CFR CLuj

Andone: "CFR va lupta pentru o victorie istorica cu Dinamo"

Antrenorul Ioan Andone a declarat, vineri, ca CFR Cluj va incerca sa obtina o victorie istorica in meciul cu Dinamo, din etapa a XXVI-a a Ligii I, dar a apreciat ca ar fi buna si o remiza in cazul in care Steaua ar pierde partida cu FC Vaslui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Un egal nu ar fi un esec pentru noi, in conditiile in care Steaua ar pierde la Vaslui. Mergem sa facem un joc bun in Stefan cel Mare. Stiu ca CFR nu a castigat niciodata acolo, dar vom lupta pentru o victorie istorica. Dinamo nu s-a schimbat foarte mult de cand am plecat eu de acolo. Acum, dupa venirea lui Multescu au schimbat si sistemul de joc. Noi trebuie neaparat sa ne intoarcem cu o victorie pentru ca avem nevoie de trei puncte ca de aer. Trebuie sa nu mai fim la fel de nervosi ca la Iasi. Duminica sper sa castigam si sa ne distantam in clasament. Campionatul se poate castiga si cu un punct, e o proba de constanta, de caracter", a spus Andone.

Ioan Andone l-ar vrea arbitru la meciul cu Dinamo pe Cristian Balaj. "Oare Deaconu va veni cu medalia la stadion? Si la meciul cu Steaua l-am avut rezerva. Daca va fi Cristi Balaj la centru e foarte bine. Am incredere in el, e un arbitru foarte bun, a arbitrat multe derby-uri, are multa exeperienta", a comentat Andone.

Tehnicianul echipei clujene, suspendat pentru meciul de duminica, a mentionat ca jucatorii vor primi indicatii de la Romulus Gabor: "La Dinamo am pus suflet in cei zece ani in care am jucat si am antrenat acolo. Romica Gabor le va da indicatii jucatorilor si sunt convins ca o va face bine pentru ca el a fost si antrenor principal. Eu doar voi face sedinta de inceput. Daca mai e ceva de spus sun pe cineva de pe banca, dar nu pe Romica pentru ca el trebuie sa fie concentrat la meci. Nu voi avea bricheta la mine pentru ca m-am lasat de fumat".

In ceea ce priveste faptul ca si-a prelungit contractul, Andone a spus ca ar putea sa-si cumpere o casa la Cluj:"Poate imi voi cumpara o casa la Cluj. Sper ca si fiul meu, Mihnea, sa vina aici la facultate (n.r - in prezent, Mihnea e student la ASE in Bucuresti). Dupa o varsta cauti locuri mai linistite, iar Bucurestiul e foarte aglomerat".

Ioan Andone a vorbit si despre cazul Rapid - Steaua. "Rapid va iesi oricum castigata din acest caz cu foarte multi bani. Pentru ca daca se rejoaca meciul vor avea de castigat pe plan sportiv, iar daca se va da 3-0 pentru Steaua, vor avea de castigat pe plan financiar cat pentru o calificare in Champions League. Probabil Rapid va incerca sa-si castige cauza in instantele civile".

Referitor la faptul ca a fost trimis in tribune la meciul cu Poli Iasi, Andone a spus ca arbitrul Augustus Constantin nu a inteles ce a vrut sa faca. "Sunt bucuros ca jucatorii care erau accidentati si-au revenit. Ma refer la Cadu si Semedo, care s-au antrenat separat in ultima saptamana dar acum sunt apti. Lipsesc insa Trica si Sandberg, dar sunt convins ca jucatorii care vor intra in locul lor isi vor arata valoarea. Sunt sigur ca nu vom fi la fel de nervosi ca la Iasi. Augustus Constatin nu a inteles ce am vrut sa fac eu pe banca. Am protestat insa nu am injurat, iar el m-a trimis in tribuna", a subliniat Andone.

Mediafax



Andone: "CFR va lupta pentru o victorie istorica cu Dinamo"