Poli Timisoara

FC Timisoara ar putea fi cumparata de autoritatile locale si judetene

Consiliul Local Timisoara, Consiliul Judetean Timis si Universitatea Politehnica intentioneaza sa preia toate actiunile clubului de fotbal FC Timisoara (Liga 2).
Presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc a declarat, miercuri, ca administratia locala si judeteana intentioneaza sa preia clubul de fotbal FC Timisoara. "Am decis sa preluam suta la suta din actiunile clubului Poli (n.r. - FC Timisoara). Nu discutam deocamdata de bani, discutam de intentia de a prelua clubul. Urmeaza negocierile", a declarat corespondentului MEDIAFAX, presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc (PDL), dupa întâlnirea avuta, miercuri, cu viceprimarul Adrian Orza, cu Titu Bojin, si cu presedintele Senatului Universitatii Politehnica Timisoara, Nicolae Robu.

Liderii locali si judeteni urmeaza sa stabileasca calendarul preluarii clubului, dupa o verificare în prealabil a modului de licentiere a clubului. "Urmatorul pas va fi sa verificam la nivel national modalitatea de preluare a clubului si sa vedem exact modul de licentiere a clubului pentru a nu mai avea probleme în viitor", a declarat Constantin Ostaficiuc.

Presedintele FC Timisoara, Marian Iancu, saluta decizia autoritatilor locale. "Sincer, îi felicit. În sfârsit au înteles ce potential are acest club la care noi muncim de sapte ani. Primul pas pe care trebuie sa-l faca este dosarul de licentiere, care nu costa foarte mult", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marian Iancu.

În iulie 2011, el declara ca pretul pentru cedarea pachetului majoritar de actiuni ale clubului de fotbal se ridica la 23 de milioane de euro. Declaratia a venit imediat dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anuntat ca FC Timisoara, Gloria Bistrita si FC Bihor nu vor evolua în sezonul urmator al Ligii 1.

Preluarea clubului presupune un vot în CL Timisoara, respectiv CJ Timis. La sfârsitul anului 2011, CJ Timis a solicitat KPMG sa efectueze un audit la FC Timisoara, în vederea unui parteneriat între club si autoritatile locale. Datoriile clubului de fotbal se ridica, potivit rezultatelor auditului financiar, la sapte milioane de euro, dintre care doua milioane de euro datorii catre actionari.

Mediafax


FC Timisoara ar putea fi cumparata de autoritatile locale si judetene