Dinamo

Andone: "E o provocare sa castig titlul cu Dinamo, sper sa fiu ajutat de jucatori"

Antrenorul FC Dinamo, Ioan Andone, a declarat, luni, la reunirea formatiei, ca e o provocare pentru el sa câstige titlul de campion cu echipa "alb-rosie" în urmatorul sezon si ca spera sa fie ajutat si de jucatori.

"Ma bucur ca m-am întors, e foarte mult de munca si o sa fie dificil. E groaznic ca Dinamo sa nu ia niciun trofeu trei ani de zile. Trebuie sa vorbesc cu jucatorii sa vedem de ce s-a rupt vestiarul. Ca obiective, în plan personal îmi doresc câstigarea campionatului, dar va fi foarte dificil. Eu sunt un antrenor, nu un salvator, si vrea sa-mi fac meseria cât se poate de bine. E o provocare pentru mine, vreau sa fiu învingator, dar sper sa fiu ajutat si de catre jucatori. Echipele care se vor bate la titlu vor fi aceleasi ca în ultimul an. La Cluj a fost mult entuziasm, e un oras care manânca fotbal pe pâine. Au avut si un lot extrem de echilibrat, o echipa altruista, care a jucat fara floricele si care a câstigat prin constanta", a spus Andone.

Noutatile din lotul dinamovist au fost portarul Cristian Balgradean si jucatorii Rares Soporan si Catalin Munteanu, care a revenit la Dinamo de la FC Brasov: "N'Doye va asigur ca nu va mai face ce a facut în trecut. Transferurile facute sunt Balgradean si Soporan, Chiacu a revenit la echipa, ca si Paun si Ganea. O sa fie si un argentinian saptamâna aceasta se va decide, când vom sti cum se vor finaliza tratativele si cu unii fotbalisti bulgari. Ei vor sa vina la Dinamo, vom vedea saptamâna aceasta. Catalin Munteanu a vrut sa vina la noi si eu m-am bucurat, pentru ca e vorba de jucatori care vor aduce un plus la echipa".

Presedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat ca bugetul gruparii din Soseaua Stefan cel Mare pentru sezonul viitor va fi în jur de 10 milioane de euro. "Am avut un sezon prost ca rezultate si evolutie si sper sa existe o reabilitare din punctul de vedere al atitudinii si disciplinei, la fel ca în 2003. Va fi foarte mult de munca, fiecare jucator va avea o sansa însa vom continua doar cu profesionistii, cei care se vor adapta competitiei. Episodul Cluj a ridicat semne de întrebare atât asupra unitatii grupului dar si asupra fidelitatii unor jucatori fata de club. Personal voi fi mai aproape de club si implicat în problemele clubului. În curând vom afla si bugetul exact al clubului pentru sezonul viitor, care va fi pâna în 10 milioane de euro", a spus Badea.

Oficialul dinamovist a lasat sa se înteleaga ca e posibil ca portarul Bogdan Lobont sa evolueze sa se întoarca de la AS Roma: "Daca discutam doar de postul de portar nu avem o situatie usoara. Lobont va continua în Italia daca Dinamo si Roma ajung la o formula potrivita. Dolha progreseaza în recuperare. Cred ca riscul cel mai mare nu este pe acest post ci în sistemul defensiv, unde trebuie sa gasim jucatorii potriviti".

Nicolae Badea e sigur de participarea în Liga Europa, fiind convins ca TAS nu va da câstig de cauza Rapidului în cazul transferului jucatorilor Dacian Varga si Tiberiu Balan. "Participarea în cupele europene e sigura, în iulie începem. Nu cred ca documentele celor doua transferuri, Varga si Balan, vor convinge pe cineva ca au fost corecte si la timp efectuate", a mai spus Badea..

Fostul antrenor principal Cornel Talnar si antrenorul secund Ionel Ganea vor primi alte sarcini în cadrul clubului, "secundul" lui Andone fiind Iulian Mihaescu.

Jucatorii prezenti la reunirea lotului FC Dinamo: Cristian Balgradean, Emilian Dolha, George Curca (portari), Cosmin Moti, Adrian Scarlatache, Silviu Izvoranu, Cristina Pulhac, Rares Soporan, Diabate, Dragos Grigore, Blaze Todorovski (fundasi), Hristu Chiacu, Cornel Predescu, Ianis Zicu, gabriel Bostina, Catalin Munteanu, Gabriel Torje, Laurentiu Rus, Adrian Cristea, Andrei Margaritescu (mijlocasi), Liviu Ganea, Claudiu Niculescu, Marius Niculae, Georgian Paun, Marius Alexe (atacanti).

În cursul zilei de luni urmau sa mai soseasca Helder Mauricio da Silva Ferreira, Sergiu Homei si Vojislav Vranjkovici, iar Andrei Cristea în 17 iunie, Djakaridja Kone la 19 iunie si Ousmane N'Doye pe data de 21 iunie.

Mediafax



Andone: "E o provocare sa castig titlul cu Dinamo, sper sa fiu ajutat de jucatori"