CFR CLuj

Povestea lui Iuliu Muresan

Presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, a vorbit pentru Onlinesport despre modul cum formatia clujeana a ajuns sa fie preluata de Arpad Paszkany, dar si cum a ajuns el sa fie si acum conducatorul liderului din Liga I, desi initial trebuia sa ocupe aceasta functie pentru numai un retur de campionat in al treilea esalon.
"In urma cu cinci ani si jumatate nu aveam nicio legatura cu fotbalul. Imi placea fotbalul doar la nivel de telespectator, nici macar ca telespectator, pentru ca inainte de 2002, cand am ajuns presedinte de club, am mers la numai doua sau trei partide pe stadion. Cum am ajuns presedinte? S-a intamplat direct si dintr-o intamplare", si-a inceput Muresan povestea.

"Pentru ca in acel moment clubul se afla in colaps financiar, oamenii de acolo au apelat la ajutorul lui Arpi pe care il stiau de pasionat al fotbalului si i-au cerut niste bani. "Atunci cand ni s-a oferit posibilitatea de a ne implica la CFR, am spus ca o vom face doar daca clubul va deveni un SA pentru ca atunci aparuse legea ca si in sport sa se apara fundatii, iar noi sa devenim majoritari, iar ei minoritari. Atunci am decis sa avem un consiliu director din cinci membri, doi de-ai lor si trei de-ai nostri.Au acceptat situatie, iar eu fiind director la Ecomax la vremea respectiva, care era atunci prima oara la club, automat am devenit membru al CA", a continuat doctorul.

Iuliu Muresan a precizat ca a fost dezamagit de munca pe care colegii sai de Consiliu o depuneau la club, asa ca impreuna cu Arpad Paszkany a luat hotararea de a-l demite pe presedintele de atunci.  Si pentru ca niciodata nu mi-am batut joc de munca, am vazut ca nu se intampla lucruri buna si sunt oameni care nu se ocupa suficient, care nu sunt dedicati acestei activitati si am inceput sa fac schimbari, iar la un moment dat am fost nevoit sa schimb si presedintele clubului, din acelasi motiv", si-a exprimat decizia.

Deoarece nimeni nu se incumeta sa preia fraiele clubului care atunci se afla in Liga a III-a, Paszkany l-a numit presedinte interimar chiar pe Muresan. "Nu am avut solutie pentru inlocuirea celui pe care l-am demis, iar atunci Arpi Paszkany mi-a zis sa ma ocup eu pana in vara si sa preiau functia de presedinte interimar, iar atunci trebuia sa ma inlocuiasca cineva care se pricepea la fotbal. Eu am spus ca fotbalul nu era pentru mine. Si asa m-am ocupat incat am promovat in acel retur din Divizia C in B si apoi stiti ce a urmat, am ajuns aici. Poate asta a fost avantajul meu, ca eram novice, pur din punct de vedere al fotbalui. Am invatat totul pe parcurs si am ajuns sa ma pricep", a incheiat acesta.

De la preluarea clubului de catre cuplul Muresan-Paszkany, gruparea clujean a obtinut urmatoarele rezultate:

2001/2002 - Liga a III-a  - locul 1 (a promovat in esalonul secund)
2002/2003 - Liga a II-a -  locul 6
2003/2004 - Liga a II-a - locul 1 (a promovat in prima divizie)
2004/2005 - Liga I - locul 11
2005/2006 - Liga I - locul 5
2006/2007 - Liga I - locul 3
2007/2008 - Liga I - locul 1 dupa primele 23 de etape

In plus, formatia clujeana a ajuns in 2005 in finala Cupei UEFA Intertoto, unde a fost eliminata greu de Racing Lens, iar in acest sezon s-a calificat in semifinalele Cupei Romaniei.

Onlinesport: Daniel Popescu


Povestea lui Iuliu Muresan