Poli Timisoara

Exclusiv: Marian Iancu a ramas fara fotbalisti

Pentru Marian Iancu necazurile par sa nu se mai opreasca in aceste zile. Dupa ce Tribunalul Sportiv de la Lausanne i-a interzis sa mai foloseasca palmaresul echipei fondate in 1921, Directia Generala a Finantelor Publice a cistigat miercuri in instanta drepturile de detinere asupra fotbalistilor de la Politehnica Timisoara, transmite corespondentul Onlinesport.
Fiscul a avut in anul 2005 o actiune de sechestrare asupra bunurilor mobile si drepturile de detinere a jucatorilor, insa dupa contestatia depusa de Marian Iancu, Judecatoria Timisoara a mentinut sechestrul doar pe bunurile mobile, admitind cererea clubului privind jucatorii.

Administratia Financiara a facut recurs si prin decizia Tribunalului, ultima instanta in care se judeca toate contestatiile la executarile silite, a fost admis recursul si s-a decis modificarea deciziei.

Clubul Politehnica are de platit o datorie de aproximativ 98 de miliarde de lei, la bugetul de stat. Chiar daca exista o solicitare de rambursare a TVA-ului, in valoare de 16 miliarde de lei, clubul alb-violet tot ar ramine cu o datorie de 84 de miliarde.

De-a lungul timpului, Fiscul a mai recuperat din datoriile clubului prin diferite opriri bancare, incasari din drepturi de televiziune, clubul avind sechetrate cam toate bunurile mobile apartinind patrimoniului ONG-ului, precum masinile de tuns iarba sau aparatele din sala de forta.

"Urmeaza sa vedem cum se vor putea pune in practica. Intentia noastra a fost ca jucatorii sa nu fie vinduti de club fara acceptul nostru si fara ca noi sa ne putem recupera datoriile la bugetul de stat. Lucrurile trebuie intelese bine. Nu este vorba de sechestrarea jucatorilor ca in filme. Avem insa posibilitatea de a recupera banii prin vinzarea lor, pentru ca se stie, se trazactoineaza sume destul de mari", a declarat Doru Dusas, directorul  finantelor publice pentru Onlinesport.

Onlinesport


Exclusiv: Marian Iancu a ramas fara fotbalisti