FCSB

Arthuro: "Steaua mi-a facut o impresie foarte buna"

Atacantul Stelei, Arthuro Bernhardt, a declarat, sambata, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta in Austria, ca primele impresii la trupa antrenata de Marius Lacatus sunt pozitive. Arthuro a vorbit si despre Liga Campionilor, nivelul campionatului romanesc, Marius Lacatus si ceilalti portughezi din Liga I.
"Steaua mi-a facut o impresie foarte buna. Aici am gasit un grup foarte unit, cu oameni buni si ma simt confortabil. Ma antrenez pentru a fi in forma cat mai repede si pentru a juca. Ma inteleg foarte bine cu toti colegii. Mai avem cateva mici probleme de comunicare, fiindca trebuie sa vorbim in mai multe limbi. Sper ca, in cateva luni, sa invat limba romana si sa imi imbunatatesc relatiile cu colegii. Imi place sa invat limbi straine si nu cred ca imi va fi greu sa invat limba romana", a spus Arthuro.

Atacantul brazilian admite ca nu stie mai nimic despre fotbalul romanesc, dar spune ca ia lectii de la ceilalti colegi.

"Sincer sa fiu, nu stiam mare lucru despre fotbalul romanesc inainte sa vin aici. Vazusem doar meciurile Stelei cu Real Madrid, din UEFA Champions League. Despre campionatul intern nu stiam mare lucru, dar, odata cu inceperea noului sezon, voi afla mai multe. Am vorbit cu colegii si cu prietenii, care mi-au spus despre marile rivale ale Stelei, Dinamo si Rapid, precum si despre CFR Cluj, care a cucerit titlul anul trecut. S-a dovedit faptul ca este un campionat puternic datorita participarii multor echipe in competitiile europene. Consider ca fiecare sezon aduce o imbunatatire in campionatul Romaniei si sper sa continue asa", a precizat brazilianul.

Fotbalistul transferat de la Deportivo Alaves a mai spus ca atractia participarii in Liga Campionilor a fost motivul pentru care a acceptat oferta oficialilor din Ghencea.

"Bineinteles ca UEFA Champions League a fost unul dintre motivele pentru care am semnat cu Steaua. Este un mare pas in cariera mea. Cred ca oricine si-ar dori sa evolueze in cea mai buna competitie. De asemenea, Steaua este un club mare, ceea ce m-a determinat sa vin aici fara sa ezit. Nu iti poti alege adversarii, dar consider ca orice echipe care evolueaza in UEFA Champions League este mare. Ai sansa de a juca la un nivel inalt si de a arata un fotbal de calitate, ceea ce speram sa facem si noi. Cred ca este o mare oportunitate sa joc pentru Steaua si voi incerca sa profit cat mai mult de aceasta", a subliniat Arthuro.

Referitor la nivelul campionatului romanesc, Arhuro vede un sezon bazat in special pe faza defensiva, si nu pe cea ofensiva.

"Nu cred ca este dificil sa joci atacant in campionatul romanesc. Toate echipele se intaresc incepand cu aparare. Consider ca va fi un campionat foarte defensiv. Insa nu tine de un jucator. Chiar daca joc pe postul de atacant, trebuie sa vin si in aparare. Echipa ataca cu tot efectivul si se apara cu tot efectivul. Daca suntem organizati si respectam indicatiile antrenorului, ne vom descurca de minune. Ca sa reusesti sa marchezi, trebuie sa te si aperi bine", a opinat el.

Fotbalistul in varsta de 25 de ani a mai spus ca nu are probleme cu antrenorul Marius Lacatus, cu care se intelege in limba spaniola.

"Ma inteleg foarte bine cu antrenorul. Vorbim foarte mult si imi explica multe lucruri despre jocul Stelei si despre atributiile mele in teren. Asa cum am mai spus, acum este o perioada de pregatire fizica pentru mine, asa ca nu am exersat mult la partea tactica. Probabil ca saptamana viitoare voi incepe si antrenamentele tactice", a afirmat Arthuro.

Acesta a declarat ca a aflat si de numarul mare de portughezi din campionatul romanesc, de la coechiperul sau, Tiago Gomes. "Stiu ca joaca foarte multi portughezi in Liga 1, lucru pe care mi l-a confirmat si Tiago Gomes, care are multi prieteni in campionatul romanesc. Este o mare motivatie si pentru noi, fiindca avem adversari care vorbesc aceeasi limba. Personal, nu cunosc niciun jucator portughez din campionat", a incheiat brazilianul.

Onlinesport


Arthuro: "Steaua mi-a facut o impresie foarte buna"