FCSB

Bergodi prezentat, desi nu a semnat: "Am venit sa iau titlul"

Cristiano Bergodi nu a semnat contractul cu Steaua deoarece mai sunt anumite clauze de pus la punct, insa a fost prezentat drept noul antrenor al Stelei. Bergodi a afirmat ca a venit sa castige titlul, dar a conditionat acest lucru de aducerea a cel putin trei jucatori.
Agitatie mare la palatul lui Gigi Becali. Ca si la ultimele doua aniversari, Gigi Becali si-a sarbatorit ziua de nastere prezentand un antrenor. Dupa Hagi si Lacatus, a venit randul lui Bergodi, care, desi nu a semnat contracutl, a fost anuntat drept noul tehnician.

In aer liber, la o masa la care au mai asistat Viorel Paunescu, Valeriu Argaseala, Iulian Gherghisor si Renzo Rossi, Gigi Becali a afirmat ca aducerea lui Bergodi reprezinta un nou inceput.

"Este o cotitura si un nou punct de plecare al Stelei spre noi performante si spre timpuri fericite pentru suporteri", a spus Gigi Becali, care l-a comparat pe italian cu Oleg Protasov. "Nu o sa puteti sa mai atacati Steaua acum pentru ca Bergodi e la fel ca Protasov", a explicat latifundiarul.

Cristiano Bergodi s-a luptat cu Basarab Panduru pentru a deveni noul antrenor al Stelei, iar in disputa cu actualul analist tv a avut un atuu surpriza. "Faptul ca il vedeam tot timpul la meciuri imbracat la cravata si costum imi placea, dadea dovada de seriozitate. Cand esti imbracat in treining e comoditate, lipsa de atentie la detalii. Cand tii la detaliile astea, tii si la celelalte care conteaza intr-o munca", a precizat patronul Stelei.

Bergodi: Am venit sa iau titlul

Dupa ce Gigi Becali si-a incheiat monologul, cuvantul i-a apartinut lui Cristiano Bergodi. Spre deosebire de conferinta in care a fost prezentat Dorinel Munteanu, cand Gigi Becali a facut show, de aceasta data italianul a fost lasat sa vorbeasca, acesta fiind semnul unei posibile schimbari in Ghencea.

"Sunt multumit ca am venit la Steaua. Este un club mare, la care se vrea performanta. Am venit cu sufletul deschis si cu inima pentru acest club. Sper sa deschidem un ciclu nou, sper ca relatia cu Gigi Becali sa fie una foarte frumoasa, chiar daca se vorbeste prea mult prin ziare despre temperamentul sau. Avem o echipa buna, probabil o sa o intarim cu trei-patru jucatori", au fost primele cuvinte ale lui Bergodi.

La noua sa echipa, Bergodi nu are fixat un obiectiv clar, insa vrea sa se autodepaseasca. "Vreau sa trecem de preliminarii si sa ajungem in Europa League. Sunt un antrenor ambitios si vreau sa castig tot, inclusiv titlul", a adaugat Bergodi.

Pentru a-si atinge telul, Bergodi mizeaza si pe sprijinul suporterilor, care anul trecut au parasit echipa. "Sper ca si relatia cu suporterii sa fie mai buna in acest an. Daca pot face ceva pentru suporteri, fac cu mare placere pentru ca e nevoie de liniste pentru a face performanta", a explicat italianul.
 
Cristiano Bergodi a mai afirmat ca spera ca rezultatele de la debutul sau sa fie unele pozitive, pentru a-i ajuta pe jucatori. "Sunt aici si pentru a castiga moralul jucatorilor. Nu cred ca va fi o mare problema acest lucru. Important este sa incepem bine. Daca acest lucru se va intampla, si jucatorii vor fi multumiti de aceasta stare", a punctat fostul capitan al lui Lazio.

El a avut deja un prim contact cu jucatorii, despre care si-a facut o parere buna. "Am vorbit de dimineata cu jucatorii, le-am spus ce vreau: disciplina, munca, daruire pentru tricoul Stelei. Trebuie sa avem inima pentru aceasta echipa, nu prin vorbe, ci prin fapte. Jucatorii mi s-au parut linistiti si foarte concentrati la ceea ce am spus", a marturisit Bergodi.

Dupa Plesan, Pedriel, Litu si Lovin care nu vor merge in cantonamentul din Austria, un alt jucator ar putea avea de suferit, Sorin Ghionea. "Vreau sa vorbim cu jucatorii si vedem cine va fi capitan, trebuie sa ii cunosc mai bine", a conchis Bergodi.

Cristiano Bergodi va semna un contract pe o perioada de doi ani cu Steaua, iar joi dupa-amiaza va pleca in cantonamentul din Austria.

Onlinesport


Bergodi prezentat, desi nu a semnat: "Am venit sa iau titlul"