FCSB

"Faima" lui Becali a ajuns pana in Anglia

Numirea lui Dorinel Munteanu in functia de antrenor la Steaua este comentata si de presa engleza, iar intr-un articol din editia online a The Guardian se scrie ca tehnicianul va avea probleme pentru a se impune in fata finantatorului Gigi Becali.
"Antrenori precum Sir Alex Ferguson si Arsene Wenger au avut succes in functiile pe care le-au avut pentru ca au fost lasati sa-si faca treaba, iar cauza si efectul sunt aplicate invers. Acesti tehnicieni au ramas la club pentru ca au avut succes, iar stabilitatea s-a dovedit ca este un lucru bun. Sa ai un antrenor nou la fiecare opt luni, in medie, nu poate fi un lucru care sa te ajute", se arata in articolul publicatiei engleze.

In respectivul artcol de mai mentioneaza ca Dorinel Munteanu, succesorul lui Marius Lacatus, numit oficial luni, a devenit al noualea antrenor al Stelei de cand Becali a devenit actionar majoritar si este amintita o declaratie a lui Dennis Tueart, care a spus ca mandatele antrenorilor sunt pe "termen scurt si foarte scurt".

Declaratiile lui Becali, care a spus ca nu putea sa-l demita din functie pe Lacatus, sunt considerate a fi un "vot de incredere spectaculos si neconvingator". "Demisia lui Lacatus a fost un act nobil, dar se stia de unde vine presiunea. Daca patronul nu avea o atitudine atat de ofensatoare, ar fi putut sa fie un actor de pantomima foarte bun. Cu siguranta are carisma si este usor sa-l vezi precum Richard al III-lea, dar ar fi primit si premiul pentru 'homofobul anului', dupa ce a aflat ca Freddie Mercury a fost homosexual, iar din acel moment nu mai mai aud cantecele formatiei Queen pe Ghencea", mai scrie cotidianul englez.

Sursa citata aminteste si de implicarea lui Becali in politica, invocarea foarte deasa a lui Dumnezeu sau nemultumirea pe care o are la adresa comunitatii maghiare si amenintarile fata de jurnalisti: "Becali este un lucru rau pentru Steaua, nu doar din cauza scandalului de coruptia din acest an. Echipa s-a calificat de trei ori consecutiv in grupele Ligii Campionilor, dar a castigat un singur meci din ultimele 15 disputate in aceasta competitie. Banii proveniti de acolo pareau sa intareasca hegemonia clubului, dar in acel moment a aparut in campionat CFR Cluj. Se poate da vina pe Lacatus, Massimo Pedrezzini, Gheorghe Hagi, Olaroiu sau Oleg Protasov, dar vina o are omul care nu ii lasa sa munceasca".

"In cazul in care stabilitatea nu revine la Steaua, echipa nu va avea nevoie prea curand de CD-ul cu melodia 'We are the champions", comenteaza ironic publicatia britanica.

NewsIn


"Faima" lui Becali a ajuns pana in Anglia