Dinamo

Dinamo, egala liderului din Bulgaria

Dinamo Bucuresti a terminat la egalitate partida amicala disputata cu Ludogorets, echipa de pe primul loc din campionatul Bulgariei. Scorul a fost deschis de Dinamo in minutul 9, insa bulgarii au reusit sa egaleze pana la pauza. 

Ludogorets s-a dovedit a fi un adversar pe masura pentru Dinamo, ambele echipe fiind lidere in clasamentele intermediare din tarile lor. Jocul a fost astfel unul echilibrat, dar unul caruia i-a lipsit parca ritmul alert si culoarea.

Dinamo a inceput mai bine partida si a reusit in scurt timp sa controleze ostilitatile, in minutul 9 trecand in avantaj pe tabela dupa o faza in care Alex Curtean a luat o faza pe cont propriu. Jucatorul dinamovist a patruns senzational prin stanga careului printre mai multi adversari si a finalizat excelent cu sut in diagonala prin dreapta portarului.

Elevii lui Ciobotariu au continuat sa domine si dupa deschiderea scorului, insa cu trecerea timpului au cedat inexplicabil initiativa si au permis bulgarilor sa se instaleze la carma jocului. Naumovski a fost incercat de cateva ori prin suturi de la distanta, iar in minutul 23 a av ut mare sansa ca sutul lui Alexandrov a ocolit poarta pe care portarul o parasise neinspirat.

Pana la urma, presiunea bulgarilor si-a aratat roadele, in minutul 38 Ludogorets obtinand un penalty dupa un fault comis in careu de Naumovski. Lovitura de pedeapsa a fost transformata cu succes de Dyakov, desi portarul dinamovist ghicise coltul.

Chiar daca meciul parea ca prinde mai multa viata, jocul s-a transformat in unul si mai anost. Asta mai ales dupa pauza, cand dinamovistilor nu le-au mai reusit prea multe actiuni. Intrarile lui Cosmin Matei, Scarlatache, Moti, Florean si mai apoi Sidorenko au transformat profund jocul cainilor rosii, care s-au vazut nevoiti sa se apere in fata ofensivei tot mai sustinute a bulgarilor.

Cu toate acestea, nici Ludogorets n-a reusit sa ajunga prea mult in preajma careului alb-rosilor. Abia cu 10 minute inainte de final a venit si prima ocazie a reprizei secunde, la un sut extrem de periculos scos cu mari emotii de Naumovski de sub transversala. Faza a fost urmata de un corner, dupa care mingea a fost reluata putin pe langa poarta de bulgari.

Cateva minute mai tarziu si-a creat si Dinamo o mare ocazie de a inscrie. Cosmin Matei a intrat determinat in careul advers, lasand doi adversari pe drum, insa ajuns fata in fata cu portarul a fost blocat in momentul sutului. Mingea a sarit apoi cu noroc la Pulhac in stanga, insa nici acesta n-a reusit sa marcheze, bulgarii respingand de pe linia portii goale.

Onlinesport: Irina Maxim



Dinamo, egala liderului din Bulgaria