Dinamo

Borcea, ravasit la externare: "Sufeream de boala lui Muamba"

Cu o voce total schimbata dupa operatia la care a fost supus saptamana trecuta si vizibil obosit, Cristi Borcea s-a externat luni. La conferinta de presa pe care a sustinut-o cu acest prilej, Borcea a parut inca afectat si a anuntat ca fotbalul va ocupa locul doi in prioritatile sale. El a tinut sa apara cu camasa deschisa, astfel incat sa fie vizibil pansamentul de pe piept. Doctorul care l-a operat s-a plans ca presedintele lui Dinamo a fost mai puternic decat cocktailurile care i-au fost administrate pentru a-l adormi.
Doctorii i-au impus lui Borcea sa renunte pentru urmatoarele sase luni la fotbal. In tot acest timp, Borcea trebuie sa renunte la tigari si mancaruri cu grasimi.

"Trebuie sa respecte indicatiile noastre, sa faca recuperarea si cel mai important este sa stea sase luni fara eforturi fizice si psihice. Trebuie sa se fereasca de lumea fotbalului", a afirmat Serban Bradisteanu.

Pacientul Cristi Borcea s-a dovedit a fi o adevarata problema pentru doctorii romani. Desi i-au fost administrate somnifere in timpul meciului dintre Dinamo si Sportul, Borcea a adormit abia in repriza a doua. Nu se stie daca jocul lui Dinamo l-a adormit sau somniferele si-au facut efectul.

"O sa-i dam niste pastile sa nu mai fie asa de agitat. Am avut probleme sa-l linistim, a trebuit sa-i dam niste cocktailuri. Ne-au mirat dozele pe care i le administrau. Am apelat la psihiatru ca sa gasim remediul potrivit", a explicat doctorul  Serban Bradisteanu.

Borcea: "Voi fi mai atent cu viata mea"


Tonul lui Cristi Borcea a fost total diferit fata de declaratiile precedente. Borcea a afirmat ca de acum inainte viata are prioritate.

"Voi fi mult mai atent cu viata mea. Le recomand conducatorilor si antrenorilor sa-si faca o data pe an un control amanuntit. Le spun si jucatorilor acelasi lucru. Uitati-va ce s-a intamplat in Anglia cu Muamba, eu sufeream de aceeasi boala. Am avut sansa sa fiu salvat a doua oara", a afirmat Borcea.

Oficialul gruparii din Stefan cel Mare a precizat ca va iesi temporar din fotbal, urmand sa-si faca aparitia doar la finala Cupei Romaniei, daca Dinamo se va califica.

"Doctorii mi-au dat somnifere sa adorm la meciul lui Dinamo, dar nu puteam sta asa, am adormit in repriza a doua. Acum este importanta sanatatea mea. Sase luni de zile n-o sa ma mai vedeti la nici un meci. O sa ma vedeti doar la finala Cupei Romaniei, o sa vin cu doctorul dupa mine. Cand ti se opreste inima ti se schimba viata. Acum ii inteleg pe Cornel Dinu si pe Giovani Becali. In momentul de fata, eu sunt pe primul loc", a precizat el.

Chiar si asa, Borcea a facut cateva afirmatii despre Dinamo, mentionand ca postul lui Liviu Ciobotariu nu este in pericol.

"Sunt foarte dezamagit si surprins de atitudinea jucatorilor la un asemenea joc stiind ca noi am pierdut in ultimii trei ani campionatele cu echipele mici. Am incredere in jucatori si in conducerea tehnica, iar in urmatoarele meciuri vom lua minim sapte puncte. Indiferent ce se va intampla, Ciobotariu va ramane la Dinamo. Din 21 de etape, doar in doua n-am fost pe primul loc. Suntem in semifinalele Cupei Romaniei cu sanse mari de finala. Dam cu piciorul in munca lor?", a comentat Borcea.

In incheiere, Borcea a comentat si dosarul transferurilor, in care se asteapta sentinta pe 20 martie.

"Nu am nici un fel de emotie pentru dosarul transferurilor, pentru ca sunt nevinovat. Va fi un proces care va mai dura intre un an si jumatate si trei ani indiferent de sentinta. Avem recurs, curtea suprema...", sustine Borcea.

Operatia lui Borcea

Presedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost externat luni din Spitalul de Urgenta Floreasca, la o saptamâna dupa ce a fost operat pe cord.

Cristian Borcea a fost supus, în 12 martie, unei interventii chirurgicale de by-pass pe o artera coronara blocata, fiind operat de medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca din Capitala, cel care l-a operat în august 2011 si pe Cornel Dinu, administratorul delegat al FC Dinamo.

Medicul Serban Bradisteanu declara, joi, ca starea lui Cristian Borcea este buna, face exercitii usoare pe bicicleta, primeste vizite scurte, iar alimentatia lui va fi prioritar bogata în legume, fructe si brânzeturi.

Seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul de Urgenta Floreasca l-a sfatuit pe Cristian Borcea sa devina lacto-vegetarian si sa uite de emotii la meciurile echipei Dinamo, cel putin jumatate de an de acum încolo.

Cristian Borcea nu a tinut cont de recomandarile medicilor si a urmarit, sâmbata, meciul Dinamo-Sportul Studentesc, scor 1-3, de la o fereastra a Spitalului de Urgenta Floreasca. Dupa meci, el a transmis catre toti dinamovistii un mesaj prin intermediul site-ului oficial al clubului.

Presedintele executiv al FC Dinamo avea o malformatie, probabil congenitala, artera coronara fiind strangulata de o punte musculara.

În 20 martie, Tribunalul Bucuresti urmeaza sa anunte sentinta pe care o va da în cazul privind transferurile de jucatori de fotbal. Pentru Cristian Borcea, acuzarea a cerut condamnarea cu executare în regim de detentie catre jumatatea maxima a pedepsei, pentru înselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.



Borcea, ravasit la externare: "Sufeream de boala lui Muamba"