CFR CLuj

Zamfir: "Kone poate deveni cel mai bun varf din Liga I"

Directorul executiv al lui CFR Cluj, Razvan Zamfir, a acordat un interviu in exclusivitate pentru Onlinesport, in care a vorbit despre transferul lui Kone in Gruia, confirmand si faptul ca portarul Lars Hirschfeld va ramane si in sezonul viitor la CFR. Oficialul echipei din Cluj sustine ca formatia lui Ioan Andone are forta sa faca performanta si in cupele europene.
Domnule Zamfir, cand va opriti cu transferurile?

In principiu, noi nu mai avem de gand sa aducem pe nimeni. L-am dorit foarte mult pe Yssuf Kone, este un jucator excelent, ma bucur ca l-am convins sa vina la CFR. O sa vedeti ca e un fotbalist de mare clasa, iar eu am mare incredere ca poate deveni cel mai bun varf din Liga I in sezonul viitor. Sunt convins ca ne poate ajuta foarte mult, de aceea am si insistat pentru el.

Dorsin, jucator de nationala si de Champions League, nu a reusit sa confirme la Cluj...

Din pacate, asa este. Dorsin nu a reusit sa se adapteze si am hotarat sa ne despartim. Asteptarile noastre au fost foarte mari, pentru ca facuse niste meciuri foarte bune in Liga Campionilor, vorbim de un jucator care a fost titular la Rosenborg. Chiar si in conditiile in care nu a evoluat meci de meci la CFR, a fost in lotul Suediei pentru Euro. Eu sunt convins ca este un jucator foarte valoros si va trece peste perioada asta mai grea.

Hirschfeld ramane la CFR? Andone a parut foarte nemultumit de el la unele antrenamente...

Lars Hirschfeld va ramane cu siguranta la CFR. Nu este nicio problema cu el. L-am urmarit la pregatiri, se antreneaza foarte bine si sare din bara in bara (rade...),  e in vana cum se spune. Niciodata nu ne-am gandit sa-l cedam, am vorbit cu el si e hotarat sa se lupte pentru titularizare. Imi place de el, pentru ca e foarte ambitios.

Treceti de grupele Champions League?

Stati sa vedem cu cine vom nimeri in grupa. E foarte important. Sigur, suntem constienti ca vor fi doar adversari puternici, insa poate avem noroc si nu vom intalni cele mai grele echipe. Eu sunt convins ca avem forta sa terminam cel putin pe locul trei in grupa si sa ajungem in Cupa UEFA. Ba chiar nu e exclus sa avansam in Liga Campionilor. O sa va convingeti cand incepe campionatul! Avem un lot mai valoros decat in sezonul trecut, iar Andone are acum jucatori de valoare apropiata pe fiecare post. Vorbim si de un lot numeros, pentru ca obiectivul nostru este sa ne descurcam foarte bine pe trei fronturi: Liga I, Liga Campionilor si Cupa Romaniei.

Onlinesport: Andrei Preotu


Zamfir: "Kone poate deveni cel mai bun varf din Liga I"