Otelul Galati

Basel a scos de tot Otelul din Liga Campionilor

La ultimul meci pe teren propriu in Liga Campionilor, Otelul a pierdut in fata celor de la FC Basel, inregistrand a cincea infrangere din tot atatea meciuri in grupele Champions League. Basel a condus cu 3-0 la pauza dupa o prima repriza halucinanta, Otelul a revenit in joc in partea secunda prin golurile lui Giurgiu si Antal, insa n-a reusit sa egaleze, desi a avut cateva sanse bune.

Singura echipa cu care Otelul mai avea sperante ca va scoate macar o remiza la prima participare in Liga Campionilor a administrat o infrangere drastica otelarilor la Bucuresti. Dupa ce s-au batut singuri in deplasarea din Elvetia, galatenii s-au inchinat si pe National Arena in fata celor de la FC Basel, echipa care a preferat golurile si nu posesia.

Dupa ce a stabilit recordul negativ de ce mai scazuta asistenta la un meci din grupele Champions League, doar 3.500 de spectatori aflandu-se in tribune, echipa lui Dorinel Munteanu a clacat si pe teren, desi incepuse excelent meciul.

Cu o posesie prelungita si mult curaj in ofensiva, Otelul a reusit sa-si tina la respect adversara in primele zece minute si chiar sa-si creeze ocazii, cea mai mare fiind cea a lui Cristi Sarghi din minutul 4.Insa prima data cand au iesit mai decisi elvetienii la atac, Grahovac si-a ingropat echipa, scapand printre maini sutul violent expediat de Fabian Frei in minutul 10.

Nici n-au apucat bine sa strige adunarea otelarii, ca Basel a mai dat o lovitura patru minute mai tarziu. De aceasta data celalalt Frei a inscris pentru elvetieni, Alexander invingandu-l pe Grahovac in urma unui contraatac ca la carte al oaspetilor care a facut sah mat apararea galateana.

Pena, Antal si apoi Neagu au avut pe rand sansa de a readuce Otelul in meci, ultimul avand o sansa uriasa de gol in minutul 32, cand sutul lui s-a dus la o palma peste transversala. Dar cu golurile tot elvetienii au fost de serviciu, in minutul 37 Streller ducand scorul la 3-0.

Convinsi ca nu mai au cum sa piarda, elvetienii au tratat de sus pe Otelul si au fost surprinsi in repriza secunda de o determinare ofensiva a galatenilor. Dorinel Munteanu si-a indemnat in permanenta elevii sa atace, iar acestia nu au dezamagit, luand cu asalt poarta adversa.

Dupa multe minute in care si-a sufocat adversara, Otelul a reusit sa reduca din diferenta cu un sfert de ora inainte de final, cand Giurgiu a marcat din pasa lui Antal. Speranta a inceput sa prinda viata in inimile otelarilor, care au pornit cu si mai mult avant inspre poarta lui Sommer. Iar in minutul 81, Antal a profitat de o minge pierduta de Park in careu si a sutat imparabil sub transversala pentru 2-3.

Cu cinci minute inainte de expirarea timpului regulamentar de joc, Otelul a avut chiar sansa de a restabili egalitatea, insa dupa ce Antal si Giurgiu au fost blocati in momentul sutului de la centrul careului, Salageanu a sutat puternic din margine, insa Sommer a scos incredibil de sub transversala.

Onlinesport: Irina Maxim



Basel a scos de tot Otelul din Liga Campionilor