FCSB

Fata nevazuta a lui Juan Toja

Columbianul transferat in schimbul a 1.2 milioane de dolari de la FC Dallas a impresionat de la primele meciuri in tricoul Stelei. Tricourile lui Toja incep sa se vanda ca painea calda la magazinul Stelei, iar oamenii din lumea fotbalului au numai cuvinte de lauda la adresa lui. Onlinesport.ro va prezinta fata nevazuta a lui Toja.
Columbianul a avut o copilarie plina de peripetii. Pe cand avea 5 ani, fratele sau, Sebastian, a cazut in piscina la o petrecere si a suferit leziuni grave. In acea perioada, Juan a fost parasit si de tatal sau, care a decis sa isi abandoneze familia. Martha, mama lui Juan, a muncit din greu pentru a ii creste pe Juan si Sebastian, vanzand masini in Columbia. Din pacate, Sebastian a murit la varsta de 13 ani intr-un accident de circulatie. "Am un inger, in acest mod privesc eu lucrurile: Sebastian este ingerul meu", spune mijlocasul din Ghencea.

"Mama mea este incredibila, a muncit foarte mult pentru a ma face fericit, pentru a castiga bani si pentru a rezolva problemele. A fost pur si simplu grozava. Am fost la scoala, am avut o educatie normala si am fost foarte fericit. Am crescut alaturi de mama mea. Am o relatie buna si cu tatal meu, dar mama este mama", povesteste Juan.

Din momentul transferului la FC Dallas, Juan nu si-a mai lasat mama sa munceasca, deoarece castiga suficient pentru a duce o viata normala. Martha va sosi in Romania pentru a sta alaturi de Juan cateva luni pe an.

Juan are o relatie speciala si cu bunica sa, Neli, care ii urmareste activitatea pas cu pas pe internet. Chiar daca odata cu plecarea din Columbia relatia dintre cei doi s-a mai racit, Neli il asteapta de fiecare data acasa cu friptura din carne de vita si salata, meniul preferat al lui Toja.

Are fotbalul in sange
Juan provine dintr-o familie de fotbalisti. Bunicul din partea tatalui, de asemenea numit Juan Carlos Toja, s-a nascut in Uruguay si a jucat la Penarol, Independiente Medellin si Deportivo Cucuta. Si celalalt bunic al sau, Victor Vega, a jucat fotbal profesionist, la Santa Fe, Millonarios si a fost membru al nationalei Columbiei.

"Ambii mei bunici au fost atacanti. Tatal meu a jucat, de asemenea, insa nu la un nivel profesional. Si el a fost stangaci, ca si mine. Am crescut in fotbal, il am in sange. Cand eram copil, intotdeauna mi-am dorit sa devin fotbalist profesionist. Acesta a fost visul meu, iar acum s-a indeplinit", mai spune columbianul.

Vrea sa invete limba romana intr-un timp record
Cand s-a transferat la FC Dallas, Toja si-a uimit coechipierii cu rapiditatea de a invata limba engleza. I-a cerut antrenorului de atunci, Morrow, sa il puna in camera cu un vorbitor de limba engleza si in doar cateva saptamani a reusit sa se inteleaga destul de bine cu colegii sai.

Acelasi lucru Juan vrea sa il faca si la Steaua. Imediat dupa partida cu FC Arges, Toja a anuntat ca vrea sa se puna la punct cat mai rapid cu limba romana, cu ajutorul lui Dayro Moreno si Robinson Zapata.

"Imi place sa ma lupt"
Chiar daca poseda calitati tehnice foarte bune, lui Toja ii place sa se lupte pentru fiecare balon. Exact ceea ce cerea Mirel Radoi dupa meciul cu FC Arges. "Sper ca jucatorii noi veniti sa fie si carausi", afirma capitanul Stelei. Toja este de acord cu vorbele lui Mirel.

"Imi place sa joc si sa inscriu, dar de asemenea imi place sa ma lupt, sa castig dueluri. Imi plac ambele la fel de mult. Incerc sa dau de fiecare data tot ce am mai bun, zi de zi, antrenament dupa antrenament, joc dupa joc, totul suta la suta. Cateodata poti avea o zi buna in care iti ies toate cu mingea, sa ai o executie de exceptie, insa poti face lucruri notabile si alergand, luptandu-te pentru fiecare balon", se autocaracterizeaza Toja.

Onlinesport: Cristian Soitu


Fata nevazuta a lui Juan Toja