Europa League

Steaua furata grosolan cu Napoli

Steaua a scos doar o remiza in primul meci pe teren propriu din grupele Europa League, dupa ce a terminat cu 3-3 meciul cu italienii de la Napoli. Steaua lui Lacatus conducea deja in minutul 15 cu 3-0, dupa autogolul lui Cribari si golurile lui Tanase si Kapetanos, insa a ramas in inferioritate numerica in minutul 31, cand Kapetanos a fost eliminat. Napoli a marcat de doua ori in repriza secunda si a facut ca finalul de meci sa fie de infarct pentru stelisti. Golul egalizator a venit in minutul 98!!! Arbitrul polonez Marcin Borski a prelungit meciul pana au marcat italienii.
Nici n-au apucat bine italienii sa masoare cu privirea terenul ca Steaua conducea deja cu 1-0 din primul minut. O centrare din marginea careului a lui Apostol, a fost deviata de Cribari pentru a nu ajuge la Kapetanos si a intrat in plasa, portarul De Sanctis fiind pacalit de interventia colegului sau.

Uluita de golul primit in primele secunde, echipa italiana si-a cautat indelung ritmul, moment de care a profitat Steaua. Trupa lui Marius Lacatus a presat insistent in jumatatea adversa, iar in minutul 12, in urma unei faze care nu anunta nimic, s-a facut 2-0. Cristi Tanase a centrat lung, de la peste 40 de metri, din lateral stanga, De Sanctis a fost surprins prea in fata, mingea l-a depasit in aer si a intrat frumos sub transversala, pentru un gol de senzatie al decarului stelist.

La doar trei minute distanta, dupa numai un sfert de ora de joc, tabela de pe Ghencea arata un incredibil 3-0 pentru Steaua. Bonfim a centrat perfect de pe dreapta la bara a doua, Kapetanos a urmarit cu insistenta minge si a reluat din voleu de langa bara din stanga, fara sanse pentru nefericitul De Sanctis, nevoit sa scoata pentru a treia oara mingea din propria poarta.

Entuziasmul scorului de pe tabela si avantul de a ataca tot mai periculos a afectat psihicul jucatorilor. Kapetanos a cedat primul si si-a lovit adversarul cu pumnul la o faza de atac. Arbitrul polonez Marcin Borski nu a ratat gestul atacantului grec si a scos imediat cartonasul rosu, lasand Steaua in inferioritate numerica din minutul 31.

Eliminarea lui Kapetanos s-a resimtit ulterior in jocul stelistilor, care au facut treptat pasul inapoi, dand ocazia italienilor sa atace tot mai periculos. Iar cu un minut inainte de pauza Napoli a reusit sa reduca din diferenta. Cribari a sutat fantastic din lovitura libera, mingea a lovit bara din dreapta de unde a sarit in partea opusa la Vitale, care a sutat sec in poarta goala, Tatarusanu fiind cazut langa bara.

Repriza secunda a debutat cu o mare ocazie a lui Cavani, acelasi jucator care a avut si ultima mare ocazie de gol a primei parti a intalnirii. Replica Stelei a venit in minutul 54, cand o serie incredibila de ratari ale ros-albastrilor a ridicat publicul in picioare. Nicolita a scapat elegant pe dreapta, a sutat cu efect peste portar, mingea a lovit transversala, apoi bara din stanga de unde a sarit la Cristi Tanase in careu, dar si acesta a luat la tinta transversala.

Jocul s-a mutat din nou la cealalta poarta, unde Napoli a  presat cu disperare. Timp de minute bune, o serie de suturi si centrari ale italienilor a ridicat la gradul de infarct tensiunea in careul lui Tatarusanu, insa pana la urma formatia din Ghencea a scapat de emotii.

Jocul s-a calmat usor in minutele urmatoare, ambele echipe anuntand parca reorganizarea: Steaua in aparare, pentru a acoperi lipsa unui jucator, si Napoli in ofensiva, pentru a recupera din diferenta. Le-a iesit doar italienilor, in minutul 73 Marek Hamsik marcand un gol spectaculos cu o executie de exceptie din afara careului.

De frica sa nu piarda meciul, dupa ce a condus cu 3-0, Marius Lacatus a anuntat retragerea. Au intrat pe rand Radut si Anghelov, cu scopul principal de a tine mingea, fiind scosi din teren Cristi Tanase, disparut total din joc, si Iulian Apostol, obosit dupa travaliul depus.

Insa iuresul ofensiv al italienilor nu s-a potolit, ba chiar s-a intensificat. Tatarusanu a fost incercat din plin de suturile celor de la Napoli, iar in fazele in care portarul Stelei a fost depasit au intervenit salvator Gardos sau Bonfim.

Finalul de meci a fost absolut halucinant. Napoli a facut o presiune sufocanta in careul Stelei, timp in care ros-albastrii, parca hipnotizati, au scos cu greu din fata portii mingile periculoase ale oaspetilor. Chiar si cele patru minute suplimentare, devenite intre timp opt, au fost pline de ocazii imense de gol pentru Napoli. Iar in minutul 98, Napoli a reusit golul egalizator prin Cavani. Arbitrul a prelungit meciul cu 8 minute, iar daca italienii nu marcau, poate si acum se mai juca.

Onlinesport: Irina Maxim


Steaua furata grosolan cu Napoli