Dinamo

Margaritescu a scapat de arest. Va fi eliberat la ora 19:00

O zi de cosmar pentru dinamovistul Andrei Margaritescu! El a fost retinut pentru 24 de ore in dosarul furturilor de masini de lux, sub acuzatia de tainuire. Dupa patru ore de audieri, in care a fost saltat de pe aeroport in timp ce se pregatea sa mearga cu echipa spre Bistrita, Margaritescu a primit ordonanta de retinere pentru 24 de ore, iar judecatorii au respins cererea de arestare preventiva pentru urmatoarele 29 de zile. Cristi Munteanu este implicat si el in caz, dar va fi cercetat in libertate, cu interdictie de a parasi localitatea.
Masina lui Andrei Margaritescu, un Audi A8, face obiectul unei anchete a Politiei Capitalei. Organele de ancheta sustin ca masina lui Margaritescu a fost revanduta de mai multe ori dupa ce a fost declarata furata. Procurorii sustin ca jucatorul dinamovist stia ca masina a fost furata, dar cu toate acestea a acceptat sa o cumpere.

Margaritescu a fost saltat direct de pe aeroport de doi reprezentanti ai Politiei, imbracati in civil. Mijlocasul a ajuns la Politie, escortat de o duba SPIR in fata, iar cei doi politisti imbracati in civil l-au tinut de brate, de parca ar fi vrut sa fuga.

Jucatorul a fost asteptat si de cativa mascati, care l-au insotit spre audieri. Jucatorul nu a declarat nimic, zambind din cand in cand, simtindu-se intr-o situatie ridicola.

Dupa aproape patru ore de audieri, Andrei Margaritescu a fost retinut in arest pentru 24 de ore, cu cerere de prelungire pentru 29 de zile, sub acuzarea de tainuire. In schimb, Cristi Munteanu va fi cercetat in stare de libertate. El nu a facut nicio declaratie la iesirea din sediul Serviciului Furturi Auto.

Pe langa cei doi, in ancheta mai sunt implicate inca sapte persoane. Sase vor fi cercetate sub mandat de retinere, iar una in libertate.

Ioan Andone anuntase ca il asteapta pe Margaritescu miercuri la Bistrita pentru a-l baga titular, insa in cele din urma jucatorul nu va putea ajunge, deoarece se va afla in arest.

In jurul orei 22:00, Andrei Margaritescu a fost dus la Tribunalul Bucuresti, unde va afla daca isi va petrece urmatoarele 29 de zile dupa gratii. Margaritescu avea catusele la maini la iesirea din sediul "Furturi Auto", insa a incercat sa le mascheze cu o geaca.

Sedinta de judecata a inceput in jurul orei 2:00 dimineata, insa asteptarea a meritat pentru Margaritescu. Judecatorii au respins cererea procurorilor, iar Margaritescu va fi eliberat la ora 19:00. Procurorii pot depune insa recurs, astfel ca emotiile lui Margaritescu nu s-au terminat. Mijlocasul lui Dinamo a fost singurul care a scapat de arestul pentru 29 de zile, dintre cele sapte persoane aduse in fata judecatorului.

În cazul furtului unor masini de lux, procurorii Parchetului Capitalei au început urmarirea penala pe numele a noua persoane, printre care se afla mijlocasul dinamovist Andrei Margaritescu si fostul portar al echipei de fotbal Dinamo Cristi Munteanu, pentru înselaciune, fals în declaratii, instigare la fals intelectual si tainuire.

Sapte din cele noua persoane au primit, marti, ordonante de retinere pentru 24 de ore, între acestea aflându-se si Andrei Margaritescu. În cazul altor doua persoane, între care si Cristi Munteanu, procurorii au dispus crcetarea în libertate, cu interdictie de a parasi localitatea.

Procurorii îi acuza pe Andrei Margaritescu si pe Cristi Muneanu ca sunt "dobânditori de drept ai unei masini furate", despre care "aveau în mod clar cunostinta ca face obiectul unei infractiunui de furt", potrivit unor surse judiciare.


Traseul A8-ului furat

Surse judiciare au declarat, marti seara, pentru MEDIAFAX, ca printre cei retinuti de procurori în acest caz este si Alexandru Magherescu, patronul Clinicii Medicale "Doris", fostul proprietar al autoturismului Audi A8 care figura ca fiind furat în actele politiei, folosit de Andrei Margaritescu si de Cristi Munteanu.

