FCSB

"Nu pot sa vina ungurii sa isi bata joc de simbolul Romaniei"

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, luni, ca el nu a apasat niciodata butoanele, ci doar le-a mangaiat, si spune ca a declansat mai multe scandaluri de presa dupa ce a vazut declaratiile oficialilor de la CFR Cluj, pe care i-a numit unguri, care spuneau ca lupta pentru titlu este inegala.
"Adversarii mei fac de zece ori mai multe ca mine si nu spun care sunt. Ma refer la butoane. Eu abia ating butoanele, nu le apas. Numai putin le ating. Cand ai un buton, trebuie sa il folosesti, dar eu nu prea am butoane. M-a deranjat atitudinea lui Muresan, care a spus ca e o lupta inegala. De exemplu, o persoana a chemat o alta persoana de la echipa adversa cu care juca in acea seara, sa se intalneasca, desi meciul era peste cateva ore. Pai daca sunteti asa corecti, atunci sa taceti si sa nu mai vorbiti atat! Cum a inceput campionatul, numai de Steaua au vorbit. Uite ca v-a ajuns Steaua chiar daca nu a facut transferuri cum au spus ei. Steaua e simbolul Romaniei, nu poti sa vii tu un ungur si sa iti bati jocul de Steaua. Inseamna ca astia au un scop. Ataca doar simbolul Romaniei", a spus Becali la Telesport.

Conducatorul Stelei sustine ca se astepta la un moment dat sa ajunga liderul deoarece formatia pregatita de Ioan Andone nu poate rezista sa evolueze in doua meciuri pe saptamana. "Am simtit asta cu Steaua. Stiam ca CFR Cluj nu poate sa tina pasul unor meciuri duminica, joi. Rapid ar mai fi putut, dar CFR nu a reusit. Asta e parerea mea".

Becali considera ca ros-albastrii au reusit sa revina in lupta pentru titlu, desi se aflau la 11 puncte distanta doar datorita lui Dumnezeu. "Daca Steaua nu avea norocul pe care l-a avut, nu mai spunea nimeni cine a facut transferuri mai proaste sau mai bune. Trebuie sa recunoastem ca a avut si ghinion, de exemplu, in meciul cu Pandurii. Steaua-noroc, CFR Cluj-ghinion. Nu am facut transferuri mai bune. Aici e mana lui Dumnezeu. Trebuie sa recunoastem asta. Putea sa dea Tudor penalty la meciul cu noi pentru CFR si adio titlu. Se intampla sa nu mai fie aruncat acea bricehta. S-au intamplat multe si toate numai datorita lui Dumnezeu. Nu mai trebuie facuta nicio analiza. Steaua nu va lua campionatul doar daca dracu isi baga coada si atunci tineretul, care ma apreciaza pe mine, nu se va intoarce la credinta. Daca vom castiga, atunci tinerii ar reveni la credinta, cand vor vedea ce a realizat Becali cu ajutorul lui Dumnezeu", a explicat latifundiarul din Pipera.

Acesta spune ca varul sau, Giovani Becali, i-a promis ca va deveni un credincios adevarat in cazul in care Steaua va reusi sa obtina titlul de campioana. "Giovani mi-a zis daca iei campionatul de la 11 puncte de CFR. Eu merg cu tine pana la muntele Athos in genunchi si ma voi dedica total lui Dumnezeu. La meciul cu Rapid, imi faceam cruce, iar el era langa mine, sa dam macar un gol si uite ca mi-a dat o bricheta. El se uita ciudat la mine. Nu credea ca se va intampla asta. Mi-a dat ceva ce nu am visat niciodata. Daca il pot face pe Giovani mai credincios, ar fi cea mai mare realizare a mea. E visul meu", a mai spus Becali.

Despre jocul Stelei, acesta spune ca nu e total multumit de evolutia echipei si spune ca vrea sa aduca alti doi jucatori pentru a face fata in grupele Ligii Campionilor: "Nu sunt multumit pentru ca nu am putea sa facem fata in Liga Campionilor. Mai avem nevoie de inca doi jucatori de creatie. La anul vom fi in grupa a doua valorica, am tot urcat pana acum. Asa, avem sanse sa trecem de grupe. Eu vreau sa nu mai am nicio emotie cu Steaua in cupele europene. Atunci pot fi multumit de jocul echipei. Adrian Cristea de la Dinamo e genul de jucator care mi-ar placea la Steaua, insa sa faca antrenamentele la Steaua, nu acolo unde e acum. Un jucator care sa fie 40% din Hagi ar fi foarte bun pentru noi. Eu as fi dispus sa dau si zece milioane de euro pentru un jucator, dar nu as putea sa ii dau salariu mare pentru ca stric vestiarul. La Dinamo, cred ca s-a facut o greseala. Sunt jucatori care au salarii foarte mari si care au salarii foarte mici".

Gigi Becali spune ca in Liga I nu mai exista aranjamente din cauza faptului ca adversarele din lupta pentru titlu nu ar permite acest lucru. "In Romania nu se mai pot face blaturi. Sa spunem ca m-as duce la Bistrita si le zic sa facem blat, dar poate ar primi o prima de la CFR. Sti ce s-ar intampla? Ar zice da. Ar juca la doua capete. Sa nu mai spunem alte echipa. Daca ii bat, imi iau mie banii, dar daca ma bat, atunci iau banii alora. Si e posibil sa fi dat in primire si sa te faci de ras", a explicat acesta.

Gigi Becali a anuntat ca Steua va deveni campioana daca va castiga cu Bistrita, mai ales ca fotbalistii Unirii Urziceni vor fi stimulati serios de conducere pentru meciul cu CFR. "Am vorbit cu Dumitru Bucsaru de la Urziceni si i-am spus sa le dea prime mari jucatorilor pentru meciul cu CFR Cluj. Cred ca l-am si convins. E roman adevarat si va face tot posibilul. Cel mai greu meci al nostru va fi cel cu Bistrita, daca batem acolo, atunci suntem campioni".

Finantatorul Stelei a vorbit si despre tranferurile esuate din ultima vreme: "CFR Cluj are cativa jucatori valorosi. Cel mai valoros e Semedo, dar mai sunt patru-cinci jucatori, dar Fabbiani niciodata. Mi s-a propus Semedo, dar au fost neintelegeri intre MM Stoica si impresarul Marcel Popescu. Stiu ca mi se cerea pentru el cam 250.000 de euro. De exemplu, Trica, nu stiam cum sa scap de el, iar acum e aproape cel mai bun din campionatul intern. Pe Karamian nu l-am luat pentru ca avea salariu de 350.000 de euro".

Onlinesport: Daniel Popescu


"Nu pot sa vina ungurii sa isi bata joc de simbolul Romaniei"