FCSB

Gica Hagi a povestit cosmarul de la Steaua

Gica Hagi l-a facut praf pe Gigi Becali, miercuri seara, fara sa ii pronunte niciodata numele. El a spus ca spera ca omul pe care l-a adus el la Steaua l-a dat afara. Hagi a spus lucrurilor pe nume si a fost singurul care a povestit momentele penibile la care sunt supusi angajatii lui Becali. El a spus ca a trait o cacealma, ca a fost umilit, ca nu a fost sprijinit, ca a ramas mut cand a primit telefoane din tribuna in timpul meciului ca sa faca o schimbare. A povestit totul aproape cu lacrimi in ochi, sincer si direct, asa cum nimeni nu a facut-o. La un moment dat a spus ca spera ca lucrurile care se intampla acum la Steaua sa se termine, adica Becali cumva sa paraseasca acest club, lucuru care nu este exclus avand in vedere ancheta inceputa recent de DNA. Iata toate declaratiile sale in care a explicat plecarea sa de la Steaua.
Finalul conferintei de presa.

ora 18:14: Gica Hagi -
"Lasati-i jucatorii sa joace, ei trebuie sa joace atat. Ce au zis jucatorii? Au fost surprinsi. Ce doreste jucatorul? El trebuie sa joace."

ora 18:08: Gica Hagi - "Nu am vrut sa plece Paraschiv. Intrebati-l de ce a plecat in liga a doua italiana. Intrebati. De acum inainte cine vina la Steaua trebuie sa accepte chestia asta. Am luat decizia de acum doua zile, sa plec. Om vedea ce va fi maine sau poimaine. Daca ma voi intoarce la Steaua? Voi vedea, depinde. Raman omul fotbalului. La un club mare, daca vrei sa ai rezultate, antrenorul trebuie lasat in pace."

ora 18:05: Gica Hagi - "Nu da telefon de sus pe banca sa ii spui ce sa faca. Am jucat si eu fotbal peste tot. E unic, eu nu am auzit de asa ceva. Nu am crezut ca e asa, sincer, daca stiam ca e asa nu avea rost sa o fac. Le-am zis baietilor sa ma uite, o sa vin la meciuri, nu o sa mai am presiune sa ma gandesc la ce am de facut. Lucrurile au fost facute de afara, gandite. Nu am dormit deloc, nu am vrut sa plec la Praga si nici acolo nu am dormit. Nu a stiut nimeni ca vreau sa plec, am vrut sa pregatesc meciul. Steaua a pierdut un singur meci in minutul 93, in rest a aratat o echipa organizata foarte bine care a scos maximul intr-o perioada in care trebuia sa ajunga in Champions League. Am primit putine goluri, am facut rezultate, am dus echipa in Liga cu multe schimbari in vara."

ora 17:57: Gica Hagi - "La meciul cu Slavia, dupa meciul de acasa cu Rapid am vorbit si am sugerat ca vor fi niste schimbari. Am vrut sa spun sa mai dam optiuni si celorlalti. Voua vi s-a spus altfel. Daca am fi castigat cu Slavia, meritul nu era la mine sau la jucatori, ci in alta parte. Apoi antrenorul se duce la jucatori. Cum sa stau eu in fata lui Zaharia sau Golanski? Golanski vedea ziarele si zicea 'aoleu, mama, ce e aici?'"

ora 17:55: Gica Hagi - "E clar ca venirea mea la Steaua a fost benefica pentru ca aveam popularitate si eram stelist. Criza a inceput cand s-a vazut ca putem intra in Champions League. Atunci a inceput, oricum mai erau intepaturi. De aceea am pus ca in saptamana aceea sa nu vorbeasca nimeni, pana la meciul cu BATE. Nu imi place, nu sunt tipul de om care sa imi para rau. E dura, dar invat din ea. Daca omul care te-a adus aici ajunge sa te dea afara... m-a impins. Elegant. O sa vorbeasca si el dupa mine, nu e nici o problema. A transformat totul cum va convine voua, in public, dar constient. Am vorbit cu el cum nu cred ca au vorbit alti antrenori. Una e sa vorbesti, alta e sa impui."

