Poli Timisoara

Timisoara si Bistrita nu au primit licenta si sunt retrogradate

Poli Timisoara si Gloria Bistrita nu au primit licenta pentru sezonul urmator al Ligii 1 si vor fi retrogradate intr-un esalon inferior. Cele doua echipe pot depune dosar de licentiere pentru Liga 2, unde se va relua intregul proces. Daca nu vor primi licenta nici pentru Liga 2, cele doua echipe vor ajunge in Liga 3.  Decizia este definitiva si, potrivit celor de la FRF, nu mai poate fi atacata. Dupa hotararea de marti, FC Vaslui va merge in Liga Campionilor, Gaz Metan a prins ultimul loc de Liga Europa.
Galerie foto: Documente scanate cu licenta obtinuta de Poli pe 14 mai 2011
Forum: Poli Timisoara a retrogradat!
Dupa cateva saptamani de suspiciuni privind situatia clubului de pe Bega, misterul a fost lamurit marti, intr-o conferinta de presa anevoioasa organizata la FRF.

Poli  Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona din transferul fundasului Laszlo Sepsi, în timp ce Gloria Bistrita pentru datorii la buget.

Cele doua cluburi primisera licenta din partea comisiei de prima instanta, dar directorul de licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a facut apel. Craiova nu a primit nici ea licenta din cauza datoriilor si a facut apel la aceasta decize.

Totusi, oameni din fotbal spun ca Poli isi poate lua licenta pentru Liga 1, joi, intr-o sedinta a Comitetului Executiv al FRF. "Comitetul Executiv ar putea hotari sa le dea licenta timisorenilor pentru a juca în Liga 1. UEFA permite acest lucru. Cred ca la Comitetul Executiv de joi Poli Timisoara va primi licenta", a declarat marti Gigi Becali.

Surse din cadrul FRF au precizat pentru MEDIAFAX ca FC Timisoara sau Gloria Bistrita ar putea ramâne în prima liga daca membrii Comitetului Executiv al FRF vor acorda o exceptie în cele doua cazuri, însa timisorenii nu vor putea participa în cupele europene.

Cluburile Otelul Galati, FC Vaslui, Rapid, Steaua, Dinamo, Astra Ploiesti, FC Brasov, Pandurii Târgu Jiu, Gaz Metan Medias, Sportul Studentesc, FCM Târgu Mures si CFR Cluj au primit licenta pentru Liga I.

Victoria Branesti, care nu a facut apel, nu a primit licenta, în timp ce Unirea Urziceni nu a depus dosarul de licentiere.

Duru a explicat ca a facut apel la decizia comisiei de prima instanta deoarece Poli Timisoara nu a prezentat un document de la organul fiscal competent din care sa rezulte compensarea datoriilor catre bugetul de stat.

"Prin divizarea partiala a clubului si desprinderea din patrimoniu acestuia a obligatiilor financiare restante la bugetul consolidat al statului la data de 31 decembrie 2010 în scopul compensarii acestora cu TVA de recuperat, creanta divizata din patrimoniul BkP Management&Invest Grup SA, iar din cele doua divizari alcatuindu-se o noua societate BkP&Faber SA, clubul trebuia sa dovedeasca ca datoriile financiare restante la 31 dec 2010 catre bugetul consolidat al statului nu mai sunt restante prin compensare în cazul noii societatii BkP&Faber SA la termenul limita 31 martie 2011. Decizia de exceptare a UEFA din data de 6 mai 2011 este de acceptare cu conditia ca documentele justificative prezentate de soliciatntul de licenta sa arate ca s-a efectuat compensarea pâna la 31 martie 2011. Decizia de compensare sau nota de compensare emisa de organul fiscal competent nu a fost prezentata de FC Timisoara", a explicat Duru.

Potrivit dircetorului de licentiere, Poli Timisoara nu a putut face dovada unui acord cu clubul Benfica Lisabona de amânarea a unei datorii din cadrul transferului fundasului Laszlo Spesi.

"De asemenea litigiul deschis de FC Timisoara împotriva clubului Benfica Lisabona în legatura cu transferul jucatorului Laszlo Sepsi de la Benfica Lisabona la Timisoara a fost initiat numai cu scopul de a se eluda termenul de 31 martrie 2011 pentru a se câstiga timp si a se înregistra ca nerestanta datoria catre acest club, fapt dovedit ca a fost declarat la o comisie a FRF care nu este competenta sa judece un transfer international de jucatori si a unui draft de acord de amânare la plata cu clubul Benfica Lisabona datat mai 2001 care nu a fost semnat de clubul Benfica, ci doar de Timisoara. În aceste conditii, noi - eu si expertul finaciar - am stabilit ca sunt motive pentru a apela decizia comisiei de prima instanta privid acordarea licentei clubului FC Timisoara", a mai spus Duru.

