Rapid

Sotelo, prezentat oficial in Giulesti: "Este greu sa fii ca Messi"

Atacantul Juan Ignacio Sanchez Sotelo, care a semnat un contract pâna la vara cu FC Rapid, a declarat, marti, în conferinta de presa în cadrul careia a fost prezentat oficial, ca e greu sa fie precum conationalul sau Messi, dar a precizat ca va încerca sa raspunda asteptarilor noului club cu goluri.
"Este un pas important, este o mare echipa si sper sa pot recompensa încrederea acordata. Este foarte greu sa fii ca Messi, el este unic, dar sper sa pot raspunde asteptarilor clubului cu goluri si cât mai rapid posibil. Vreau sa marchez cât mai multe goluri, dar important este sa facem treaba împreuna, sa-mi ajut colegii. Stiu ca Pancu este un jucator emblematic, dar sper sa-mi aduc si eu contributia la victorii, cât mai repede posibil", a afirmat Sotelo.

Prezent înt tribuna la meciul Rapid - Petrolul Ploiesti din etapa a 20-a a Ligii I, atacantul argentinian a mentionat ca i-a placut jocul noii sale echipe pentru ca "ataca mult". "La început echipa Petrolul a încercat sa se apere, apoi a venit golul nostru, am luat conducerea, Rapid o echipa care joaca foarte bine si ataca mult. Este un fotbal cu pasiune, se vede în teren, se vede ca suporterii sunt înfocati, este un plus atunci când esti în teren", a adaugat atacantul argentinian.

Presedintele Consiliului de Administratie al FC Rapid, Ion Taban, spera ca Sotelo sa se integreze cât mai repede în echipa condusa de Razvan Lucescu. "Ne bucuram ca am reusit sa îl aducem la Rapid pe Sotelo. Speram sa se încadreze cât mai repede în echipa si sa ajute", a declarat Taban.

De asemenea, presedintele executiv Constantin Zotta a afirmat ca transferul lui Sotelo era necesar pentru a acoperi absenta din lot a atacantului Daniel Pancu, accidentat în partida cu Universitatea Cluj din etapa a 19-a. "Cu Sotelo am fost în discutii la mijlocul lunii decembrie. Am fost atunci aproape de un transfer al lui, dar el s-a îndreptat la momentul respectiv spre Pescara, iar noi spre Alexandru Ionita. Ne bucuram însa ca el ni s-a alaturat în cele din urma, sunt convins ca toate asteptarile noastre în ceea ce îl priveste se vor împlini", a precizat oficialul rapidist.

Zotta a explicat ca rezultatele testului medical efectuat luni de Sotelo sunt bune, dar momentul în care va debuta la Rapid îl decide numai staful tehnic. "Când va juca depinde de staful tehnic al Rapidului si de el. Rezultatele examenului medical pe care l-a facut sunt foarte bune, asadar este pregatit. De altfel este normal sa fie pregatit pentru ca la sfârsitul lunii ianuarie a fost aproape sa semneze cu Pescara", a spus Zotta.

Fundasul portughez Rui Duarte a îndeplinit rolul de traducator pentru Juan Ignacio Sanchez Sotelo la conferinta de presa. Porughezul a fost pus în dificultate în momentul în care a fost rugat sa îl întrebe pe atacant daca stie ca actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, are "arici la buzunare": "Mai bine nu îi spunem, ca ar avea frica sa stea aici. Mai important este sa dea goluri", a spus zâmbind Rui Duarte. Fundasul portughez a fost completat apoi de Ion Taban: "Lasa ca Sotelo o sa înteleaga peste vreo doua luni".

Atacantul argentinian Juan Ignacio Sanchez Sotelo a semnat un contract valabil pâna la vara cu FC Rapid, gruparea giulesteana urmând sa aiba optiune de prelungire pentru înca patru sezoane. El va purta la noua sa echipa tricoul cu numarul 26.

În vârsta de 24 de ani, Juan Ignacio Sanchez Sotelo a jucat la clubul argentinian de prima liga Racing Club, dar din 2010 a evoluat sub forma de împrumut la echipele Patronato de Parana (liga a doua din Argentina) si La Serena (prima liga din Chile).

Mediafax


Sotelo, prezentat oficial in Giulesti: "Este greu sa fii ca Messi"