Dinamo

Eroi in rosu si alb: Dinamo isi bate proprii suporteri si pe Liberec spre grupele Ligii Europa

Nici o mana de huligani, nici un 0-3 la masa verde si nici un retur aparent imposibil cu Liberec nu au putut opri Dinamo sa faca un meci istoric pe terenul lui Slovan si sa ajunga in grupele Ligii Europa. Dinamo a obtinut o victorie de rasunet in mansa a doua a barajului Ligii Europa, calificandu-se in grupe la penaltyuri, cu scorul de 9-8. Dupa 120 de minute a fost 3-0 pentru romani, gratie reusitei lui Andrei Cristea si dublei lui Niculae. Zicu a fost la un pas sa manance calificarea lui Dinamo, ratand un penalty, iar Matache a avut mai multe sanse de a para, salvandu-se in cele din urma pentru a zecea lovitura de departajare. Dinamo a fost o echipa de eroi in rosu si alb, chiar daca au jucat in echipament negru si galben la Liberec.
Dinamo a obtinut o calificare absolut extraordinara la Liberec, dupa ce toti oamenii de fotbal au vazut-o la pamant, in urma esecului din tur. Cu peste 150 de fani in Cehia, dinamovistii au reusit miracolul si au relizat o performanta notabila.

De mentionat ca Dinamo a reusit o calificare formidabila, in conditiile in care nici macar Bonetti nu a crezut in acest rezultat exceptional, din moment ce N'Doye si Dolha au fost menajati, iar Niculae a intrat in partea a doua.

Comentariul LIVE al meciului

Povestea frumoasa pentru 'caini' a inceput in minutul 3, cand Andrei Cristea a reusit sa-l invinga pe Hauzr, dupa o actiune superba a ros-albilor, atacantul invingandu-l pe portarul lui Slovan dupa ce a scapat singur cu el. Desi fanii dinamovisti au continuat 'razboiul' cu Turcu si Borcea, jucatorii lui Bonetti si-au vazut de treaba si au continuat sa domine partida. Danciulescu a ratat singur cu Hauzr in minutul 23, apoi a inscris Andrei Cristea, insa golul a fost anulat, pentru un fault comis de Adrian Cristea. Finalul reprizei a insemnat o ocazie imensa ratata de Zicu, care a trimis in bara din lovitura libera.

De mentionat ca Slovan a pus mari probleme doar la fazele fixe, cand apararea lui Dinamo a fost de multe ori nepregatita, jucatorii lui Bonetti respingand in cateva randuri de pe linia portii.

Dupa pauza, Niculae a profitat de o greseala a portarului lui Slovan si a punctat pentru 2-0, in minutul 58. Asaltul cainilor a continuat, Hauzr a respins eroic in cateva randuri, insa nu a mai avut ce sa faca in minutul 83, cand Niculae a punctat dupa o balbaiala in careu.

S-a intrat in prelungiri, Matache fiind un adevarat inger pazitor. Dinamovistii au cazut fizic, Slovan a presat, insa ros-albii au dus meciul la penalty-uri.

La loviturile de pedeapsa tensiunea a fost maxima. S-a terminat 9-8 pentru Dinamo. Zicu a ratat pentru Dinamo, Gechov a dat mult peste poarta, iar Matache a parat penalty-ul decisiv, Liska ducandu-i pe 'caini' in grupele Europa League.

La penaltiuri au inscris M. Niculae, Bostina, Torje, Cl. Niculescu, Moti, D. Grigore, D. Kone, Diabate, Molinero - pentru Dinamo, Papousek, Blazek, Vacha, Holenak, Vulin, Dejmek, Dockal, Gebre Selassie - pentru Slovan. Au ratat Zicu (Dinamo), respectiv Gecov si Liska (Slovan).

Slovan: 1. Hauzr - 32. Gebre Selassie, 11. Holenak, 21. Dejmek, 19. Vulin - 10. Gecov, 22. Corici (23. Papousek '88), 18. Dockal, 7. Nezmar (6. Vacha '62), 8. Liska - 15. Kerici (28. Blazek '74). Antrenor: Ladislav Skorpil.

Dinamo: 23. Matache - 14. Molinero, 21. D. Grigore, 4. Moti, 2. Diabate - 20. Ad. Cristea (22. Torje '65), 5. D. Kone, 8. Bostina, 7. Zicu - 10. Danciulescu (9. M. Niculae '46), 17. A Cristea (99. Cl. Niculescu '77). Antrenor: Dario Bonetti.

Cartonase galbene: Corici '49, Vacha '71, Blazek '90+3, Vulin '105+1 / Moti '52, Diabate '75, Zicu '76, M. Niculae '79

Arbitri: Alon Yefet (central) - Shmuel Shteif, Nissan Davidy (asistenti) - Shay Shitrit (rezerva) - toti Israel.

Observator de arbitri: Rolf Haugen (Norvegia)

Delegat UEFA: Dusan Maravici (Serbia).


Onlinesport: Andrei Preotu


Eroi in rosu si alb: Dinamo isi bate proprii suporteri si pe Liberec spre grupele Ligii Europa