Rapid

Cel mai infocat fan de pe Internet al Rapidului, cel mai aprig contestatar al lui Copos a incetat din viata

Miercuri seara, la numai 32 de ani, in urma unui stop cardiac, s-a stins din viata unul dintre cei mai mari suporteri pe care Rapidul i-a avut vreodata. Este vorba despre Gabriel Fuior sau "Rassie" - numele sub care scria pe forumurile de sport din Romania. Rassie il acuza pe Copos in terrmeni eleganti ca ascunde adevarul suporterilor, fara a pierde niciodata ocazia sa il eticheteze "comunist" si "absolvent la Stefan Gheorghiu". Criticile sale dure l-au facut pe Copos, pentru a-i inchide gura, sa ii dea postul de director de Marketing la Rapid. In ultimul sau articol, Fuior scria despre meciul cu Steaua, pe care o numea "hidra bolsevica".
Fuior (cel din stanga in imagine - foto: rapidfans)  ramane cunoscut ca un ultras forumist, aprig contestatar a lui Copos, dar si ca anti-stelit convins.

Ca sa ii inchida gura si sa nu iimai vada zilnic criticile, Copos a decis in februarie 2007 sa il numeasca  pe Fuior director al departamentului de Marketing.

In aprilie 2007, Copos l-a dat afara din functia de director de marketing al clubului Rapid, deoarece "nu a demonstrat ca e competent sa se ocupe de acest lucru".

Dumnezeu sa il odihneasca.

Ultimul articol

In ultimul sau articol scris pe blogul personal, cu o zi inainte sa moara, Fuior scria referindu-se la meciul cu Steaua:

Imi permit ca, in acest moment, prin prisma luptei cu hidra bolsevica, sa parafrazez un mic citat al perioadei interbelice:

“Dragi suporteri ai Marelui Rapid

Voua celor ce ati fost loviti, huliti sau martirizati, va pot aduce veste care doresc sa treaca dincolo de valoarea subreada a unei fraze oratorice!

MARELE RAPID va birui! 

In fata MARELUI RAPID nimeni nu poate emite pretentiii. Sa iertati vorbele de duh ale adversarilor dar sa nu uitati faptul ca “sabiile” pe care le-ati incins sunt ale Neamului. In numele Marelui Rapid le purtati!

In numele lui, deci, veti pedepsi cu ele, neiertatori si necrutatori!

Astfel si numai astfel veti pregati un viitor sanatos acestei natii. ”

RAPID are datoria de onoare sa invinga exponenta hidrei bolsevice!

Gabriel Fuior se descria astfel:

Voi incepe prin a spune ca una dintre cele mai dificile intrebari la care trebuie sa raspund, poate chiar cea mai dificila, este aceea in care esti chestionat despre tine ca persoana! Ce-as putea spune oare despre mine? In primul rand m-am nascut in anul de gratie in care Rapid castiga cea de a 9 (noua) Cupa, venirea mea pe lume intr-o istorica zi de mai, prevestind parca acel succes !

Primul meci al Rapidului la care am asistat a fost la revenirea echipei pe prima scena! Se intampla acest lucru in 1983 pe un stadion, Republicii, arhiplin! Am ramas fascinat de publicul rapidist, de intensitatea trailor jocului, de pasiunea incredibila a suporterilor!

Daca este ceva etern, ei bine, acel ceva este Rapidul.

Ca rapidist sunt mandru de faptul ca noi suntem cei care am inventat fotbalul ca o poezie, fotbalul ca o arta! Noi am inventat conceptual de fotbal spectacol! Pentru noi fotbalul este ca o reprezentatie de teatru, unde artistii gazonului impreuna cu spectatorii comunica intr-un singur gand - marea cultura si civilizatie rapidista!

Noi , rapidistii, suntem singurii care avem capacitatea de a progresa, de a ne depasi limitele de fiecare data.

Iata comunicatul siteului Forza Rapid, in care se deplange moarta lui Gabriel Fuior.

:Gabriel Fuior, stiut de internautii romani drept "Rassie", era prezent oriunde se discuta despre Rapid, oriunde era Rapidul si tot ce inseamna acesta, care a trait si a murit pentru culorile alb-visinii. Despre cel care trecutul, prezentul si viitorul, incep si se termina cu cele cinci litere pe care rapidistul le rosteste intreaga sa viata - "Rapid"!

Nu o avea decat pe mama lui, zdrobita de durerea acestei pierderi uriase si prieteni, suporterii alb-visinii. Toti ii plangem disparitia si suntem consternati de tragedia care s-a petrecut. Nu trebuia sa fie batjocorit in asa fel, nu trebuia sa sufere atat, pentru Rapid, nu trebuia sa moara pentru Rapid!

Va fi inmormantat sambata, chiar de ziua lui, de Sfintii Mihail si Gavril.

Va vom anunta cand vom aflla mai multe detalii pentru cei care doresc sa il insoteasca pe ultimul drum, cat si pentru cei care doresc sa ajute familia indurerata. Suntem cu totii devastati de aceasta pierdere imensa si consolarea noastra nu o putem regasi decat in cuvintele sale marete, grandoarea cu care Rapidul era prezentat in fiecare discutie, postare de-a sa, un vis frumos in alb-visiniu!

Ultima sa postare, ieri 5 octombrie 2008, de pe blogul sau, suna in felul urmator: "Pentru Noi, pentru Marele Rapid, PENTRU CA EROII NU MOR NICIODATA!"

Nici pentru noi, cei care l-am cunoscut, pentru adevaratii suporteri rapidisti, el nu va muri niciodata. El va ramane vesnic in amintirea noastra, in inimile noastre, un EROU CARE A TRAIT PENTRU MARELE Rapid!

Din partea tuturor suporterilor rapidisti, dorim sa ii transmitem familiei sale condoleante, Dumnezeu sa-l ierte si sa il odihneasca in pace!"



Cel mai infocat fan de pe Internet al Rapidului, cel mai aprig contestatar al lui Copos a incetat din viata