Rapid

Adunarea Generala a FC Rapid a fost amanata

Adunarea Generala a SC FC Rapid SA, programata sa se desfasoare marti, a fost amanata la o data care nu a fost inca stabilita, din cauza prelungirii discutiilor dintre actionarul majoritar George Copos si Fathi Taher privind cedarea a 80 la suta din actiuni, informeaza surse din cadrul clubului.

Actionarii societatii care administreaza gruparea giulesteana s-au intalnit si joi la baza sportiva Pro Rapid, dar Adunarea Generala a fost amanata pentru 18 noiembrie pentru a da timp oamenilor de afaceri George Copos si Fathi Taher sa negocieze contractul de vanzare-cumparare a pachetului majoritar de actiuni. "S-a stabilit sa asteptam sosirea domnului Taher. Va avea loc o discutie in week-end, iar marti se va relua Adunarea Generala a Actionarilor", spunea, joi seara, actionarul Jean Valvis.

In ultimele zile Copos si Taher s-au intalnit in mai multe randuri, dar nu au ajuns la un acord, motiv pentru care AGA a fost amanata din nou.

FC Rapid traverseaza in ultimele saptamani o criza financiara dupa ce omul de afaceri Fathi Taher a intrerupt finantarea. Trei dintre cei patru componenti ai Consiliului de Administratie al FC Rapid, Alexandru Bunea, Dragos Nedelcu si Constantin Zotta, au demisionat din cauza problemelor financiare cu care se confrunta gruparea giulesteana. Totodata, Zotta a demisionat si din functia de director general al clubului.

La sfarsitul lunii martie, Copos a incheiat cu Taher un contract de cedare a 80 la suta din actiunile SC FC Rapid SA in schimbul a aproximativ 13 milioane de euro. In momentul de fata, Taher sustine ca nu a intrat oficial in posesia celor 80 la suta din actiuni deoarece George Copos nu a intocmit "o serie de documente". De partea cealalta, Copos considera ca tranzactia nu s-a oficializat intrucat Taher nu a platit niciun ban in schimbul celor 80 la suta din actiuni.

Actionar majoritar al SC FC Rapid SA este in continuare George Copos, prin firmele sale, cu 99,99 la suta din actiuni.

Mediafax



Adunarea Generala a FC Rapid a fost amanata