Rapid

Procurorii redeschid dosarul lui Razvan Lucescu din 1991

Razvan Lucescu are motive sa se teama dupa ce procurorul Marius Iacob (cel care l-a infundat pe Vantu si l-a facut pe Erbasu sa se sinucida) a dispus redeschiderea dosarului "Miu", din 1991. Procurorii vor sa vada daca, intr-adevar, sotia lui Lucescu se afla la volan, asa cum au constat autoritatile in prima faza, sau daca nu cumva la volan s-a aflat chiar Razvan - varianta pe care o sustin unii martori. De asemenea, autoritatile vor sa elucideze de ce acest dosar nu s-a finalizat cu un dosar penal, pentru omor din culpa. Lucescu sustine raspicat ca regreta ca nu a fost el la volan si spune ca, in realitate, sotia sa a avut de suferit de pe urma acestui accident. Incidentele rutiere sunt insa ceva normal in familia Lucescu. Mircea Lucescu a fost implicat intr-un accident grav la inceputul acestui an, in timp ce nepotul Matei Lucescu a fost surprins conducand fara permis cand avea 16 ani.
Procurorul Marius Iacob, cel care a instrumentat si cazurile Erbasu si Vantu, a cerut cautarea dosarului din 1991 chiar daca fapta s-a prescris dupa 15 ani.

"Am dispus cautarea acestui dosar în urma sesizarilor mass-mediei. Urmeaza sa vedem, dupa ce vom da de urma lui, ce dovezi gasim si, în consecinta, ce se mai poate face", a spus Marius Iacob pentru EVZ.

In urma cu doi ani, Politia a anuntat ca dosarul a fost topit, dar procurorii dau asigurari ca nu toate urmele au fost distruse.

"Eu am gasit dovezi de la începutul anilor ’90 în arhive, pentru diferite cazuri. Mi-e greu sa cred ca nu se mai pot gasi documentele de la un accident rutier, mai ales ca s-a soldat cu moartea unei victime", a afirmat procurorul Liviu Sutiman.

De asemenea, Sutiman a subliniat ca decizia de neincepere a urmarii penale in cazul sotiei lui Razvan Lucescu este cel putin bizara.

"Daca victima a murit, nici nu se punea problema neînceperii urmaririi penale. Cel mult se putea dispune scoaterea de sub urmarire penala, dar asta dupa ce era începuta urmarirea penala", a explicat procurorul.

Expertii contrazic varianta autoritatilor


Unul din motivele pentru care sotia lui Razvan Lucescu, cea care a condus, potrivit autoritatilor, masina BMW, a scapat basma curata a fost viteza redusa pe care ar fi avut-o, de doar 80 de kilometri la ora.

Trei experti in domeniu contrazic insa aceasta varianta, sustinand, sub protectia anonimatului, ca viteza a trecut cu siguranta de 118 km/h.

"Viteza se calculeaza înmultind 245 (cifra este o constanta), cu 0,6 (coeficient de aderenta dintre pneu si asfalt), înmultit cu 9,8, acceleratia gravitationala, toate înmultite cu distanta de frânare, în cazul nostru - 68,20 m. Din rezultat se extrage radical si astfel se obtine viteza. Având în vedere ca asfaltul era uscat, am calculat o viteza care nu poate fi mai mica de 118 km/h", a spus primul expert.

"Viteza ar fi putut fi si de peste 120 de km/h, pentru ca masina nu s-a oprit la capatul urmelor de frânare. Am luat în calcul si faptul ca drumul era uscat. Banuiesc ca masina a fost grav avariata, ceea ce înseamna ca viteza este foarte mare. Chiar si distanta de frânare, de peste 68 de metri este destul de mare. O întâlnim în cazuri grave", este parerea celorlalti doi.

Onlinesport


Procurorii redeschid dosarul lui Razvan Lucescu din 1991