CFR CLuj

Adrian Anca pleaca de la CFR Cluj

Unul dintre simbolurile istoriei recente a lui CFR Cluj, atacantul Adrian Anca se va desparti de formatia ardeleana la finalul acestui sezon dupa ce conducerea clubului nu i-a facut o oferta de prelungire a contractului, scadent in aceasta vara.
In varsta de 32 de ani, Anca a fost achizitionat de CFR in urma cu cinci ani de la ISCT, atunci cand actuala echipa a lui Andone inca evolua in esalonul secund.

Atacantul originar din Bihor a fost unul dintre jucatorii exponentiali pentru formatia clujeana in acel sezon, la capatul caruia a revenit in Liga I dupa 30 de ani, in cele 29 de meciuri in care a evoluat, reusind sa inscrie 24 de goluri.

Desi in anii imediat urmatori a fost titular in majoritatea meciurilor, Anca si-a pierdut incet locul in echipa odata cu transferurile masive pe care conducerea le-a facut in ultimul timp, iar in acest sezon nu a fost folosit decat in patru jocuri, ultima oara chiar in aceasta etapa, contra Gloriei Bistrit, cand a intrat pe teren in ultimele cinci minute.

Fiind cunoscut faptul ca este idolul fanilor, conducatorii clujeni i-au propus acestuia sa ocupe o functie administrativa din acest an, insa el a refuzat, fiiind convins ca mai poate evolua la un nivel inalt cel putin doi ani.

In Liga I, Anca are 97 de jocuri si 24 de goluri, toate pentru CFR Cluj, iar in sezonul 2005/2006 al Cupei UEFA Intertoto a evolua in zece partidei si a marcat cinci goluri.

Conform unor surse apropiate jucatorului, acesta ar putea evolua din campionatul viitor la o formatie cipriota, acolo unde se mai afla legitimati jucatori romani.

Onlinesport: Daniel Popescu


Adrian Anca pleaca de la CFR Cluj