FCSB

Peluza Sud il urecheaza pe Argaseala si acuza Nordulul de subjugare

Ramasi in afara stadionului pentru ca l-au contestat pe Gigi Becali, fanii de la Peluza Sud isi ling ranile printr-o scrisoare deschisa, in care Valeriu Argaseala a fost acuzat ca a luat o decizie abuziva. Redam mai jos scrisoarea fanilor de la Peluza Sud.
In atentia domnului presedinte VALERIU ARGASEALA
Catre: FC STEAUA BUCURESTI

Domnule presedinte,

In urma declaratiilor publice prin care dumneavoastra anuntati inchiderea peluzei a II-a a stadionului “Steaua”, noi, reprezentantii peluzei SUD, dorim sa va aducem la cunostinta urmatoarele (prin intermediul acestei scrisori, de asemenea, publica):

Afirmatiile dumneavostra, in calitate de presedinte al clubului de fotbal Steaua Bucuresti, referitoare la motivele reintroducerii masurii de inchidere a Peluzei SUD pleaca de la o premisa eronata, fie din cauza necunoasterii in detaliu a evenimentelor care au precedat aceasta masura, fie din cauza lipsei de comunicare dintre stafful de conducere al clubului si reprezentantii nostri (situatie care se perpetueaza din anul 2003).

Reprezentantii Peluzei SUD au incercat inca de la meciul cu CFR 1907 CLUJ o colaborare normala cu Liga Suporterilor Stelisti. In acest sens, s-a comunicat din timp numarul de bilete proportional cu numarul persoanelor care au efectuat deplasarea, urmand aceleasi proceduri prin care am obtinut bilete in trecut, cand, la nenumarate meciuri in afara Bucurestiului, Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti si-a asumat raspunderea pentru sectorul oaspetilor. La fiecare incercare de dialog am fost directionati de catre reprezentantii LSS catre anumiti lideri ai Peluzei Nord 1995, care nu fac parte din aceasta Liga. In cele din urma, dupa nenumarate insistente, am primit din partea LSS un numar de bilete suficient doar pentru jumatate din membrii nostri, veniti de la 430 de km departare. Avand in memorie modul in care Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti a inteles sa preia si sa garanteze pentru integritatea sectoarelor destinate oaspetilor, fara a face discriminari intre cele doua Peluze, oferind intotdeauna un cuantum de bilete care acoperea cererea ambelor grupuri de suporteri, nu am putut fi de acord cu continuarea acestei situatii care denota amatorism sau rea-credinta.

Asa cum am facut-o de la infiintare, dorim sa fim independenti fata de club si sa continuam sa luptam pentru culorile ros-albastre prin forte exclusiv proprii. Trebuie specificat si faptul ca, din dorinta de a respecta deciziile altor grupuri organizate de suporteri am continuat protestul la adresa patronatului echipei intr-o maniera NEINJURIOASA. Atat la meciul cu Ceahlaul cat si la cel cu Unirea Urziceni am contestat conducerea clubului fara a utiliza expresii jignitoare si fara manifestari in afara limitelor legale. Aceasta decizie a ramas si va ramane valabila atata timp cat vom avea parte de un tratament normal, nediscriminatoriu, dinspre conducerea clubului si dinspre Liga Suporterilor Stelisti, organizatia a carei infiintare a fost anuntata si sustinuta de catre patronat.

Cu binele suprem al Stelei in suflete,

PELUZA SUD STEAUA
11 martie 2010


Peluza Sud il urecheaza pe Argaseala si acuza Nordulul de subjugare