Potrivit FRF, decizia este definitiva si nu mai poate fi atacata, astfel ca cele doua echipe sunt retrogradate, dar FRF va stabili esaloanele in care vor ajunge.

In aceste conditii, Romania va fi reprezentanta de Otelul Galati si FC Vaslui in Liga Campionilor. In Liga Europa, pe langa Rapid, Steaua si Dinamo, Romania va fi reprezentata si de Gaz Metan Medias.

Situatia echipelor din Romania in cupele europene:

Otelul Galati: neschimbat, intra direct in grupele Liga Campionilor (13/14 septembrie)

FC Vaslui - prinde in locul Timisoarei turul 3 preliminar Liga Campionilor (26/27 iulie)

Rapid, Steaua - baraj Liga Europa (debut: 18 august)

Dinamo - turul 3 preliminar Liga Europa (debut: 28 iulie)

Gaz Metan Medias - turul 2 preliminar al Ligii Europa (debut: 14 iulie)

ONLINESPORT A TRANSMIS IN DIRECT CONFERINTA DE PRESA:


14:18 - Micu: "Hotararile sunt definitive, Timisoara si Bistrita sunt retrogradate"

14:16 - Micu: "Am avut trei cazuri in apel. Apelul Craiovei a fost respins si a fost mentinuta decizia de neacordare a licentei. Apelul Federatiei a fost admis in cazul Bistritei, iar echipa nu a primit licenta. In cazul Timisoarei, apelul Federatiei a fost admis!"

14:15 - Duru: "Noi am apelat licentierile Timisoarei si Bistritei. Craiova a facut apel"

14:14 - Duru: "Comisia de prima instanta a acordat urmatoarele licente care nu au fost atacate prin apel: Otelul, Vaslui, Rapid, Steaua, Dinamo, Astra Ploiesti, FC Brasov, Pandurii si Sportul Studentesc"

14:10 - Duru: "Am considerat ca documentele depuse de FC Timisoara si Gloria Bistrita au fost nerelevante, astfel ca am depus recurs. FC Timisoara a facut divizare si s-a desprins din patrimoniu"

14:09 - Duru: "Victoria Branesti si Universitatea Craiova nu au primit licenta, iar Urziceni nu a depus"

14:08 - Duru: "Rapoartele au fost analizate, iar propunerile de refuzare au fost declinate pentru echipele CFR Cluj, Gaz Metan, FCM Targu Mures, FC Timisoara, CS Gloria Bistrita"

14:06 - Duru: "Administratia de licentiere a propus refuzarea licentierii urmatoarelor cluburi: FC Timisoara, Gloria Bistrita, Universitatea Craiova, Gaz Metan Medias, FCM Targu Mures, CFR Cluj 1907, Victoria Branesti, iar Urziceni nu a solicitat licenta"

14:05 - Duru: "Decizia Comsiei de Apel este definitiva. Ea nu poate fi atacata nici la Lausanne, nici la tribunal"

14:02 - Viorel Duru explica procesul de licentiere si conditiile pe care cluburile trebuie sa le indeplineasca. In nota obisnuita de la conferintele organizate la FRF, lucrurile interesante sunt lasate la urma.

14:01 - A inceput conferinta de presa

Ce se poate intampla astazi:


1. Poli isi pastreaza licenta pe care a primit-o initial pe 14 mai si va merge in preliminariile Ligii Campionilor

2. Poli primeste licenta pentru Liga 1, dar nu va avea drept de joc in cupele europene.

3. Poli nu primeste licenta pentru Liga 1, va fi retrogradata in Liga 3 si nu va juca nici in cupele europene.

In cazul in care nu vor primi licenta, banatenii pot ataca decizia la TAS si in instantele civile, insa doar pentru a cere compensatii, nu si pentru a reprimi dreptul de joc in Liga 1 si\sau cupele europene.

Chiar daca isi vor mentine licenta, banatenii nu vor scapa de emotii. Dosarele echipelor participante in cupele europene vor fi trimise la UEFA, unde vor fi analizate din nou. Daca UEFA va decide ca banatenii nu intrunesc conditiile, Poli va fi exclusa, iar FRF va fi amendata drastic.


Ramaneti cu noi, revenim cu detalii


Timisoara si Bistrita nu au primit licenta si sunt retrogradate