Poli Timisoara

Politehnica Timisoara redevine asociatie non-profit

Presedintele FC Timisoara, Marian Iancu, a anuntat, luni, pe site-ul oficial al clubului, ca gruparea banateana nu îsi va mai continua activitatea ca societate pe actiuni, asa cum se întâmpla din 2002 pâna în prezent, ci va redeveni asociatie non-profit.
"Am hotarât ca este bine ca fotbalul alb-violet si anume clubul Politehnica Timisoara sa revina la forma initiala si anume la asociatia non-profit, continuatoarea istoriei si a palmaresului începând cu anul 1991, împreuna cu societatea pe actiuni înfiintata de aceasta în anul 2002, si anume Fotbal Club Politehnica 2002 Timisoara", se arata în comunicatul semnat de Marian Iancu.

Presedintele gruparii timisorene sustine ca FC Timisoara îsi va continua activitatea cu jucatori de la grupele de copii si juniori, însa nu se stie înca în ce liga va activa clubul banatean. "Începutul va fi greu, vom vedea din ce liga vom porni, vom vedea cine se va alatura acestui brand. Cu certitudine, vom invita Universitatea Politehnica, parinte al clubului alb-violet. Vom transfera copiii, juniorii cât si tinerii care vor asigura participarea în competitii. Vom pune la dispozitie logistica de care dispunem, iar cu rabdare, probabil, Poli va redeveni ceea ce a fost. Reactivarea ASFC Politehnica Timisoara si a afiliatilor ei, societati pe actiuni, va face sa renasca simbolul original, încarcat de istoria nealtoita a celor 90 de ani de când s-a nascut", a completat Iancu.

Marian Iancu le cere suporterilor ca în data de 10 iunie, când vor avea loc alegerile locale, acestia sa voteze "un suflet tânar, educat si antrenat în mediul studentesc", referindu-se la Nicolae Robu, rectorul Universitatii Politehnice din Timisoara, care va candida din partea USL pentru postul de primar. "Am considerat ca sunt obligat, ca fiind în cunostinta de cauza, sa initiez calea corecta pe care trebuie sa o urmeze fanii si cei care sunt atasati acestui club. Cu sau fara noi, suntem de acord cu sloganul «Obligatoriu, înainte!». Dar cine? Câti mai sunteti? Putini sau multi, mergeti acasa si spuneti parintilor si acestia la rândul lor bunicilor vostri ca acest oras trebuie sa renasca, sa iasa din adormire. Se impune o noua dinamica, pornita dintr-un suflet tânar, desi matur, educat si antrenat în mediul studentesc. Pe 10 iunie aveti cu totii sansa sa aduceti în fruntea comunitatii un om pe care cu drag îl puteti considera ruda de prim rang al celor care au dat viata clubului alb-violet. Veti avea garantia unui devotament parintesc si o responsabilitate cu adevarat asumata public. Pentru cei care se vor grabi sa ne judece, îi linistesc si le transmit ca facem doar politica lui Poli!", a conchis Iancu.

FC Timisoara, gruparea din Liga a II-a, prezidata de Marian Iancu, si Poli Timisoara, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon, si-au disputat de peste cinci ani palmaresul si însemnele Politehnicii Timisoara, club fondat în 1921. Marian Iancu a anuntat, la 15 martie, ca gruparea banateana si-a recuperat palmaresul si toate drepturile conexe de la societatea condusa de Claudiu Zambon printr-o hotarâre a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. La 5 aprilie, Comitetul Executiv al FRF a pus în aplicare decizia TAS, FC Timisoara urmând sa redevina Politehnica Timisoara la finalul acestui sezon.

FC Timisoara a fost retrogradata la finalul sezonului precedent deoarece nu a obtinut licenta pentru Liga I, desi la finalul campionatului se clasase pe locul doi. Dupa disputarea a 22 de etape din sezonul 2011/2012 al Ligii a II-a, FC Timisoara ocupa locul al doilea, promovabil, cu 46 de puncte, la sapte puncte de liderul Gloria Bistrita si la noua de ocupanta locului trei, UTA.

Mediafax


Politehnica Timisoara redevine asociatie non-profit