Dinamo

Andone: "Sper sa castigam la Targu Jiu, altfel o sa iesim si din cartile campionatului"

Tehnicianul Ioan Andone a declarat, sâmbata seara, la Târgu Jiu, ca spera ca Dinamo sa se impuna în meciul cu Pandurii, deoarece în caz contrar ar iesi "si din cartile campionatului", dupa ce a fost eliminata în aceasta saptamâna din Liga Europa.

"E greu de spus acum, o sa vedem mâine daca jucatorii au trecut peste meciul cu Hajduk Split, dar eu trebuie sa trec. Sunt trecut eu prin multe. Eu sper ca ei sa treaca, stiu ca mâine avem un meci greu. Cunosc echipa de aici, sunt foarte multi jucatori noi, dar sunt ceilalti buni care au mai ramas aici, Stromajer, Orac, Viera sau Cardoso. Sunt jucatori importanti care au facut meciuri foarte bune. Dinamo tot timpul a avut meciuri grele la Târgu Jiu. Sper sa câstigam la Târgu Jiu pentru ca daca nu câstigam o sa iesim si din cartile campionatului. Asta ne-a mai ramas, campionatul si cupa. Nu e prea devreme sa iesi acum, poti sa iesi din carti pentru ca la noi e foarte multa presiune. E greu de spus daca vor fi Pandurii mai haiduci decât cei de la Split. Daca era Pandurii din alt an, acum e o echipa noua", a spus Andone.

Ioan Andone a precizat ca Dinamo a abordat prea relaxata meciul cu Hajduk Split, în urma caruia a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Europa. "Am vazut ca se spune despre o drama acum cu Split, dar ei sunt ca toate echipele din Europa de Est, cu urcusuri si coborâsuri. E o echipa cu care noi trebuia sa câstigam dar nu e o 17 Nentori sau o echipa din Islanda cum încearca unii sa spuna acum. Noi am avut o prima repriza în care am facut greseli capitale colective si nu trebuie sa-i punem în cârca lui Curca tot ce se scrie, pentru ca si eu am fost jucator si stiu cum e sa primesti un gol din vina colectiva, pentru ca nu trebuia sa ajunga 1-1 cu el din minutul 10. Când tu ai doua goluri avantaj de la Bucuresti. Dar asta este, cred ca noi am intrat prea relaxati dupa parerea mea. Eu i-am atentionat pentru ca croatii sunt o echipa de luptatori si de aici au aparut probleme. Ne-au luat foarte tare, si cu suporterii de acolo au pus o presiune asupra noastra si au cedat baietii", a explicat el.

Tehnicianul a afirmat ca portarul George Curca a ramas la Bucuresti, deoarece este afectat dupa meciul cu Hajduk Split. "Pai nu a dormit nimeni dupa meciul cu Hajduk, pentru ca eram în avion. S-au facut interpretari si prostii. Pe Curca l-am lasat la Bucuresti pentru ca e normal la un jucator ca el poate sa fie marcat psihic, primind si golul pe care l-a primit. L-am lasat sa se antreneze astazi cu echipa a doua iar de luni va reveni la echipa I. Nici gând sa iau o masura disciplinara si niciodata nu voi lua cu un jucator", a declarat Andone.

Ioan Andone considera ca Unirea Urziceni si Hajduk Split au sanse egale în dubla mansa din play-off-ul Ligii Europa. "Deci sansele sunt egale. Urziceniul poate sa-i elimine, nu poti sa spui niciodata ca sigur se va califica Urziceniul. Si noi am fi putut sa ne calificam. Puteam sa ne facem o calificare usoara sau foarte grea. Noi puteam câstiga foarte simplu la Bucuresti cu 4 sau 5-0 si era simplu. Puteam lua în prima mansa o optiune de calificare si noi n-am luat-o si n-am stiut sa profitam de ea", a declarat antrenorul dinamovist.

Andone a vorbit si despre plecarile recente de la gruparile din Liga I, cum ar fi demisia lui Mihai Stoica de la Unirea Urziceni: "E presiune mare asupra lor si a spus si domnul Dragomir zilele trecute, când zicea ca multe cluburi nu mai au bani. Probabil si din cauza problemelor financiare care sunt pleaca conducatorii, pentru ca nu se pot tine de cuvânt în fata jucatorilor si atunci aleg calea demisiei. Nu pot sa spun daca e avantajat Clujul din acest punct de vedere. Dar e abia început de campionat si nu putem discuta de asa ceva".

Ioan Andone crede ca ar fi rau pentru Steaua daca tehnicianul Victor Piturca ar pleca. "Nu pot sa comentez ca nici nu e bine, dar eu zic ca e un lucru rau pentru Steaua daca va pleca Piturca. Pentru ca Piturca e un antrenor bun si creste si nivelul campionatului fiind în competitie cu el", a adaugat el.

Partida Pandurii Târgu Jiu - Dinamo, contând pentru etapa a treia a Ligii I, va avea loc, duminica, cu începere de la ora 21.45, pe stadionul "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu.

Mediafax



Andone: "Sper sa castigam la Targu Jiu, altfel o sa iesim si din cartile campionatului"