Potrivit surselor citate, Magherescu este acuzat ca i-a dat masina Audi A8, în urma cu aproximativ doi ani, fostului portar dinamovist Cristi Munteanu, pentru aproximativ 10.000 de euro. Ulterior, omul de afaceri a declarat masina era furata, pentru a încasa asigurarea pe ea.

Surse judiciare au mai spus ca, dupa ce a tinut o perioada masina Audi A8 luata de la Magherescu, Cristi Munteanu a reusit, cu complicitatea unora dintre inculpatii din acest doar, sa întocmeasca acte "în regula" ale masinii. La începutul anului 2011, Munteanu i-a vândut masina colegului sau de la Dinamo, Andrei Margaritescu.

Procurorii îi acuza pe Andrei Margaritescu si pe Cristi Muneanu ca sunt "dobânditori de drept ai unei masini furate", despre care "aveau în mod clar cunostinta ca face obiectul unei infractiunui de furt", au mai spus sursele judiciare.

Declaratii Badea

Presedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a criticat modul în care mijlocasul Andrei Margaritescu a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni si dus la audieri de catre politisti, sustinând ca actiunea autoritatilor reprezinta "o gafa, un show mediatic", care lezeaza si imaginea clubului.

"În orice situatie ar fi, el facea parte dintr-un grup care nu se pregatea pentru un voiaj de placere, ci pentru un meci. Fara niciun fel de explicatie l-au ridicat. Cred ca maniera prin care a fost retinut reprezinta o gafa, un show mediatic. Este exagerat, cu un minim de prudenta acest lucru se putea întâmpla, dar nu la aeroport, ci la Saftica. Trebuiau sa se gândeasca si la situatia emotionala a colegilor lui Andrei. Daca va putea ajunge la Bistrita, mi-as dori sa o faca pentru el si prietenii lui. Emotional, cred ca toti jucatorii sunt preocupati de lucrul acesta", a precizat Badea.

El a explicat ca imaginea clubului Dinamo a fost afectata prin faptul ca jucatorul era în echipamentul oficial al echipei în momentul în care a fost ridicat de pe Aeroportul International Otopeni. "Andrei era în treningul oficial al echipei. Pâna la urma imaginea apartine clubului, este o violare indirecta a dreptului de imagine institutionala", a subliniat Badea.

Presedintele Consiliului de Administratie al clubului a adaugat ca Andrei Margaritescu i-a solicitat un avocat care sa fie prezent la audieri. "Am vorbit cu el la telefon si mi-a cerut sa-l ajut cu un avocat. I-am trimis unul acolo", a spus Badea, la Digi Sport.

Istoria cazului, mod de operare

Marti dimineata, 11 persoane au fost duse la audieri, la Serviciul Furturi Auto din Politia Capitalei, în urma a opt perchezitii vizând destructurarea unei retele specializate în furturi de masini de lux.

Margaritescu, pentru ca nu a fost gasit de anchetatori la descinderile facute în acest caz, a fost ridicat de pe Aeroportul International "Henri Coanda", în jurul orei 17.15, unde urma sa se îmbarce cu coechipierii într-o cursa catre Cluj-Napoca.

Surse judiciare au declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucuresti au emis mandate de aducere pe numele lui Cristi Munteanu, fost portar al echipei de fotbal Dinamo Bucuresti, si al mijlocasului dinamovist Andrei Margaritescu, într-un dosar de furturi de autoturisme de lux.

Astfel, Parchetul Capitalei a dispus aducerea lui Andrei Margaritescu si a lui Cristian Munteanu, ambii utilizând un autoturism Audi A8 care figureaza ca fiind furat în actele politiei.

Modul în care a fost procurat acest autoturism, similar cu alte cazuri înregistrate, a condus la identificarea unei retele de furturi de masini de lux.

Politistii bucuresteni, coordonati de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, au facut opt perchezitii în Capitala, pentru a pune în executare 18 mandate de aducere, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvânt al Politiei Capitalei, Diana Sarca.

Concret, pe numele a 18 persoane pe care anchetatorii vroiau sa le audieze s-au emis mandate pentru a fi aduse de politisti. Astfel, 11 au fost duse, pentru audieri, la sediul Serviciului Furturi Auto, ulterior alaturându-se si cei doi fotbalisti.

În ceea ce priveste modul de operare a membrilor retelei, acestia furau masinile din strainatate si le vindeau în România sau declarau fals ca masina luata în leasing le-a fost furata, obtineau asigurarea si revindeau autoturismul.

Mediafax
Onlinesport


Margaritescu a scapat de arest. Va fi eliberat la ora 19:00