ora 17:53: Gica Hagi - "Eu i-am deschis lui poarta la Steaua si ii doresc succes. Nu vreau sa discut de lucruri personale, pentru ca nu are legatura. Aceste patru luni cate nu s-au auzit si cate nu s-au inventat... si eu numai am lucrat si cred ca bine. Am incercat sa dau ce am mai bun din mine, un tip care ii place punctualitatea, ii plac regulile. Pe primul loc e profesia. Pentru mine fotbalul e numarul 1. Jucatorii au fost bagati la mijloc, trebuia sa fie si ei, pana la urma ajungeau si spectatorii sa fie. Asta e."

ora 17:51: Gica Hagi - "Eu de la 10 la 20 de ani am alergat pe gratis. Intai e placerea sportului si apoi si altele. Nu am luat nici un ban, banii sa ii puna la centrul de copii si juniori. Nu am luat si nu am nevoie, nu ii vreau. A fost vorba placerii mele de a lucra intr-un loc. Nu am nevoie de bani. Dar concluzia e ca din ce s-a intamplat cu mine si inaintea mea sa se termine odata. Pentru binele Stelei, pentru ca nu poti, am trait momente penibile, penibile. Sa primesti telefon de sus, pe banca, sa mi se spuna cine intra. Am ramas mut. Una e sa comunicam, sa discutam ca de la patron la antrenor, e corect, alta e sa ti se impuna si daca nu faci esti dat afara."

ora 17:48: Gica Hagi - "Credeti-ma ca nu mai puteam. Daca castigam am zis eu, daca am pierdut a facut el. E dur, drumul se inchisese, imi pare rau, dar mi s-a intins o cacealma. Nu mai e problema mea. Am puterea sa ii spun lui Gigi ca nu face bine ce face. Nu numai antrenorului, dar distruge si jucatori. Azi e bun, maine e la divizia C, maine e transferabil, poate asta e jucaria lui. Din pacate asta e, cel mai usor antrenorul se duce acasa. Nu totul sunt bani, sport nu se face numai pentru bani."

ora 17:45: Gica Hagi - "Am multi prieteni, ei mi-au recomandat sa castig cu BATE si sa plec. Am considerat ca nu e corect, am tacut in acea saptamana, m-am concentrat si am realizat primul si al doilea obiectiv acela de a aduce bani patronului. Am spus ca nu plec pentru ca eram pe cai mari, ca trebuie sa raman la Steaua, dar de atunci lucrurile s-au schimbat. Am placere sa lucrez, asa spuneam, asa era. Dar daca o data, a doua oara e mult prea mult. Nu ca as fi suparat pe lucruri personale. Vorbesc profesional. Eram un antrenor la inceputul carierei, cu nevoie de putin sprijin. Dar nu poti ajunge sa lucrezi, sa iti ia mintea, nu poti ajunge sa nu mai gandesti, sa iti ia personalitatea, demnitatea, autoritatea. Sper ca acest lucru sa fie un exemplu, un moment de atentie la Steaua, de a ridica un semn de intrebare."

ora 17:40: Gica Hagi - "Acordul de a nu continua a fost de ambele parti, colaborarea mea cu Steaua s-a intrerupt din aceasta dupa-amiaza, totul fiind profesional, nu de alta natura, ci legat de antrenorul Gheorghe Hagi. Nu am vrut sa las echipa inainte de un meci de Liga Campionilor. Steaua este probabil cel mai mare club din Romania unde trebuie si ni se cere sa fim profesionisti, dar din pacate mai sunt capitole in care ne lipsesc sau trebuie sa le imbunatatim pe viitor. Fotbalul romanesc are nevoie de un lucru clar, relatia antrenor - conducator, rolul antrenorului acela de a forma si de a stabili o strategie, de a decide, de a-si pune in aplicare viziunea lui in conformitate cu viziunea clubului."

Onlinesport


Gica Hagi a povestit cosmarul de la Steaua