate». Nu ma asteptam, pot spune ca a fost ziua noastra norocoasa”, a explicat Costel Matei. Acesta e dezamagit de tratamentul primit de fiul sau în Ghencea, desi în urma cu doi ani, a renuntat la un contract cu Espanyol pentru a reveni în România. “Nu l-au protejat deloc, nimeni nu s-a interesat de el. Pâna sa ne întoarcem din Spania, domnul Argaseala era zilnic la mine acasa. Ne-au spus ca vor face o academie mare, dar s-a ales praful. Nu a fost lasat sa joace nici la Steaua II, si nici la Republicani. Asa protejezi un jucator, nelasându-l sa joace nicaieri?”.

Conform tatalui sau, la numai câteva zile dupa ce s-a despartit de ros-albastri, ofertele curg, iar Liverpool, Espanyol, AS Monaco, dar si echipa lui Stoichita, AEL Limassol, încearca sa-l atraga pe mijlocasul în vârsta de 17 ani si 10 luni. “Toate cluburile astea ne-au contactat, inclusiv unul din Turcia. Chiar si Gica Hagi i-a propus sa mearga la Academie. E decizia lui Florentin, lui îi place foarte mult Spania. Sa vedem ce va fi. Pâna joi i-am facut program individual de pregatire, apoi de luni ne vom decide unde mergem”, a explicat parintele jucatorului aflat într-un top al celor mai talentati fotbalisti din Europa. Conform unor surse, saptamâna viitoare, Florentin se va pregati cu AS Monaco, echipa la care e legitimat si Daniel Niculae. “Nu stiu daca Franta i se potriveste, sa vedem”, a precizat Costel Matei.

Alaturi de fratele mai mare la noul club


Florentin Matei mai are doi frati, iar cel mare, Petrut (19 ani), a jucat, la rândul sau, pentru Steaua. Cei doi vor avea un destin asemanator în perioada imediat apropiata, urmând sa fie legitimati la clubul pe care îl va alege cel poreclit “noul Messi”. “Trebuie sa fie cineva lânga Florentin, iar peste tot unde am vorbit, au fost de acord sa-i transfere. Chiar au fost încântati”, a adaugat tatal celor doi. Liber de contract, tânarul mijlocas îsi vede acum de scoala, fiind elev în clasa a 12-a la Liceul Sportiv „Mircea Eliade” din Capitala. “Din semestrul al doilea trebuie sa vedem ce facem daca va semna în strainatate”, afirma seniorul.

Fost antrenor: „Un talentat rar întâlnit”


Cel care l-a antrenat la Juniorii B ai Stelei, iar acum îi este diriginte la “Mircea Eliade”, Ioan Toma, are numai cuvinte de lauda la adresa lui Florentin. “Nu am mai întâlnit în cariera mea vreun junior cu asemenea calitati. Sta si foarte bine din punct de vedere fizic, stiu ca a iesit printre primii la Steaua. E si un elev bun, cuminte. A intrat la liceu cu o medie de aproape 9. Un copil foarte inteligent si serios în tot ceea ce face”, a spus profesorul Toma.

Rezultate 0 la Centrul de Copii al Stelei


În ciuda investitiilor masive facute de Gigi Becali mai ales în ultimii doi ani la Academia Stelei, singurii jucatori aflati în lotul condus de Marius Lacatus si promovati de la echipa secunda sunt portarii Cezar Lungu si Dragos Macelaru, dar care nu au apucat sa bifeze nici macar un minut în meciurile oficiale. Ultimul junior 100% al Stelei este George Ogararu, vândut în 2006 pentru 3 milioane de dolari la Ajax. În schimb, la rivalele Dinamo si Rapid situatia este mult mai buna. Marius Alexe, Liviu Ganea si Raphael Stanescu sunt exemplele din Stefan cel Mare, iar Lucian Raduta, Nicolae Grigore si Catalin Straton ale Giulestiului.

 Cifrele lui Florentin Matei


2010/2011

Steaua II - 3 meciuri - 0 goluri

Steaua - 2 meciuri - 0 goluri

 2011/2012

Steaua II - 2 meciuri - 0 goluri

Unirea Urziceni - 5 meciuri - 0 goluri

“Matei se vede ca are clasa. Va fi rege la Steaua”

Gigi Becali, patron Steaua, mai 2010

“La Steaua, cineva a avut alte interese, nu sa-l ajute sa-si dezvolte calitatile. A plecat cu un gust amar”

Costel Matei, tatal lui Florentin, ianuarie 2011


Sursa: Puterea


Alungat de Steaua, "Messi" Matei e asaltat cu oferte